Vårens nyhetsbrev 2024 publicerat!

Klicka här för att ladda ner nyhetsbrevet

Nu är vårens nyhetsbrev publicerat! I det kan du bland annat läsa om sommarkursen i Alingsås i augusti. Vi bor på samma ställe som förra året – Hjälmareds Folkhögskola. Som du kan läsa i nyhetsbrevet kommer vi träna i en nyrenoverad träningslokal med fler toaletter, ett nytt fläktsystem och omgjorda omklädningsrum. Varmt välkommen att delta! Du finner även information om andra träningsmöjligheter, både under sommaren och senare i år. Bland annat höstkursen i Pargas, Finland och Tuina och Weituo Jin i Trondheim. Första kursen i Tuina och Weituo Jin på flera år arrangerades nyligen i Stockholm, där den var välbesökt och efterlängtad. Klicka här för vårt mest uppdaterade kursprogram, där du även kan anmäla dig till respektive kurs.

Hoppas vi ses i Alingsås i sommar och på fler kurser i höst!

Välkomna till härliga Hjälmared i sommar!

Sommarkurser 2024

Nu är anmälan till våra sommarkurser 2024 öppen!

Inne Alingsås finns många mysiga caféer att besöka under ledig tid.

Nio dagars sommarkurs i Alingsås

I slutet av juli är det dags för vår omtyckta 9-dagars fysiska sommarkurs. Det är en internatkurs och vi bor på Hjälmareds Folkhögskola i Alingsås. För att delta på denna kurs behöver du inga förkunskaper utan kan anmäla dig även om du inte har erfarenhet av vår qigong.

På vår fysiska sommarkurs får du professionell träning som leds av vår grundare och huvudlärare Su Dongyue. Kursen fokuserar bl.a. på övningen Lyft Upp Qi men vi tränar och lär oss även andra övningar. Vi repeterar och försöker hela tiden förbättra kvalitén i den egna träningen. Sommarkursen ger dig möjlighet att fördjupa dig i din qigongträning och din förståelse för metoden men det går även bra att delta utan förkunskaper.

Vi har lång erfarenhet av att arrangera sommarkurser på internat och genom åren har många fått goda resultat av att delta på dessa kurser. Väldigt många av de som deltar återkommer år efter år. Orsakerna kan vara många: för att få lyssna på intressanta föreläsningar, för att man fått goda resultat från tidigare kurser och vill fortsätta sin qigongresa, för att få träffa andra qigongare man har lärt känna och för att få vara i den varma, vänliga atmosfären. Flera har uttryckt att det är den bästa semester man kan önska sig med möjligheter till att träna, förbättra sin hälsa, äta god mat, umgås i den mån man vill och samtidigt bo i en grön, vacker miljö mitt i Sverige.

Under kursen bor vi på folkhögskolan, där vi även får mat serverad till frukost, lunch och middag.

Vi checkar in fredagen 26 juli på eftermiddagen och kursen inleds med en föreläsning samma kväll. Vi avslutar kursen efter lunch söndagen 4 augusti. Det finns olika boendealternativ att välja: Sovsal på madrass, dubbelrum eller enkelrum. Vi är tacksamma om så många som möjligt av er som vill bo i rum då väljer dubbelrum, dvs delar med någon, eftersom antal rum är begränsat. Alla rum fördelas efter turordning beroende på anmälan. De som av medicinska själ behöver boka enkelrum har förtur. Det finns även möjlighet att vara tre personer i ett dubbelrum, då sover en person på madrass på golvet.

Klicka här för mer information och anmälan till kursen.

Sommarkurs(träning) Online

Du som tidigare har deltagit i en niodagars sommarkurs med oss kan även delta på en digital träningskurs med start 24 juni. Vi tränar övningar som lärs ut på sommarkursen. Du kan boka dig för 2 eller 3 timmar per dag i 9 eller 18 dagar. Om du deltar 9 dagar kan du välja de första respektive sista 9 dagarna. Upplägget ger möjlighet får mycket träning samtidigt som man kan njuta av sommaren på eftermiddagen, kanske med sol och bad eller annat trevligt!

Klicka här för mer information och anmälan till kursen.

Under kursen i Hjälmared tränar vi i närheten av grönområden och en sjö, vilket är uppskattat av dem som vill ta ett dopp mellan passen.
Här äter vi mat under kursen.

Digital EasyCare Wellness Qigong-kurs på engelska 4 februari

Den 4e februari kommer vi hålla vår kurs EasyCare Wellness Qigong på engelska igen. Kursen arrangeras även under våren på svenska den 24e mars. Båda gångerna är tiden 9-12 svensk tid. Varmt välkomna att delta och tipsa andra du tror kan ha glädje av träningen!

Mer information om kursen och anmälan på: https://zhinengqigong.eu/kurser-online/

Under kursen visar en lärare övningar och förklarar hur de går till. Man följer med och testar hemifrån.

Sommar- och vinterkurs 2024

Sommarkurs

Nu är det klart med våra kurser för sommaren 2024. Liksom i år blir det SOL – Sommarkursträning online – 18 dagar samt 9 dagars Sommarkurs på Hjälmareds Folkhögskola. Datumen för SOL är 24 juni – 11 juli och för Sommarkursen 26 juli – 4 augusti.

Feedbacken från Sommarkursen vi fick i somras var väldigt fin. Att kunna träffas och träna många tillsammans igen i vårt speciella Qifält, att få lyssna till och lära sig direkt av Dongyue Su var verkligen efterlängtat. Utvärderingen visade också att vårt nya ställe, Hjälmareds Folkhögskola, föll många i smaken.

Vi bor och äter på Folkhögskolan. Det finns boende i sovsal, i dubbelrum eller i enkelrum. Finns också möjlighet att vara tre personer i ett dubbelrum, den ena får sova på madrass på golvet. Enkelrummen är begränsade i antal och ges i första hand till dem som behöver dem av medicinska skäl.

Håll utkik på vår hemsida, kursen kommer snart att läggas in där bland kommande kurser.

Vinterkurs

Vinterkursen blir traditionsenligt vecka 8 i Karlskoga och föregås av en grundkurs i Shenxin helgen vecka 7. Kursen finns inlagd i kurslistan på vår hemsida och det går bra att anmäla sig redan nu.

Välkomna!

Hjälmareds folkhögskola.
Skolan ligger belägen vid vatten och grön natur.