Syyskurssi Karjaa [27.11.2018]

Suomen Lärkkullaan syksyn syyskurssille kokoontui ZQ ryhmä kuten ennenkin. Tämä oli 11. peräkkäinen vuosi kun järjestimme tämän kurssin. Monille tämä on tärkeä mahdollisuus tankata energiaa vuoden pimeimpänä aikana. Myös mahdollisuus tavata uusia ja vanhoja qigong ystäviä positiivisessa ja lämpimässä ilmapiirissä edesauttaa että monet valitsevat osallistumisen juuri tälle kurssille. Toisena iltana järjestettävä ohjelmailta on myös rakastettu traditio Suomen syyskurssilla.

Kaikki kurssilaiset vastasivat anonyymisti arviointilomakkeella kurssin jälkeen. Arviointiskaala oli yhdestä - erittäin huono, seitsemään - erittäin hyvä. Vastausten keskiarvoksi tuli yli 6. Kurssi kokonaisuudessaan arvioitiin keskiarvolla 6,74. Runsas treenaaminen vahvassa qikentässä antoi osallistujille mahdollisuuden saada oikein hyviä tuloksia kurssilta. Seuraavassa voitte lukea osia siitä mitä kurssin jälkeen sanottiin.

Kiitollinen

"Olen kiitollinen voidessani olla täällä. Qigong on melkein kuin moottori joka pitää käynnissä ja saa jaksamaan arkipäivässä. Olen koulutuksessa joka edellyttää hyvää fyysistä ja henkistä kuntoa. Harjoittelen vanhustenhoidossa. Se on raskasta ja rasittavaa selälle. On hyvä olla kurssilla joka antaa taas uutta nostetta. Minulla olisi niin paljon kerrottavaa. Kaikkiin pieniin vaivoihin olen saanut apua. Energiaa. Depressio joka voi tulla hiipien. Ymmärrän yhä enemmän. Elämä on valtavan jännittävää. On fantastista seurata toisten kehitystä. Se motivoi minua todella paljon."

Ihana yhteisöllisyys

"Minulla ei ole pitkää treenaushistoriaa. Aloitin 2 vuotta sitten, olen käynyt joitain viikonloppukursseja ja syyskurssin viime vuonna. Täällä vallitsee ihana yhteisöllisyys ja "kaveria ei jätetä tunnelma". Suuri harmonia ja hyvää treenausta. Aamulla, päivällä ja illalla. Tänä vuonna oli treenausta enemmän kuin viime vuonna. Se on tehnyt hyvää. Perjantaina tunsin olevani täynnä energiaa. Se on ollut antoisaa ja tulen mielelläni uudestaan."

Treenannut 20 vuotta

"Olen treenannut 20 vuotta. Kun aloitin olin ajamassa täyttä vauhtia päin seinää. Ensimmäiset 6-7 vuotta treenasin pitääkseni itseni notkeana. Sitten seurasi 10 vuoden periodi, jolloin tunsin itseni vahvaksi, terveeksi ja olin täynnä energiaa. Alussa työperäinen stressi vei energiani. Nyt ikään liittyvät ongelmat, kuten särkevät nivelet, huonompi jaksaminen ja huoli muista. Voin toki paremmin kuin 20 vuotta sitten ja verrattuna parhaisiin vuosiin on hyöty treenaamisesta tullut selvemmäksi. Kun voin parhaiten en huomannut mitään. Kun nivelet ovat jäykät ja pää väsynyt voi treenaussessio tehdä suuren muutoksen."

Paras syyskurssi

"Kiitos hyvästä kurssista. Pienet kivut ovat häipyneet. Viimeinen treenaussessio oli paras. Oli enemmän treeniä kuin viime vuonna. Se on hyvä. Tämän vuoden syyskurssi oli paras tähän asti."

Kokonaan palautunut

"Olen treenannut 10 vuotta. Kaksi viikkoa sitten palasin kotiin Teksasista, jossa olin ollut 5 viikkoa. Se oli todella raskasta. En ole koskaan ollut niin väsynyt matkan jälkeen. Tänään kun heräsin tunsin itseni kokonaan palautuneeksi."

Rakkaus

"Se hieno ilmapiiri josta niin monet puhuvat on rakkaus..."

Nivelrikko

"Olin ensimmäisellä kesäkurssilla 2007 ja olen alkanut ymmärtää qigongfilosofiaa yhä enemmän vuosien mittaan kun treenaan. Minulla on nivelrikko toisessa jalassa ja oli tarkoitus että kaulalleni tehdään jäykistysleikkaus muutama vuosi sitten. Huolimatta aikamoisesta treenaamisesta tuli jalka vain yhä huonommaksi. Kesäkurssilla kysyin Mr Sulta asiasta ja hän sanoi että kestää pitkään ennen kuin luumassa tervehtyy. Sain uutta sisua ja aloin treenata yhä tehokkaammin, mikä johti siihen että selvisin ilman leikkausta."

Qigongystäviä

"Ihanaa saada taas olla yhdessä qigongystävien kanssa ja treenata 4 päivää tehokkaasti."

Väsymysoireyhtymä

"Aloin treenata vuosi sitten ja tänä kesänä olin ensimmäistä kertaa kesäkurssilla. Minulla on väsymysoireyhtymä ja huomasin saavani lisää energiaa kesäkurssilla. Syksy on ollut uuvuttava siksi oli hienoa tulla tänne syyskurssille ja saada taas lisää energiaa. Tunnen olevani aina energisempi kun olen treenannut."

Migreeni

"Tämä on ollut hieno kurssi ja olen tuntenut itseni rentoutuneeksi. Olen alkanut voimaan paljon paremmin sen jälkeen kun aloin treenaamaan qigongia. Syksyn aikana olen kirjoittanut väitöskirjani valmiiksi ja siitä johtuvasta stressistä huolimatta en ole saanut migreeniä."

Kantaluupiikki

"Olen kiitollinen Lärkkullan syyskurssista. Kesällä sain kantaluupiikin ja minun oli käveltävä kainalosauvojen kanssa. Sain jopa laserhoitoa vaivaan mutta mikään ei auttanut.  Kun kesän jälkeen alkoivat viikkotunnit huomasin että seisominen helpottui. Nyt kurssilla pystyn tekemään Kohota Qin seisten. Ennen kurssia minun piti istua välillä treenin aikana."

Harmoninen ilmapiiri

"Olen treenannut pitkään. On fantastista saada treenata näin rauhallisessa, rakkaudellisessa ja harmonisessa ilmapiirissä."

Henkinen apu

"Olen saanut paljon henkistä apua qigongin treenaamisesta. Treenaus, qifilosofia ja kaikki hienot qiystävät jotka tukevat ja antavat niin paljon. Minulla on ollut syömishäiriöitä mutta se on tullut paremmaksi."

Opettaja:
Lars Hagner