Qigong

Zhineng Qigong är en enkel och naturlig träningsmetod som tränar både kropp och sinne. Många har fått stora hälsoförbättringar genom denna träningsform. Qigong passar särskilt väl för moderna samhällen där tempot och stressnivån är hög. Det finns dokumenterade resultat i både Kina och väst av Zhineng Qigongs effekter.

Vad är Zhineng Qigong?

Zhineng Qigongs särdrag och effekter av qigongträning

Genom att träna qigong kan vi reducera eller helt bli av med olika åkommor, såväl fysiska som mentala. Även helt friska, aktiva personer har stor nytta av qigong. Här har vi listat några exempel på vad du kan få ut av qigongträning, vi rekommenderar dig också att läsa min historia där deltagare själva har delat med sig av sina resultat. Vi har också listat några begrepp som är centrala för metoden.

Qigongträningen och dess fördelar

Hur du väljer qigongmetod

Ordet qigong är ett paraplybegrepp för ett stort antal självträningsmetoder som har sitt ursprung i Kina. Det finns ett stort utbud av qigongmetoder, som alla kan ge dig olika resultat. Det är därför viktigt vilken qigongmetod du väljer att utöva, och vem som är organisationens huvudlärare. Vilka resultat qigongträningen kan ge är starkt kopplat till läraren. För att få bra resultat av träningen är det viktigaste att se vilka resultat organisationen kan presentera.

Att tänka på vid val av qigongmetod

Hur du kan börja träna Qigong med oss

Det vanligaste sättet att börja träna qigong är genom att gå en grundkurs. Under en tolvtimmarskurs över en helg lär man sig vår huvudövning Lyft Upp Qi. En annan möjlighet är att börja med en nio-dagars Sommarkurs.

Börja träna qigong med oss

Qigongträning utomhus i solen