Syyskurssi Bergen [16.11.2017]

 ljus höstkurs Bergen 17WEBB

Meitä oli pieni ryhmä syyskurssilla Dyrkolbotnin vuoristomajassa Bergenin pohjoispuolella, mutta ilmapiiri oli hyvin rentoutunut ja kodikas. Osallistujien mielestä kurssi oli hyvin erityinen, "paras syyskurssi tähän asti" kuten jotkut asian ilmaisivat. Yhteishenki oli erittäin hyvä ja aterioiden jälkeen jäimme pitkäksi ajaksi istuskelemaan ruokapöytään.

Harjoitussali sijaitsee syrjäisessä paikassa vuorilla Bergenistä pohjoiseen, mikä tekee sen hyvin soveltuvaksi qigongtreenaukseen. Tässä joitakin osallistujien kommentteja:

Notkeampi selkä ja lantio

"Tällä kurssilla on osaamiseni päivittynyt. Lantioseutuni ja selkäni tuntuvat notkeammilta. Minulla oli kova päänsärky ennen kurssia ja kurssin aikana. Nyt päänsärky on parantunut. Tuntuu hyvältä."

Treenaan rentoutuneesti

"Olen treenannut aikaisemmin kovalla tahdonvoimalla ja jännittyneesti. Olen aina käyttänyt tahdonvoimaani rentoutumiseen ja liikkeideni korjaamiseen. Mutta nyt en pystynyt toimimaan noin. Sitten ajattelin että ainoa tapa, ainoa mahdollisuuteni on rentoutua. Sitten huomasin että jotain tapahtui kehossani, tuntui paljon miellyttävämmältä ja harjoitus sujui helpommin. Rentoutuminen ei ole hassumpaa! Selkäni on nyt notkeampi."

Mieli on tärkeä

"Käytän aikaa valmistautumiseen ennen harjoitusta koska silloin tulokset ovat paremmat. Meidän täytyy käyttää mieltämme tässä harjoituksessa. Toivomuksemme mitä haluamme saavuttaa täytyy tulla sydämestämme."

Paljon qitä

"Tämä oli ensimmäinen syyskurssini. Täällä on ollut paljon qitä. Hyvin opettavainen kurssi."

Ummetus ja kivulias suolisto

"Olen saanut apua rintaani, missä minulla on suurimmat ongelmat. Olen päässyt eroon ummetuksesta mikä johtuu lääkkeistä. Lisäksi minulla on ollut kivulias suolisto, mikä on parantunut nyt. Lääkitys on aiheuttanut ongelmia varpaaseen, mikä on myös tullut paremmaksi. Yritän treenata hyvin, vaikka minulla on kipuja."

Sosiaalisempi

"Tämä on ollut hyvin erilainen kurssi, hyvin rauhallinen. Minulla on tavallisesti hieman vaikeaa olla sosiaalinen suuremmilla kursseilla. Minua häiritsee kun ympärilläni on rauhatonta, mikä on minulle hyvää harjoitusta. Täällä en halunnut lähteä ruokapöydästä, mikä on epätavallista. Ympäristö täällä on niin kaunis ja rauhoittava. Voimme käyttää sitä rauhoittumiseemme."

Opettaja:
Patrik Rastija

höstkurs Bergen 17 fikastundWEBB

Kursbilde Dyrkolbotn 2017WEBB

2017 Autumn Course Bergen, participants practicing in the training hall