Kohota Qi Gran [13.5.2017]

Granin kunta sijaitsee Opplandin läänissä, noin tunnin automatkan päässä Oslosta pohjoiseen. Se on aika pieni kunta, jossa on vajaat 15.000 asukasta. Siellä pidimme 13-14 toukokuuta ensimmäisen kohota qi viikonloppukurssimme.

Kurssi pidettiin Granin kunnassa koska siellä asuu qigongin harjoittajia, jotka ovat osallistuneet meidän muillekin kursseillemme ja he toivoivat että kurssi järjestettäisiin myös heidän kotipaikkakunnallaan. Kun useat henkilöt samalla seudulla käyvät kurssin ja sen jälkeen treenaavat yhdessä, muodostuu myös vahvempi paikallinen qikenttä.

Kaikki seudun uudet tulijat olivat ahkeria ja oppivat nopeasti liikkeet. Kertaajista oli heille paljon apua, monet olivat tulleet Oslosta saakka ollakseen mukana Granin kurssilla. Tunnelma kurssilla oli hyvä ja useat saivat konkreettisia tuloksia jo parin päivän qikentässä treenauksen jälkeen. Uusi kurssi on jo aikataulutettu, se on 23.-24. syyskuuta.

Osallistujien kommentteja:

Rentoutuneet olkapäät

"Olen saanut qigongista paljon apua olkapäiden rentouttamiseen, olkapäät ja lavat ovat saaneet uuden elämän. Olen saanut uuden kipinän harjoituksesta. Paljon kiitoksia fantastisesta kurssista, hieno paikka, olen saanut paljon energiaa täällä olemisesta."

Nivelkierukan vamma

"Kävin ensimmäisen kurssini helmikuussa, ja kun kertasin kurssin nyt viikonloppuna oli helpompaa mennä syvemmälle liikkeisiin. Minulla on polvessa nivelkierukan vamma ja joudun istumaan ja lepäämään säännöllisesti pitkin päivää. Tämän kurssin aikana olen pystynyt kuitenkin seisomaan koko kurssin ajan ilman ongelmia ja polveni tuntuu paremmalta."

gran1

Monia hienoja tuloksia

"Olen saanut monia hyviä tuloksia vuosien mittaan qigongia treenaamalla: energiatasoni on korkeampi ja tuntuu kuin kehoni olisi uudistunut. Ensimmäisellä kesäkurssillani vääntyneen lantioni asento korjaantui ja tiesin että nämä ovat hyviä liikkeitä siihen vaivaan. Olen myös saanut apua aivotärähdyksestä toipumiseen. Aikaisemmin olin pelokas olemaan esillä sosiaalisissa tilanteissa. Nyt on paljon helpompaa puhua toisten edessä. "

Yllättävä pirteys

"Tämä on ensimmäinen qigongkurssini. Huomaan paljon tapahtuneen hartioissa ja selässä kurssin aikana. Olen ollut yllättävän pirteä molempien päivien aikana. Kurssi on ollut fantastinen."

Uusi matka elämässäni

"Tämä on ensimmäinen kurssini. Kun kuulin ensimmäistä kertaa tästä kurssista ajattelin heti että tämä oli jotain jota haluan oppia. Tämä on ollut tosi hieno kurssi ja tuntuu hyvältä saada korjauksia ja ohjeita liikkeisiin. Tuntuu kuin elämässäni alkaisi uusi matka, ja odotan innolla päästä treenaamaan arkipäivässä."

gran2

Liikenneonnettomuus

"Olin muutama vuosi sitten liikenneonnettomuudessa ja minun täytyi rakentaa kehoni uudelleen onnettomuuden jälkeen. Minulla oli tapaaminen spesialistin kanssa joka suositteli minulle qigongin harjoittelemista. Puolentoista vuoden säännöllisen harjoittelun jälkeen pystyin aloittamaan työt uudelleen. Olen jatkanut harjoittelua sen jälkeenkin."

Ahdistus ja depressio

"Kävin ensimmäisen kesäkurssini vuonna 2010 ja elämäni muuttui sen jälkeen. Olin kamppaillut ahdistuksen ja depression kanssa 18 vuotiaasta 28 ikävuoteen asti ja tarvitsin suuria määriä masennuslääkkeitä noiden vuosien aikana. Kun oli 28 vuotias en tarvinnut enää lääkkeitä ja en ole tarvinnut sen jälkeen. Olen varma että ainakin osa parannuksesta johtuu qigongin treenaamisesta."

Odotan treenaamaan pääsyä

"Tämä on ensimmäinen kurssini, olen odottanut kurssille pääsyä. Huomaan että jotain tapahtuu eri puolilla kehoa. Odotan innolla pääsyä treenaamaan arkipäivässä."

gran3

Rauhaton

"Tulen helposti rauhattomaksi arkipäivässä, ja luulen että tämä on hyvä keino ehkäistä rauhattomuutta. Minulla on asentohuimausta, mutta olen kuitenkin pystynyt kumartumaan harjoituksissa ilman että saan huimausta."

Uniongelmat

"Tämä on ensimmäinen kurssini, se on ollut hyvin jännittävää ja mielenkiintoista. Minulla on ollut nukahtamisongelmia työpaikan iltavuoron jälkeen ja aion treenata ennen kuin menen nukkumaan jotta nukkuisin paremmin yöllä. Kurssin ensimmäisenä päivänä kesti hieman ennen kuin pystyin rentoutumaan ja tyhjentämään pääni ajatuksista mutta jonkin ajan kuluttua oli paljon helpompaa rentoutua."

Opettaja:
Fatima Ringvall