Nossebro 2010 beskuren 960 med sv text02

Nossebro 2010 beskuren 960 med sv text02

European Zhineng Qigong

Min historia

Här har vi samlat våra deltagares berättelser om vilka förbättringar de har uppnått genom att träna med oss. Genom att träna qigong kan du förbättra din fysiska och mentala hälsa. Eftersom vi alla är individer med olika utgångspunkter visar sig de hälsoförbättrande resultaten på många olika sätt. Det viktiga är att alla har möjlighet att förbättra sin hälsa genom träningen och detta bekräftas av de personliga berättelserna. 

 

alle 440px

Åkes kroniska armsmärtor och andra problem har försvunnit

Publicerad: 30 sep 2015

ake buskas 70x70Åke började träna Zhineng Qigong för fjorton år sedan på grund av kroniska problem med högerarmen.Samtidigt som armen tillfrisknade försvann andra problem, såsom frekventa ryggskott, kramp i tarmarna och brännande smärta på insidan av låren.

Read more ...

Smärtan i Samsoms knä försvann

Publicerad: 20 jul 2009

Smärtan i Samsoms knä försvannSamsom fick artros efter en operation i knäet. Det gav honom svår smärta och han tappade hoppet. Genom Zhineng Qigong har smärtan försvunnit och han har fått sitt liv tillbaka.

Read more ...

Allergireaktioner, matintolerans och låsning av bäckenet, allt försvann på Sommarkurs

Publicerad: 05 mar 2018

Eirill Pollenallergin gjorde livet svårt för Eirill, hon behövde träning för att få energi. En helgkurs i qigong övertygade henne att det var den rätta träningen. Under Sommarkursen 2017 försvann allergin, men även hennes gluten- och laktosintolerans.

Read more ...

Åsas migrän försvann efter vinterkursen i Shenxin Qigong

Publicerad: 19 mar 2012

Åsas migrän försvann efter vinterkursen i Shenxin QigongÅsa har lidit av migrän och huvudvärk sedan hon var 6 år gammal. Efter vinterkursen 2012 har hon inte haft några migränanfall och känner dessutom att kroppen är lättare och synen bättre. Som en liten bonus har även hennes sångröst förbättrats.

Read more ...

Zhineng Qigong hjälpte Åsa med migränen

Publicerad: 24 okt 2011

Zhineng Qigong hjälpte Åsa med migränenMigrän och värk från muskelspänningar styrde Åsas liv. Efter första helgkursen i Zhineng Qigong blev hon mycket mjukare. Pollenallergin försvann och migränen blev mycket bättre.

Read more ...

Lär dig mer om qigong, meridianer och akupunkter

Många av våra deltagare som tränar Zhineng Qigong önskar att de kunde hjälpa sina närstående med olika hälsoproblem. Det vi i första hand rekommenderar är att bjuda med dem på en qigongkurs, men ibland kan det av olika anledningar finnas hinder för att gå en kurs. Då kan en behandling med Tuina vara ett alternativ för att hjälpa familj och vänner. Det kan också skapa nyfikenhet och intresse för att senare vilja gå kurs.

blommor-sommarkurs-rosor-nossebro.jpeg

 

Tuina


Tuina är ett samlingsnamn för olika former av kroppsterapi och det vi lär ut kallas Akupunkt Tuina. På kursen får du lära dig om meridiansystemet och akupunkter, vilket även kan ge dig som tränat länge en ökad förståelse och insikter om qigong. För att få bättre effekt av Tuina måste utövaren/terapeuten ha kraft och styrka och detta får man genom att träna qigong.

 

Weituo jin


 I saband med Tuina kursen lär vi därför ut Weituo jin, en qigongmetod som har till syfte att bygga upp kraft och styrka hos utövaren/terapeuten. Weituo jin är obligatorisk att lära om man vill lära sig Tuina. Metoden är även bra att träna för dig som redan arbetar som terapeut inom andra områden, dels för att kunna ge bättre behandlingar men också för att bygga upp dig själv. 

wtj karoline bratland norge

Qifältet

När du går Tuina första gången måste du även gå Weituo jin 2+2 dagar. Precis som vid alla våra kurser tränar vi även dessa fyra dagar i vårt starka qifält, vilket ger oss mycket och hjälper oss att få bra resultat. Om du vill läsa mer om qifältet klicka här.
Om du enbart vill träna Weituo jin går det bra att boka 2 dagar.

Våren 2019 kommer vi att hålla dessa kurser i Göteborg 2-5 maj och Stockholm 30 maj- 2 juni.

Kursanmälan:
Göteborg: (https://zhinengqigong.eu/index.php/sv/kurser/qigongkurser.html?id=730)
Stockholm:
(https://zhinengqigong.eu/index.php/sv/kurser/qigongkurser.html?id=713)

Tuina hjälpte Gun-Erna med whiplash, svåra skakningar och ett komplicerat benbrott
”Jag märkte direkt att det gav effekt. Smärtorna reducerades märkbart. Jag fick mer energi, kunde koncentrera mig och även sova bättre.”

Så skriver Gun-Erna om effekterna som kom när hon började få Tuina-behandlingar av sin son. Hon har i fortsättningen fått Tuina varje gång de setts och blivit bättre och bättre. Bland annat har smärtor från en allvarlig trafikolycka minskat starkt. Klicka här för att läsa hela Gun-Ernas berättelse.

Om du vill läsa kursrapport från höstens kurs i Oslo klicka här.

 

Läs mer...

Vinterns långkurs passerad – vi närmar oss sommarens

Vinterkursen är en veckas träningskurs där vi bor och tränar tillsammans. Fokus under kursen ligger på övningen Shenxin Qigong men vi tränar även några andra övningar tillsammans. Under årets kurs var vi precis över 100 deltagare. Vi tränade mycket och hade även tid för trevligt umgänge på raster och kvällar.

Nästa långa kurs på tur är sommarkursen, som närmar sig med stormsteg när vinterkursen har passerat. Sommarkursen består av två delkurser som följer direkt på varandra och vardera är 9 dagar lång. Klicka här för att komma till kursanmälan för sommarkurs ett (första 9 dagarna). Klicka här för sommarkurs två (andra halvan av de 18 dagarna).

Här kommer några bilder från vinterkursdagarna.

Gräsmattan utanför folkhögskolan lyste grön under kursens första dagar men lite vinter kom senare under veckan.

Vi höll till på Karlskoga Folkhögskola, som vi gjort de senaste åren.

Träning i träningssalen.

Mitt i kursen tar vi en halvdag ledigt. Vissa passade på att åka iväg på en liten utflykt och vissa hängde kvar i trakterna. Vädret växlade mycket under dagarna, men lagom till denna dag kom en massa snö.

På hembygdsgården i närheten av skolan hade de sportlovsaktiviteter med fika, bakning och pyssel.

Shenxin i snön. 

 

Läs mer...

Qigongträning var som helst, när som helst. Dela med dig av dina tips!

En av fördelarna med att träna qigong är att det går att hålla liv i träningen även när man är ute och reser. Lynn från Ekenäs i sydvästra Finland har tränat qigong med oss i fler år. Nu har hon och hennes familj tagit ett sabbatsår och reser runt i Nya Zeeland. När vi frågade henne hur det gick med träningen under resan skrev hon så här:

"När vi reste runt Nya Zeeland med hela familjen i en husbil under 5 veckor, var jag glad över min qigongträning. Husbilen var lite för trång, men på varje camping hittade vi, jag och min man, ett litet träningsutrymme till oss. Ibland mellan två husbilar, ibland vid en motorväg, men också lugna fina platser; som ängar, stränder och invid floder. Nya Zeeland är ett otroligt vackert land, så svårast var att stänga ögonen! Då vi åkte mycket husbil och tempot var intensivt kände jag stor tacksamhet över att få börja morgonen med qigong! Jag kände hur jag kunde mjuka upp kroppen och fylla på energidepåerna."

 

qigong-nya-zealand-lynn(1).jpg

Har du själv erfarenhet av att träna qigong när du varit ute på resande fot? Eller kanske i andra situationer där man hade kunnat tänka sig att det vore knepigt att få till? Mejla gärna oss på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. och dela med dig av dina tips och trix.

Läs mer...

“Värken i axlarna, liksom värken i slutryggen försvann efter två månader av daglig träning.“

Många deltagare har blivit av med värk och smärta med hjälp av qigongträning. Här kan du
läsa vad några av dem berättar. Vi har tidigare lagt upp ett annat inlägg om detta som du
kan läsa här.

qigong-jeanette-sommarkurs-sunset-lyft-upp-qi.jpg

 

Birgitta

“Min bror och min svägerska hade varit med på en sommarkurs och de sa till mig att detta
måste du bara göra. Sommaren 2000 var det dags och det mest revolutionerade var att jag
blev av med värken i mitt ben.“
Läs Birgittas berättelse här. 

 

Elisabeth

“Och så kom jag hit och efter två dagar släppte det i nacken så att jag nu kan vrida huvudet
fritt som jag vill. Och efter femte dagen kände jag att smärtan minskade i vänster skuldra
och rörligheten började komma tillbaka. Det är inte längre samma smärta och stelhet som
jag haft i sju år.”
Läs Elisabeths berättelse här. 

 

Marie-Louise

“Tidigare gick jag till läkaren som gav mig värktabletter. I dag tar jag itu med det själv genom
qigongen. Jag har fått ett redskap att ta hand om mig själv.”
Läs Marie-Louises berättelse här. 

 

Peter

“Värken i axlarna, liksom värken i slutryggen försvann efter två månader av daglig träning.“
Läs Peters berättelse här. 

Vi håller kurser på olika orter, läs mer om våra kurser här.

 

Läs mer...