Zhineng Qigong

  • image
  • image
  • image
  • image

Min historia

Qigong har gjort Anne-Grethe starkare och friskare

Publicerad: 14 okt 2009

Qigong har gjort Anne-Grethe starkare och friskareEfter en Sommarkurs kunde Anne-Grethe sluta använda sin epilepsimedicin, smärtan i ryggen försvann, balansen och immunförsvaret förbättrades. Hon berättar att hon fått livet i gåva efter många år i dvala.

Qigong gör livet lättare för John

Publicerad: 23 sep 2009

Qigong gör livet lättare för JohnJohns jobb och vardagsliv fungerar mycket bättre tack vare Zhineng Qigong. Han är lugnare, starkare och hans tinnitus har försvunnit.

Ellen har fortsatt att få fantastiska resultat av sin qigong träning

Publicerad: 30 aug 2014

Ellen har fortsatt att få fantastiska resultat av sin qigong träning

Ellens ms-drabbade ben läkte och hon kan nu mera både gå och springa igen. Hon är tillbaka i arbete och kan fokusera bättre. Träningen har hjälpt henne bli så bra att familjen har fått en tillökning med lilla Valdemar.

Senaste nytt

Funderar du på vad du ska packa med dig till sommarkursen?

Snart är sommarkursen här och många är de som ska gå kursen för första gången. Med er i åtanke har vi satt ihop ett förslag till packlista som ni kan ta hjälp av när det är dags för er att börja packa. Vi har även samlat ihop tips från erfarna sommarkursare på saker som kan vara bra att ta med. Skulle man sedan glömma något hemma är det inte hela världen. Livsmedelsbutiker och ett apotek finns inom gångavstånd. Tänk på att vissa svenska mynt (1, 2 och 5) samt sedlar (100 och 500) blir ogiltiga den 30 juni. Vi kan tyvärr inte ta emot betalning som görs med de utgående mynten och sedlarna.

Här kan du ladda ner listan.

EZQ Sommarkursen2016 486EZQ Sommarkursen2016 488

 

 

 

Sommarkurs ett nästan fullbokad

Den första 9-dagarskursen är nu nästan fullbokad och vi ser fram emot att se er alla i Nossebro. Ett bra sätt att tänka inför sommarkurserna är att vi alla alltid har något nytt att lära oss och nya saker att förstå inom träningen. Vårt qifält blir starkare år efter år, möjligheten att förbättra vår gongfu och vår hälsa blir allt större. Vi önskar er alla en trevlig midsommar och en underbar sommarkurs, välkomna!

EZQ Sommarkursen2016 499

Kerstin - Varför jag återkommer till sommarkursen år efter år

Läs om Kerstin som medverkade på sommarkursen för första gången förra året. Hon kom till kursen tack vare att hennes dotter, som deltog året innan, fick så fina resultat. Och i sommar återvänder dom båda.

Jag är här för jag har hört så mycket positivt om sommarkurserna. Min dotter har varit här och min kusin och båda två fick väldigt fina resultat.

Kerstin och LiviaJag började träna Zhineng qigong för jag har en fotled som fortfarande strular efter att jag bröt den för 40 år sedan. Jag är stel överallt och har ont i axlar och rygg. För det mesta är jag väldigt trött och jag har problem med magen. Dessutom är jag född med felställning på underbenen i förhållande till knäna. Under den här sommarkursen känner jag att min fotled håller på att förbättras och att vänsterbenet har rätats ut. Och jag känner ett större lugn. Jag kommer absolut tillbaka till sommarkurserna framöver. Jag känner att jag har hittat en träningsform som jag kan fortsätta använda hela livet och som kan hålla mig vital. Det är fantastiskt att vara här med min dotter och uppleva detta tillsammans och att sen kunna träna ihop när vi träffas.

Livia - Varför jag återkommer till sommarkursen år efter år

Läs om Livia 21 år och om varför hon återkommer till sommarkurserna år efter år.

Jag hade en knäskada som gjorde att jag knappt kunde gå och det blev bra på min första sommarkurs som jag gick 2015. Då upptäckte jag också att jag mår bra på alla sätt.

Livia

Det är härligt att vara på sommarkurs. Det är en härlig gemenskap och man umgås med folk i olika åldrar. Man lever ihop med så många men alla hjälps åt och det funkar så himla bra. Det är kul att få uppleva detta ett par veckor om året. I fjol fick jag med mig min mamma och hon liksom jag har fått förbättringar. Vi har samma genetiska fel på benen, det som gjorde att jag efter att ha jobbat som servitris i Australien blev så pass skadad att jag knappt kunde gå.

När jag började träna mådde jag heller inte så bra mentalt, men idag mår jag otroligt mycket bättre. Det är jag väldigt tacksam för.
Jag hade tränat med European Zhineng Qigong förut men det var en helt annan grej när man kom till sommarkursen. Det var där jag förstod att Zhineng qigong var så mycket mer omfattande än bara rörelserna och att den kan hjälpa mig i livet på så många sätt. Tankesättet hjälper mig. Jag får mer energi, behöver mindre sömn och blir gladare.