Nossebro 2010 beskuren 960 med sv text02

Nossebro 2010 beskuren 960 med sv text02

European Zhineng Qigong

Min historia

Här har vi samlat våra deltagares berättelser om vilka förbättringar de har uppnått genom att träna med oss. Genom att träna qigong kan du förbättra din fysiska och mentala hälsa. Eftersom vi alla är individer med olika utgångspunkter visar sig de hälsoförbättrande resultaten på många olika sätt. Det viktiga är att alla har möjlighet att förbättra sin hälsa genom träningen och detta bekräftas av de personliga berättelserna. 

 

alle 440px

Hanne håller sig smärtfri trots reumatism

Publicerad: 28 okt 2017

Hanne började träna 2005. När hon 2014 fick diagnosen reumatism förvånades läkaren över hennes rörlighet och relativa smärtfrihet. På Sommarkursen visade hon hur hon kunde vifta på tårna och böja knäna. För Hanne är den mentala förändringen ändå viktigast.

Read more ...

Qigong gör livet lättare för John

Publicerad: 23 sep 2009

Qigong gör livet lättare för JohnJohns jobb och vardagsliv fungerar mycket bättre tack vare Zhineng Qigong. Han är lugnare, starkare och hans tinnitus har försvunnit.

Read more ...

Allergireaktioner, matintolerans och låsning av bäckenet, allt försvann på Sommarkurs

Publicerad: 05 mar 2018

Eirill Pollenallergin gjorde livet svårt för Eirill, hon behövde träning för att få energi. En helgkurs i qigong övertygade henne att det var den rätta träningen. Under Sommarkursen 2017 försvann allergin, men även hennes gluten- och laktosintolerans.

Read more ...

Lyft Upp Qi Trondheim [2017-09-16]

Publicerad: 02 okt 2017

Trondheim 2017Helgekurset ble også denne gang holdt i atriet ved Solsiden. Nye og gamle deltagere slappet av og bidro med motivasjon og sitt gode humør til et mycket harmonisk kurs i vårt fine Qi-fält.

Kommentarer fra kursdeltakere:

Bihulen åpnet seg

”Jeg blir godt ivaretatt her. Dette kurset er nytt for meg. Jeg er tidligere operert i bihulen. Under kurset opplevde jeg at bihulen automatisk åpnet seg – og samtidig tømte seg. Nå føler jeg meg avslappet og finner ro.”

Fokus

”Zhineng Qigong har fine øvelser og vakre bevegelser. Det var nytt for meg å fokusere på øynene, dvs. ikke å blunke.”

Optimisme

”Jeg har hatt vondt i høyre skulder i ca. 1 år. Nå i helgen har det forandret seg. Noe positivt skjer også med høyre arm og høyre side av ryggen. I løpet av helgen har jeg blitt lugnere. Jeg tenker: ’Det skal gå så fint med alt’. Jeg har fått en merkelig optimisme, som jeg er glad for.”

Skulder bedre

”Jeg har hatt vondt i venstre skulder ca. 1 år. Det har nå bedret seg. Noe skjer. Jeg føler meg lugn og opplagt. Kurset har gjort godt.”

Bedre balanse

”Jeg har slåss mye mentalt. Denne helgen har jeg erkjent: ”Jeg gir meg”. Min venstre fot/legg er skadet, og jeg går med krykker. Jeg er bedre i foten nå. Den ser omtrent helt normal ut. Da jeg kom til kurset, klarte jeg ikke å stå på to bein. Nå har jeg fått bedre balanse, også uten krykker. Jeg står også litt på foten nå.”

Bedre kroppsholdning

”Zhineng Qigong har hjulpet meg med mye. Da jeg startet med Zhineng Qigong, for ca. 16 år siden, var 1. fokus på kroppsholdningen. Etter hvert har jeg lagt meg til uvaner. Det er en stund siden jeg har vært på kurs. Da jeg sluttet å trene, kom symptomer snikende; (bl.a. høyt blodtrykk). Da jeg kom hit denne helgen, hadde jeg høye skuldre. I løpet av dette helgekurset har jeg rettet meg opp, og jeg føler meg så lang.”

Spenninger slipper

”Jeg har fått en ro i meg. Jeg puster nå fritt. Kroppstemperaturen kjennes bedre. Ordinært er jeg kald. Nå er jeg blitt varmere. Jeg har lenge hatt spenninger i kjeven. Disse slipper nå mer og mer. Det siste året har jeg vært plaget av migrene. Etter sommerkurset i år har jeg ikke hatt migreneanfall. Jeg opplever at jeg blir sentrert av å være her. Jeg får overskudd, og jeg blir glad.”

Lærer:
Ingrid Tidemann

 

Trondheim 2017Helgkursen hölls även denna gång i Atriumet på Solsidan. Nya och gamla deltagare slappnade av och bidrog med motivation och sitt goda humör till en mycket harmonisk kurs i vårt fina Qifält.

Kommentarer från kursdeltagarna:

Bihålan öppnats

"Jag blir väl omhändertagen här. Denna kurs är ny för mig. Jag har tidigare opererat bihålan. Under kursen upplevde jag att bihålan automatiskt öppnade sig – samtidigt som den tömde sig. Nu känner jag mig avslappnad och finner ro."

Fokus

"Zhineng Qigong har fina övningar och vackra rörelser. Det var nytt för mig att fokusera på ögonen, att inte blinka."

Optimism

"Jag har haft ont i högra skuldran i ca ett år. Nu i helgen har det förändrat sig. Något positivt sker även med högra armen och sidan av ryggen. Under helgen har jag blivit lugnare och jag tänker att allt kommer att gå bra. Jag har blivit märkligt optimistisk, vilket jag är glad för."

Skuldrorna bättre

"Jag har haft ont i vänster skuldra i ett år. Det har blivit bättre nu. Något händer här, jag känner mig lugn och mer öppen."

Bättre balans

"Jag har kämpat mycket mentalt, denna helgen har jag gett mig. Min vänstra fot/ben är skadad och jag går med kryckor. Jag är bättre i foten nu. Den ser ganska normal ut nu. Då jag kom till kursen kunde jag inte stå på två ben. Nu har jag fått bättre balans också utan kryckorna och jag kan också stå lite på foten nu."

Bättre kroppshållning

"Zhineng Qigong har hjälpt mig mycket. Då jag startade träna för ungefär 16 år sedan var första fokus på kroppshållningen. Allt eftersom har jag lagt mig till med ovanor, det är ett tag sedan jag var på kurs. Då jag slutade träna kom symptomen krypande, bland annat högt blodtryck. När jag kom till denna kursen hade jag höga axlar. Under kursen har jag rätat ut mig och jag känner mig så lång."

Spänningarna släpper

"Jag har fått ro i mig och jag andast nu fritt. Kroppstemperaturen känns bättre. Vanligtvis är jag kall, nu har jag blivit varmare. Jag har länge haft spänningar i käken, de släpper mer och mer. Det sista året har jag plågats av migrän, men efter årets sommarkurs har jag inte haft något migränanfall. Jag upplever att jag blir koncentrerad av att vara här, det känns som en vinst och jag blir glad."

Lärare:
Ingrid Tidemann

Livias ben rätade ut sig

Publicerad: 28 jun 2015

Livia 70Livia har länge lidit av löparknän till följd av ett obotligt, ärftligt problem. På sommarkursen märkte hon att benen rätats ut.

Read more ...

Läs om Jessicas förbättringar i veckans nummer av Allas

I veckans nummer (nr 50) av tidningen Allas finns ett reportage om Jessica, en av våra elever. Hon insjuknade i narkolepsi efter en vaccination mot svininfluensa. Hon fick, bland annat, muskelanfall, sömnattacker, mardrömmar och hallucinationer. Tack vare qigongträningen är hon nu på väg tillbaka till livet igen. Träningen gör henne piggare, mer vaken och besvären av sjukdomen lindras. Zhineng Qigong är hennes nyckel tillbaka till livet. Reportaget går nu bara att läsa i den tryckta tidningen som finns ute i butikerna nu.

Om du är intresserad av att läsa om fler personer som fått hälsoförbättringar av att träna Zhineng Qigong så finns deras berättelser samlade under "Min historia" som du kommer till om du klickar här.

nossebro nossan qigong qigongkurs sommarkurs 2018

Läs mer...

Vad gör väl en affisch?

Affischering är ett av flera sätt som vi i använder oss av i vår marknadsföring. Ger det då någon utdelning att sätta upp en affish? Javisst, det finns flera exempel på hur personer som tränar med oss idag en gång i tiden hittade hit just tack vare en affish. Madeleine och Johannes är två av dem.

affischtavla stockholm qigong 2018

Madeleine minns hur hon för första gången kom i kontakt med European Zhineng Qigong. Det var när hon fick syn på en affisch som hängde i väntrummet utanför hennes läkare. Hon hade just fått dåliga besked på sjukhuset och satt och grät i väntrummet, när hon tittade upp och såg affischen med någon som tränade qigong. Hon hade aldrig tidigare hört talas om qigong men blev direkt intresserad. ”Qigong… självträning… det, tänkte jag, det är något jag söker.” berättar hon. Det kändes bra att hitta något hon kunde göra själv, i vardagen, då hon tidigare hade behövt springa runt till alla möjliga ställen för att få hjälp. Idag har hon tränat i över 14 år trivs bra med det.

Johannes har också tränat länge. För 18 år sedan skulle han söka in till en musikutbildning men hade inflammation i handlederna. Han fick syn på en affisch på stan och bestämde sig för att gå en kurs så snart det bara gick. Så blev det och inflammationen försvann. Han kunde göra intagningsprovet till musikutbildningen, och kom in. Sedan dess har han att fortsatt träna qigong dagligen.

affischtavla malin livia stockholm qigong 2018

Två qigongare i Stockholm sätter upp affischer under en promenad i sommarens hetta. 

Kanske finns det möjlighet att hjälpa till med affischering på orten där du bor och tränar? Hör efter med en lärare eller kontaktperson om du är intresserad.

Läs mer...

Vårt nyhetsbrev finns nu att läsa på vår hemsida

Zhineng Qigong NyheterVårt nyhetsbrev finns nu att läsa på vår hemsida.

Nyhetsbrev november 2018

Förutom hela vårens kursprogram finner du en hel del annat också, t.ex. en rapport från Sommarkurserna.

Sommarkurs ett Nossebro

Sommarkurs två Nossebro

Här hittar du höstens kurser

Höstens kurser

Om man vill läsa lite om vad som har hänt denna våren så kan man läsa våra kursrapporter på hemsidan.

Kursrapporter

sommarkurs2 2018 maria nossebro qigong 440

Läs mer...

”Mina tankar har lugnat ner sig och jag kan se på livet med glädje."

sommarkurs2 2018 maria malin magdalena nossebro walk

Det är viktigt att kunna varva ned i vardagen. Att kunna vara här och nu utan att lägga allt för mycket energi på att grubbla och oroa sig. Läs hur våra deltagare upplever närvarokänsla efter att ha tränat med European Zhineng Qigong.

 

Lotta

“Jag snubblar inte längre så lätt över mentala hinder - jag är mer stabil och skrockar oftare åt livet. Skönt att känna att man inte längre oroar sin omgivning hela tiden, utan istället kan inge lugn och få dem att skratta.”

Läs Lottas berättelse här.

 

Hanne

“Det viktigaste som hänt sedan jag började träna qigong var att det blev tyst i huvudet. Allt möjligt brusade runt i huvudet innan; tankar, minnesfragment, skvaller, skräp. Det var aldrig lugnt.”

Läs Hannes berättelse här.

 

Gunilla

“Spänningarna i kroppen har minskat enormt. När jag vilar så kan jag slappna av. Magen fungerar normalt och det har blivit lättare att andas. Mina tankar har lugnat ner sig och jag kan se på livet med glädje.”

Läs Gunillas berättelse här.

 

Lotta

“Jag känner att jag lever mer här och nu, är lugnare, även min omgivning tycker att jag har förändrats.”

Läs Lottas berättelse här.

 

Lotta-karin

“Qigongen är också idag ett verktyg som hjälper mig att hantera de motgångar jag möter i livet. Jag är lugnare och mer balanserad.”

Läs Lotta-Karins berättelse här.

 

Jessica

“Mentalt kan jag enklare slutföra projekt, är mer strukturerad och lugn. Livet blir bara bättre på alla plan när jag tränar Zhineng qigong. Träningen är min medicin och ett redskap för att hålla en stabil, god och livslång hälsa.“

Läs Jessicas berättelse här.

 

Vi håller kurser på olika orter, läs mer om våra kurser här.

Läs mer...