Kohota Qi Vaasa [17.3.2018]

Vaasan Kohota Qi kurssi pidettiin Mustasaaressa. Tällä kertaa oli mukana paljon uusia osallistujia. Kaksi heistä ajoi 100 km joka päivä päästäkseen kurssille. He saivat hyvin apua liikkeisiin kokeneilta qigongaajilta, jotka pitävät ylellisyytenä mahdollisuutta treenata yhdessä Kohota Qi -kertauskursseilla, rauhassa koko viikonlopun.

LUQ Vasa mars 2018

Alla joitakin osallistujien kommentteja:

Polvi parantunut

"Olen nauttinut kurssista ja tuntuu hyvältä saada treenata näin paljon. Muutama vuosi sitten minulla oli ongelmia toisen polveni kanssa mutta kun aloitin qigongin treenaamisen ongelma poistui."

Turvaa qigongista

"Aloitin treenaamisen vuonna 2005 koska minulla oli stressivatsa. Jo ensimmäisen liikkeen aikana tunsin kuinka tämä menetelmä vaikutti minuun positiivisesti ja nyt minulla ei ole ollenkaan ongelmia vatsani kanssa ja laktoosi-intoleranssi on myös parantunut. Viime vuosina minulla on ollut väsymysoireyhtymä ja silloin tuntuu turvalliselta tietää että minulla on qigong joka auttaa."

Rauhoittavat liikkeet 

"Olen ollut kiinnostunut itämaisista terveydenhoitomenetelmistä ja nämä liikkeet rauhoittavat."

Qigong auttaa uupumiseen

"Kävin ensimmäisen kurssini vuonna 2011 jolloin olin toipumassa uupumuksesta. Valitettavasti treeniin tuli kahden vuoden tauko ja uupumisoireet palasivat. Nyt olen treenannut säännöllisesti vuodesta 2015 ja tunnen olevani hyvässä kunnossa."

Kroonisesti kipeä kyynärpää

"Kun aloitin treenaamisen minulla oli krooninen kipu kyynärpäässä ja käytin paljon lääkkeitä siihen. Tunsin itseni valtavan jäykäksi alussa ja tuskin uskallan kuvitella missä kunnossa olisin jos en olisi alkanut treenaamaan qigongia."

Käsittelen paremmin stressiä

"Kun aloitin treenaamisen oli minulla jatkuva migreeni ja tunsin itseni hyvin stressaantuneeksi töissä. Nykyään en enää tarvitse vahvoja migreenilääkkeitä ja olen oppinut käsittelemään stressiä työpaikalla. En myöskään vihastu enää."

Haluan antaa menetelmälle mahdollisuuden

"Tulin kurssille ilman ennakko-odotuksia ja olen viihtynyt hyvin. Aion treenata tätä kotona."

Kiinnostunut löytämään sopivan menetelmän

"Löysin kurssin EZQ-kotisivuilta kun etsin jotakin menetelmää joka auttaisi stressiin ja henkiseen uupumukseen. Olin ajatellut matkustavani Ruotsiin kurssille, kun ilokseni huomasin että Vaasassa järjestetään qigongkurssi. Olen tyytyväinen Kohota Qi -menetelmään ja yritän jatkaa qigongin treenaamista."

Vahvempi sekä fyysisesti että henkisesti

"Aloitin treenaamisen vuonna 2012 jolloin minulla oli ongelmia nivelsiteissä ja paljon stressiä. Qigongin avulla ovat nivelsiteet tervehtyneet ja voin käsitellä töissä stressiä paremmin."

Parempi aloittaa ennen kuin keho on pahemmassa kunnossa

"Haluan mielelläni treenata menetelmää joka tekee minut notkeammaksi ja opettaa käsittelemään stressiä arkipäivässä paremmin."

Opettajat:
Margareta Willner-Rönnholm ja Ursula Öhrman