Ihottuma hävisi! Lue Karinista

20-vuotiaasta lähtien ja vielä noin kaksi vuotta sitten hain apua vaikeaan ihottumaani. Olen käyttänytkortisonivoidetta, kokeillut valohoitoa, syönyt homeopaattisia valmisteita ja yrittänyt monin tavoin muuttaa ruokavalikoimaani. Olen lisäksi ollut hoidettavana sairaalassa. Valitettavasti ei mikään näistä toimenpiteistä auttanut

minua pysyväisesti. Sain ainoastaan vähän lievitystä oireisiini ja ihottuma peitti koko vartaloni. Pahinta ihottuma oli kasvoissa, rinnalla, hiusten pohjassa sekä polvi- ja kyynärkoukuissa. Tällöin vielä seisoin hyvin usein peilin edessä itkien ja ihmetellen, kuinka jaksaisin lähteä töihin näin ”ruman” näköisenä. Ihoni kutisi kauheasti sekä päivisin että öisin. Kutina muuttui aikaa myöten minulle normaaliolotilaksi, enkä enää ajatellut sitä.

Olin jo vuonna 1998 tutustunut Zhineng Qigongiin ja käynyt silloin peruskurssin, mutten vielä ollut riittävästi motivoitunut

Syksyllä 2005 päätin kokeilla Qigongia uudelleen ja i

lmoittauduin marraskuun peruskurssille. Siitä tuli uuden elämäni alku. Harjoitteleminen oli työlästä, mutta en luovuttanut. ja jatkoi harjoittelemista melkein päivittäin. Kesällä 2006 osallistuin ensimmäistä kertaa kesäkurssille. Siellä motivointini kasvoi huomattavasti, nähtyäni ja kuultuani, kuinka muut osallistujat olivat saaneet niin hyviä tuloksia harjoittelusta. Jatkoin harjoittelemista kotona ja kävin vielä muutaman kurssin. Kesällä 2006 ihottumani oli parantunut melkein kokonaan. Ainoastaan vähän toisessa kyynärkoukussa ja polvikoukussa oli silloin tällöin ihottumaa. En kuitenkaan vielä uskaltanut toivoa että tulos pysyisi näin hyvänä talvellakin, koska talvisaikaan ihottumani on aina ollut pahempi kuivan ja kylmän ilman takia. Ahkeran harjoittelemisen ansiosta olin kuitenkin jo marraskuussa 2006 ilman oireita.

Vanhempieni kultahääpäiväjuhla lähestyi. Lähdin kaupunkiin ostamaan itselleni hienon punaisen ja kaareva-aukkoisen(?) leningin! Aikaisemmin en ollut koskaan voinut pitää kaula-aukosta avointa pukua, koska rintani oli aina ollut täysin rikkisyyhytty. Puku oli myös lyhythihainen, niinpä pystyisin näyttäytymään koko suvulle. Tuntui tosi hauskalta. Soittaessani sisarelleni ostamastani uudesta leningistä, hän kertoi itse ostaneensa samanlaisen ja ajatelleensa, että Karin ei sen tyyppistä pukua pystyisi ihottumansa takia hankkimaan. Minä pukeuduin juhlassa ostamaani leninkiin ja siskoni valitsi toisen, jottemme näyttäisi kaksosilta.

kai valtavan iloinen siitä, että ihottumani on parantunut. Mutta bonuksena olen pikku hiljaa havainnut terveyteni kohentuneen muutenkin. Olen erittäin allerginen monelle asialle ja eräs lääkäri sanoi kerran minulle että minun olisi parasta muuttaa kuuhun, koska on niin vähän mitä terveyteni sietää. Nyt pystyn kyllä jäämään maan päällä! Ensimmäisen kesäkurssini jälkeen maitoallergiani hävisi. Pystyin taas syömään jogurttia aamiaiseksi! Juhlassa pystyin myös nauttia kermakakusta, aikaisemmin nousi heti hirveästi punaista ihottumaa suuni ympärille.

Lievä astmani on suurin piirtein hävinnyt ja

PEF-laite osoittaa että keuhkoni kapasiteetti on noussut vuodesta toiseen.

Olen iloinen ja kiitollinen siitä, että olen löytänyt näin hyvän menetelmän terveyteni parantamiseksi. Tieto siitä, että harjoittelemalla

pystyn itse vaikuttamaan terveyteeni tuntuu erittäin ihanalta. En tarvitse mitään erikoisia varusteita, eikä minun tarvitse harjoitellakseni qigongia mennä tiettyyn aikaan, tiettyyn paikkaan. – Pystyn harjoittelemaan siellä missä olen ja aikana, jolloin itse haluan. Toivoisin kaikille samalaista mahdollisuutta!