Svanhilds väg till ett bättre liv

Jag har som tur är aldrig haft några allvarliga sjukdomar eller skador. Jag är 53 år och har på många sätt haft ett bra liv. Men under årens lopp har det blivit en del rost i maskineriet.

Svanhild har fått många förbättringar och träffat nya vänner Jag gick en helgkurs i ”Lyft upp Qi” i september ifjol och började träna regelbundet från oktober. Jag har efter det gått ytterligare 3 helgkurser och är nu på en 9-dagars sommarkurs för första gången. Förutom goda vänner och en accepterande miljö har jag fått följande resultat:

Blodomloppet har förbättrats radikalt. Tidigare frös jag hela tiden. I mer än 30 år har jag varje kväll, sommar som vinter, använt ett elektriskt värmetäcke i sängen. Jag frös alltid. I julas slängde jag värmetäcket i soporna och har efter det kunnat skala av mig flera lager med kläder.

Efter min första graviditet i 1973 fick jag mycket fett hår. Efter det fick jag tvätta håret nästan varje dag. Zhineng Qigong har avhjälpt också detta problem. Numera blir det hårtvätt var 4:e – 5:e dag.

Under ca 15 år har jag haft en böld i ansiktet. Den har levt sitt eget lilla liv och från tid till annan svällt upp och blött en del. Nu har den inte blött sedan i februari och minskar gradvis i storlek.

Under två år har jag väntat i sjukhuskö på operation pga skelning. Efter att ha tränat Zhineng Qigong dagligen i 7 – 8 månader var synen så mycket bättre att läkarna inte ville operera ändå!

Jag har också ett litet fel i min rygg som gör att korsryggen får en mycket stor belastning. På grund av detta fick jag en del smärtor. Min kiropraktor har arbetat mycket med min rygg i flera år och nått de förbättringar man kan vänta. Nu går jag endast på stödbehandlingar och kontroll en gång per kvartal. Senast jag skulle till behandling utbrast kiropraktoren ”Men Svanhild, vad har du gjort med din rygg? Du gör mig arbetslös”. Jag är verkligen mycket bättre.

Min vänstra överarm / axel har under många år plågat mig med frekventa inflammationer i senorna och förkalkningar som blev behandlade med penicilinkurer och kortisonsprutor. Axeln smärtade rätt så mycket och armen var ibland rätt så orörlig. Efter Qigongträningen har jag inte haft behov av en enda behandling. I början var utövningen av ”Lyft upp Qi” mycket smärtsam, men axeln har gradvis blivit bättre. Och gissa vem som klarade av även de längsta träningspassen nu på sommarkursen utan några smärtor i axeln? Det var en fantastisk upplevelse.

Zhineng Qigong håller på att balancera hela min kropp och jag har varit mycket tursam som kommit i kontakt med denna träningsmetoden.

Svanhild Notøy