Nossebro 2010 beskuren 960 med sv text02

Nossebro 2010 beskuren 960 med sv text02

European Zhineng Qigong

Min historia

Här har vi samlat våra deltagares berättelser om vilka förbättringar de har uppnått genom att träna med oss. Genom att träna qigong kan du förbättra din fysiska och mentala hälsa. Eftersom vi alla är individer med olika utgångspunkter visar sig de hälsoförbättrande resultaten på många olika sätt. Det viktiga är att alla har möjlighet att förbättra sin hälsa genom träningen och detta bekräftas av de personliga berättelserna. 

 

alle 440px

Qigong har gjort Anne-Grethe starkare och friskare

Publicerad: 14 okt 2009

Qigong har gjort Anne-Grethe starkare och friskareAnne-Grethes ryggsmärta försvann och immunförsvaret förbättrades efter en sommarkurs i Zhineng Qigong..

Read more ...

Zhineng Qigong hjälpte Åsa med migränen

Publicerad: 24 okt 2011

Zhineng Qigong hjälpte Åsa med migränenMigrän och värk från muskelspänningar styrde Åsas liv. Efter första helgkursen i Zhineng Qigong blev hon mycket mjukare. Pollenallergin försvann och migränen blev mycket bättre.

Read more ...

Livias ben rätade ut sig

Publicerad: 28 jun 2015

Livia 70Livia har länge lidit av löparknän till följd av ett obotligt, ärftligt problem. På sommarkursen märkte hon att benen rätats ut.

Read more ...

Lyft Upp Qi Trondheim [2017-09-16]

Publicerad: 02 okt 2017

Trondheim 2017Helgekurset ble også denne gang holdt i atriet ved Solsiden. Nye og gamle deltagere slappet av og bidro med motivasjon og sitt gode humør til et mycket harmonisk kurs i vårt fine Qi-fält.

Kommentarer fra kursdeltakere:

Bihulen åpnet seg

”Jeg blir godt ivaretatt her. Dette kurset er nytt for meg. Jeg er tidligere operert i bihulen. Under kurset opplevde jeg at bihulen automatisk åpnet seg – og samtidig tømte seg. Nå føler jeg meg avslappet og finner ro.”

Fokus

”Zhineng Qigong har fine øvelser og vakre bevegelser. Det var nytt for meg å fokusere på øynene, dvs. ikke å blunke.”

Optimisme

”Jeg har hatt vondt i høyre skulder i ca. 1 år. Nå i helgen har det forandret seg. Noe positivt skjer også med høyre arm og høyre side av ryggen. I løpet av helgen har jeg blitt lugnere. Jeg tenker: ’Det skal gå så fint med alt’. Jeg har fått en merkelig optimisme, som jeg er glad for.”

Skulder bedre

”Jeg har hatt vondt i venstre skulder ca. 1 år. Det har nå bedret seg. Noe skjer. Jeg føler meg lugn og opplagt. Kurset har gjort godt.”

Bedre balanse

”Jeg har slåss mye mentalt. Denne helgen har jeg erkjent: ”Jeg gir meg”. Min venstre fot/legg er skadet, og jeg går med krykker. Jeg er bedre i foten nå. Den ser omtrent helt normal ut. Da jeg kom til kurset, klarte jeg ikke å stå på to bein. Nå har jeg fått bedre balanse, også uten krykker. Jeg står også litt på foten nå.”

Bedre kroppsholdning

”Zhineng Qigong har hjulpet meg med mye. Da jeg startet med Zhineng Qigong, for ca. 16 år siden, var 1. fokus på kroppsholdningen. Etter hvert har jeg lagt meg til uvaner. Det er en stund siden jeg har vært på kurs. Da jeg sluttet å trene, kom symptomer snikende; (bl.a. høyt blodtrykk). Da jeg kom hit denne helgen, hadde jeg høye skuldre. I løpet av dette helgekurset har jeg rettet meg opp, og jeg føler meg så lang.”

Spenninger slipper

”Jeg har fått en ro i meg. Jeg puster nå fritt. Kroppstemperaturen kjennes bedre. Ordinært er jeg kald. Nå er jeg blitt varmere. Jeg har lenge hatt spenninger i kjeven. Disse slipper nå mer og mer. Det siste året har jeg vært plaget av migrene. Etter sommerkurset i år har jeg ikke hatt migreneanfall. Jeg opplever at jeg blir sentrert av å være her. Jeg får overskudd, og jeg blir glad.”

Lærer:
Ingrid Tidemann

 

Trondheim 2017Helgkursen hölls även denna gång i Atriumet på Solsidan. Nya och gamla deltagare slappnade av och bidrog med motivation och sitt goda humör till en mycket harmonisk kurs i vårt fina Qifält.

Kommentarer från kursdeltagarna:

Bihålan öppnats

"Jag blir väl omhändertagen här. Denna kurs är ny för mig. Jag har tidigare opererat bihålan. Under kursen upplevde jag att bihålan automatiskt öppnade sig – samtidigt som den tömde sig. Nu känner jag mig avslappnad och finner ro."

Fokus

"Zhineng Qigong har fina övningar och vackra rörelser. Det var nytt för mig att fokusera på ögonen, att inte blinka."

Optimism

"Jag har haft ont i högra skuldran i ca ett år. Nu i helgen har det förändrat sig. Något positivt sker även med högra armen och sidan av ryggen. Under helgen har jag blivit lugnare och jag tänker att allt kommer att gå bra. Jag har blivit märkligt optimistisk, vilket jag är glad för."

Skuldrorna bättre

"Jag har haft ont i vänster skuldra i ett år. Det har blivit bättre nu. Något händer här, jag känner mig lugn och mer öppen."

Bättre balans

"Jag har kämpat mycket mentalt, denna helgen har jag gett mig. Min vänstra fot/ben är skadad och jag går med kryckor. Jag är bättre i foten nu. Den ser ganska normal ut nu. Då jag kom till kursen kunde jag inte stå på två ben. Nu har jag fått bättre balans också utan kryckorna och jag kan också stå lite på foten nu."

Bättre kroppshållning

"Zhineng Qigong har hjälpt mig mycket. Då jag startade träna för ungefär 16 år sedan var första fokus på kroppshållningen. Allt eftersom har jag lagt mig till med ovanor, det är ett tag sedan jag var på kurs. Då jag slutade träna kom symptomen krypande, bland annat högt blodtryck. När jag kom till denna kursen hade jag höga axlar. Under kursen har jag rätat ut mig och jag känner mig så lång."

Spänningarna släpper

"Jag har fått ro i mig och jag andast nu fritt. Kroppstemperaturen känns bättre. Vanligtvis är jag kall, nu har jag blivit varmare. Jag har länge haft spänningar i käken, de släpper mer och mer. Det sista året har jag plågats av migrän, men efter årets sommarkurs har jag inte haft något migränanfall. Jag upplever att jag blir koncentrerad av att vara här, det känns som en vinst och jag blir glad."

Lärare:
Ingrid Tidemann

Zhineng Qigong hjälper mot Marie-Louises ryggskott

Publicerad: 28 jul 2010

Efter några månaders qigongträning blev Marie Louise fri från ryggskott och värk i kroppen.

Read more ...

Allergireaktioner, matintolerans och låsning av bäckenet, allt försvann på Sommarkurs

Publicerad: 05 mar 2018

Eirill Pollenallergin gjorde livet svårt för Eirill, hon behövde träning för att få energi. En helgkurs i qigong övertygade henne att det var den rätta träningen. Under Sommarkursen 2017 försvann allergin, men även hennes gluten- och laktosintolerans.

Read more ...

Nippan som försvann - Resultat på sommarkurs 1, 2019

Strax före jag reste till sommarkursen i år gick jag till en läkare för att få ett nytt läkarintyg för min fysioterapi. Han kollade även då en nippa på min rygg som blödde ibland och hade färgförändringar. Läkaren konstaterade att den såg suspekt ut- att det vore viktigt att operera bort den och skicka den till patologen för att kollas upp. Ibland under lägret gjorde det ont vid nippan då min assistent lyfte upp mig- den låg på ett dåligt ställe på ryggen. Hade ett plåster på den för att den inte skulle blöda så mycket. Sista eftermiddagen efter duschen glömde jag lägga ett plåster på.

Dagen efter att jag kom hem från sommarkurs 1 hade jag läkartid för att skära bort nippan. Då min assistent och läkaren lyfte på min tunika för att ta sig en titt på nippan och sätta igång med proceduren fanns till allas förvåning nippan inte längre kvar! Läkaren tittade på huden undertill där som nippan hade suttit och konstaterade att den såg helt frisk ut. Han sa att jag skulle återkomma om nippan växte tillbaka igen och konstaterade att det just nu inte behövdes någon åtgärd- att allt såg helt bra ut.

Under en qireglering på kursen önskade jag mig att nippan skulle försvinna av sig själv så att jag inte skulle behöva ett ingrepp med stygn etc. Jag vet inte i vilket skede den lossat och fallit bort- kanske den sista natten eller morgonen- eller då jag var på vägen hem? Hur som var det en otroligt fin överraskning!

sommarkurs 2019 janna

Läs mer...

"Är så oerhört tacksam"

Efter årets Sommarkurs 1 hörde en deltagare av sig för att dela med sig av hur stor hjälp hon upplevde att hon och hennes barn fått av att vara med på kursen.

Framförallt var hon tacksam över det fina bemötandet alla kursdeltagare gett hennes barn som stormtrivdes på kursen och i den sociala miljön som kursen erbjuder. Efter kursen kände barnet en stor skillnad och beskrev det som att hon kände sig som en ny människa.

Deltagaren själv berättar om hur det under kursen hände en massa positiva saker med henne.

”Det har hänt massor i min hjärna, och fortsätter en del nu med. Var på kursen något som släppte i rygg/nacke på armträningen som var så skönt. Kändes både som var mentalt och fysiskt. När saker ändrade sig i kroppen denna kurs kändes det som att den nya litet bättre versionen redan fanns där. Också en fin känsla av att vi verkligen är på en väg mot harmoni. I bröstkorgen vid bröstbenet kändes det också som att det öppnades upp ett litet "rum", kändes också väldigt bra. Lättare att vara lugn.”

Nio dagars träning kan göra stor skillnad. En förbättrad sinnesstämning är verkligen viktigt för våra liv och vår hälsa. Snart kommer vi lägga upp kursrapporten från Sommarkurs 1 där det går att läsa om fler goda resultat som årets kursdeltagare har fått.

sommarkurs 2019 19

Läs mer...

Sommarledighet och qigongträning i Nossebro

För 25e året i rad är European Zheneng Qigongs Sommarkurser i full gång. Precis som många år tidigare befinner vi oss i Nossebro där vi bor och tränar i skolans lokaler under 18 dagar. Sommarkurserna är våra bästa träningskurser där vi fokuserar på att lära och träna professionella qigongmetoder. Redan nu har flera kursdeltagare uppgett att träningen på olika sätt har förbättrat deras livskvalité. Det gäller exempelvis minskad smärta, bättre sömn och ett större lugn. Många har även delat med sig av sina positiva upplevelser av gemenskapen och det trevliga umgänget under kursen. I år är vi över 170 personer som bor i enkelhet, äter gott, tränar mycket och umgås tillsammans i glädje och stillhet. Här kommer några foton från träningssalen, utflyktsdagen och tillvaron på Sommarkursen.

sommarkurs 2019 träningssal 1sommarkurs nossebro 2019 1200 1sommarkurs nossebro 2019 utflyktsdagen 4sommarkurs nossebro 2019 utflyktsdagen 3sommarkurs nossebro 2019 utflyktsdagen 1sommarkurs nossebro 2019 utflyktsdagen 2

Läs mer...

Funderar du på vad du ska packa med dig till sommarkursen?

Snart är sommarkursen här och många är de som ska gå kursen för första gången. Med er i åtanke har vi satt ihop ett förslag till packlista som ni kan ta hjälp av när det är dags för er att börja packa. Vi har även samlat ihop tips från erfarna sommarkursare på saker som kan vara bra att ta med. Skulle man sedan glömma något hemma är det inte hela världen. Livsmedelsbutiker och ett apotek finns inom gångavstånd.

Här kan du ladda ner listan.

EZQ Sommarkursen2016 486EZQ Sommarkursen2016 488

 

 

 

Läs mer...