Summer Course Training Online [2022-06-27]

För tredje året i rad genomförde vi vår Sommarkurs online, man kunde delta 18 eller 9 dagar. Kursen inleddes med en ny föreläsning av Dongyue Su. Totalt deltog närmare 120 personer i föreläsning och träning, från Sverige, Norge, Finland och England.

En nyhet för i år var att man kunde skicka in ett foto från där man står och tränar. De sammanställdes sen och publicerades på vår hemsida. Flera uttryckte sin uppskattning och ansåg att det hade ökat känslan av gemenskap med övriga kursdeltagare. Klicka här och här för ett urval av bilderna.

Deltagarna fick möjligheten efter kursen att anonymt svara på en enkät. På frågan om hur nöjd man var med kursen svarade samtliga att de var mycket nöjda eller ganska nöjda.

Nedan följer ett urval av kommentarer som deltagarna delade med sig av efter kursen.

Träningspaus och blomster i en deltagares trädgård i Vallda.

Föreläsningen

”Mycket bra, intressant och givande föreläsning.”

”Som tidigare då jag hört Dongyue Su föreläsa känns det lugnande och avstressande att lyssna på honom och det motiverar ens fortsatta träning. Fastän han inte just under en viss föreläsning skulle säga något man inte tidigare hört är det alltid lugnande att få bekräftat sådant man känt av och en omtänksam påminnelse om varför man tränar.”

”En fin förberedelse inför SOL!”

”Föreläsningen är viktig, både kroppen och sinnet blir reglerat och det är bra att höra föreläsningen två gånger, det ger djupare förståelse och starkare motivation.”

”Inspirerende og motiverende.”

”Inspirerande och stark känsla av qi. Känns extra viktigt att delta under rådande situation och som förberedelse till kursen.”

Qifältet

”Själv upplevde jag det som om fältet aldrig förr varit så här starkt på en onlineträning.”

”Qifältet är lika starkt som på en fysisk kurs. Det är viktigt att komma ihåg!”

”Det är stor skillnad att träna själv jämfört i qifältet med andra och Mr Su. Ger mycket bättre effekt.”

”De här var kanonbra kurser, båda två. Det kändes lyxigt att kunna träna i ett så starkt qifält hemma.”

Taget från en ö några mil utanför Stockholm, där ett par deltagare höll till under kursen.

Starkt online

”Så fint med den styrka onlinekurserna har, att resultat kommer trots att vi inte kunnat ses fysiskt. Så otroligt tacksam för det, det har hållit min sjukdom i schack även dessa år.”

Bättre efter Covid

”Mår mycket bättre. Kämpar med problem efter covid, förutom mina tidigare problem, som också förbättrats av qigong. Tack för fin sommarkurs.”

Mycket vigare

”Har blivit så mycket bättre att gå in i träningen å qifältet å få bort så många andra tankar – äntligen! Hemska andfåddheten har minskat betydligt! Jämfört med mina jämngamla pensionärer är jag mycket ’vigare’!”

I närheten av en deltagares sommarställe i Dalsland.

Fin gemenskap

”Tack för en fin gemenskap!”

Magen bättre

”Mina problem med magen har blivit bättre och fått mer kraft att börja träna XSZ igen.”

Träna med fokus

”Frasen ”Qigong content” från föreläsningen har jag plockat och tänkt och ibland blir min koncentration väldigt bra då. Så det är det jag tänker nu för koncentrationen, simpelt, alltid när jag tränar. Det är något helt annat att träna med fullgod fokus, så ljuvliga de stunderna är och det blir kul att träna!”

Grönska i Gran, två träningskompisars ort under kursen.

Fotvårta försvann

”Fotvårtor som fanns envist i 12 år trots alla tänkbara behandlingar inklusive qigongträning blev senaste åren allt värre, men har nu försvunnit helt på höger fot.”

Flera saker bättre

”Jag upplever ganska stora mentala förbättringar sedan en bit in i kursen. Mina knän har blivit mycket bättre efter kursen. Min syn och hållning har blivit bättre, känner mig starkare i kroppen och mer upprätt. Jag har inte ont i hjärtat eller buken längre. Mindre smärtor i kroppen.”

Leendet har varit äkta

”Har njutit väldigt mycket av träningen alla 18 dagar, i synnerhet armträningen. Kvaliteten på träningen har blivit bättre: kroppshållning, koncentration, kvaliteten på rörelserna. Leendet har varit ÄKTA, det har bara kommit naturligt. Allt har känts bra. Känslan av qi har varit stark. Är så tacksam!”

Pargas. Nere till vänster vilar en hund som varit med under träningen.

Lugnare och gladare

”Det er lettere å være fokusert. Jeg er roligere (lugnare) og gladere. Takk.”

Energi

”Starkare i kroppen, mjukare i axlar och nacke. Fick energi att börja träna mera själv. Tack för fin kurs! Hoppas, hoppas vi kan ses i Nossebro nästa sommar!”

Lättare att andas genom näsan

”Jag fick lättare att andas genom näsan, som ofta är täppt.”

Mindre ont

”Fick mindre ont i höfterna, mindre ont i min skadade axel, känner mig lugn och positiv, fått bättre sömn, fått bättre avföring, kunde ha armarna ovanför huvudet.”

En deltagare i Stockholms hund vilar skönt under träningen.

Starkare och bättre kvalitet

”Märker att jag blir starkare och orkar utföra övningarna med allt bättre kvalitet dag för dag. Längtar dock till att träffas och träna fysiskt på plats tillsammans!”

Bättre ländrygg

”Min ländrygg blir mycket bättre vid träning.”

Mjukare

”Har blivit mjukare och mjukare i kroppen för var dag som gått.”

Stark känsla

”Träningen kändes bra. Sista dagen kände jag en speciellt stark känsla av avslappning, styrka och lugn i hela min kropp och i sinnet. Väldigt bra och stark känsla.”

Gotland, ett annat träningsställe under kursen.