960 px IMGP2080 se

960 px IMGP2080 se

European Zhineng Qigong

Min historia

Här har vi samlat våra deltagares berättelser om vilka förbättringar de har uppnått genom att träna med oss. Genom att träna qigong kan du förbättra din fysiska och mentala hälsa. Eftersom vi alla är individer med olika utgångspunkter visar sig de hälsoförbättrande resultaten på många olika sätt. Det viktiga är att alla har möjlighet att förbättra sin hälsa genom träningen och detta bekräftas av de personliga berättelserna.

 • image
 • image
 • image
 • image
 • image
 • image
 • image
 • image
 • image
 • image
 • image
 • image
 • image
 • image
 • image
 • image
 • image
 • image

Åsas migrän försvann efter vinterkursen i Shenxin Qigong

Publicerad: 19 mar 2012

Åsas migrän försvann efter vinterkursen i Shenxin QigongÅsa har lidit av migrän och huvudvärk sedan hon var 6 år gammal. Efter vinterkursen 2012 har hon inte haft några migränanfall och känner dessutom att kroppen är lättare och synen bättre. Som en liten bonus har även hennes sångröst förbättrats.

Read more ...

Åkes kroniska armsmärtor och andra problem har försvunnit

Publicerad: 30 sep 2015

ake buskas 70x70Åke började träna Zhineng Qigong för fjorton år sedan på grund av kroniska problem med högerarmen.Samtidigt som armen tillfrisknade försvann andra problem, såsom frekventa ryggskott, kramp i tarmarna och brännande smärta på insidan av låren.

Read more ...

Stor förbättring efter stroke

Publicerad: 14 aug 2017

Tove-Karin

Efter flera hjärtinfarkter fick Tove-Karin en stroke. Rehabiliteringen gick framåt, men efter stroken fick hon hjärnblödning och hennes framsteg bromsades upp. Skulle en grundkurs i zhineng qigong kunna hjälpa? Jo, resultatet blev häpnadsväckande. Sedan två år veckotränar Tove-Karin regelbundet.

Read more ...

Höstkurser 2017

Publicerad: 10 okt 2017

ezq Loga 70x70Om drygt en månad hålls våra två uppskattade höstkurser i Karis, Finland respektive Bergen, Norge. Höstkurserna är fyra dagars långa internatkurser som sträcker sig från en torsdag till en söndag. Alla som har gått en helgkurs i Lyft Upp Qi hos oss är välkomna att delta.

Under höstkurserna tränar vi det som vi tidigare lärt oss under grundkursen men provar även på träning som liknar det vi gör under våra sommarkurser, som ju är det bästa vi har att erbjuda i träningsväg. Förutom att vi under höstkurserna tränar mycket Lyft Upp Qi tillsammans hinner vi även bekanta oss mer med qigongfilosofin och gå djupare in på hur vi tränar qigong, inte bara i träningssalen utan även i vardagen.

Höstkurserna passar nybörjare som exempelvis vill testa på att träna lite mer innan de går en längre kurs, men även rutinerade utövare som vill fylla på med qi inför vintern. Kurserna brukar även bjuda på trevligt umgänge och är ett bra tillfälle att träffa och prata med andra qigongutövare.

Välkomna!

Anmälan till kursen i Karis

Anmälan till kursen i Bergen

2016 Hostkurs Larkkulla gruppfoto 450

Karis 2016

WEBBkursfoto hostkurs bergen 16

Bergen 2016

Funderar du på vad du ska packa med dig till Vinterkursen?

Snart är Vinterkursen här och många är de som ska gå kursen för första gången. Med er i åtanke har vi satt ihop ett förslag till packlista som ni kan ta hjälp av när det är dags för er att börja packa. Vi har även samlat ihop tips från erfarna deltagare på saker som kan vara bra att ta med.

Här kan du ladda ner listan.

Vinterkurs Karlskoga 2017 3

Läs mer...

Fler personligt dekorerade skor

För ett tag sedan la vi upp bilder på skor som deltagare dekorerat. Vi har nu fått bilder från fler deltagare som gjort på liknande sätt. Skicka gärna in bilder på era skor ni med till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

skor 440px DSC 0041Jessica Olsson har broderat sina skor med en trevlig text.

skor 440px höstkurs finland 2016Tre matchande broderier från Höstkursen i Finland 2016

skor 440px Höstkurs Karis 139 copyEtt litet hjärta från Höstkursen i Finland 2017

Läs mer...

Nu drar vi igång vårterminen 2018

Under trettondagshelgen samlades över 80 deltagare i Göteborg för att tillsammans delta i Sommarkursträningen. För många var det ett kärt återseende av de vänner man lärt känna under Sommar- och Vinterkurser men även en bra möjlighet att komma igång med träningen efter julledigheten. I anslutning till kursen höll Su Dongyue en föreläsning och kursen EasyCare för ögonen vilka båda var välbesökta och omtyckta.

Nu fortsätter vi vårterminen med både veckoträningar och många kurser. De första grundkurserna i Lyft Upp Qi arrangeras den 20-21 januari i Göteborg och Gran. Näst följer Bergen den 27-28 januari. Sedan kommer helgen den 3-4 februari då vi håller i kurser på flera orter, så som Stockholm, Kalmar, Alingsås och Ekenäs, där du har möjlighet att lära dig eller repetera övningen. Kika mer och anmäl dig på kurssidan. Du som vill vara med på årets Vinterkurs i februari kan anmäla dig direkt här.

Nedan följer några bilder från Sommarkursträningen.

Sommarkursträning 2018180103 07 Sommarkurstraning Ggb 2000px 16180103 07 Sommarkurstraning Ggb 2000px 20180103 07 Sommarkurstraning Ggb 2000px 22180103 07 Sommarkurstraning Ggb 2000px 32180103 07 Sommarkurstraning Ggb 2000px 35180103 07 Sommarkurstraning Ggb 2000px 51 v2180103 07 Sommarkurstraning Ggb 2000px 56

Läs mer...

Ljusglimtar i novembermörkret - Höstkurserna 2017

2017 Höstkurs Bergen 5

Årets två Höstkurser arrangerades i Karis, Finland och Bergen, Norge under november månad. Våra Höstkurser är fyra dagar långa internatkurser där deltagarna bor, äter och tränar tillsammans i avskilda och natursköna miljöer. På Höstkursen i Finland uppehåller vi oss på Lärkkulla folkhögskola, belägen i tallskogsdunge uppe på en kulle i södra Finland. Den norska Höstkursen arrangerar vi utanför Bergen i Dyrkolbotns Fjellstove med utsikt över såväl berg som dalar och en vacker sjö. Under Höstkurserna tränar vi och fördjupar oss i det som vi har lärt oss under en grundkurs i Lyft Upp Qi men vi provar även på lite Sommarkurs-träning.

Årets deltagare i både Finland och Norge var mycket nöjda med kurserna. Många var glada över den inkluderande atmosfären och känslan av gemenskap bland deltagarna. Här kommer några bilder från dagarna.

2017 Höstkurs Bergen gruppfotoGruppfoto Bergen

2017 Höstkurs Karis, gruppfotoGruppfoto Karis

2017 Höstkurs Bergen, fikastund Fikastund i Bergen. Under pauserna kunde deltagarna även njuta av den fantastiska utsikten.

2017 Höstkurs Karis, tepausDet dracks mycket te under kursen i Karis, ett trevligt sätt att samlas i pauserna.2017 Höstkurs Karis, korrigeringUnder Höstkurserna tränar vi mycket Lyft Upp Qi och har tid att gå igenom övningen ordentligt, bland annat genom mycket hjälp med korrigering.

2017 Höstkurs Bergen, träningTräning i träningssalen i Bergen. Stämningen var väldigt fin under kursen.2017 Höstkurs Karis, tekokningslistaDe i Finland frekvent använda tekokningslistorna är ett uppskattat sätt att ge många möjlighet att hjälpa till. Traditionsenligt användes listan även under denna Höstkurs.

Läs mer...