Nossebro 2010 beskuren 960 med sv text02

Nossebro 2010 beskuren 960 med sv text02

European Zhineng Qigong

Min historia

Här har vi samlat våra deltagares berättelser om vilka förbättringar de har uppnått genom att träna med oss. Genom att träna qigong kan du förbättra din fysiska och mentala hälsa. Eftersom vi alla är individer med olika utgångspunkter visar sig de hälsoförbättrande resultaten på många olika sätt. Det viktiga är att alla har möjlighet att förbättra sin hälsa genom träningen och detta bekräftas av de personliga berättelserna. 

 

alle 440px

Allvarligt sjuk i ME – Sommarkursen gav mig livet tillbaka

Publicerad: 29 jun 2015

Sommarkursen gav mig livet tillbaka

2011 fick Hege en virusinfektion och kroppen försvagades. 2013 bröt kroppen ihop. 2014 fick hon diagnosen utmattningssyndrom. 2015 deltog Hege i en sommarkurs  arrangerat av European Zhineng Qigong. Snart märktes förbättringar.

Read more ...

Gittan besväras inte längre av åderbråck och dålig hållning

Publicerad: 10 okt 2014

Gittan besväras inte längre av åderbråck och dålig hållningVärk i ben och axlar samt lindrig inkontinens har försvunnit sen Gittan började med Zhineng Qigong. Även hennes blodvärden har återställts..

Read more ...

Tuina hjälpte Gun-Erna med whiplash, svåra skakningar och ett komplicerat benbrott

Publicerad: 19 nov 2017

 

Gun-Erna i trädgårdenGun-Erna fick plågsamma och långvariga skador efter en bilolycka. Dessutom drabbades hon av kraftiga skakningar. Hennes son som tränar Zhineng Qigong med oss gav henne Tuina. Resultatet visade märkbara förbättringar.

Read more ...

Qigongen bygger Maddes självkänsla

Publicerad: 14 okt 2011

Qigong bygger självkänslanMaddes ledgångsreumatism har blivit bättre av qigongträning och hon har återfått sin självkänsla.

Read more ...

Hanne håller sig smärtfri trots reumatism

Publicerad: 28 okt 2017

Hanne började träna 2005. När hon 2014 fick diagnosen reumatism förvånades läkaren över hennes rörlighet och relativa smärtfrihet. På Sommarkursen visade hon hur hon kunde vifta på tårna och böja knäna. För Hanne är den mentala förändringen ändå viktigast.

Read more ...

Zhineng Qigong - ett verktyg för att hjälpa oss hantera Corona-pandemin

Coronaviruset sprider sig snabbt. Det är lätt att bli smittad och det finns ingen medicin. För äldre och svaga personer är det allvarligare. Med jämna mellanrum dyker det upp olika virus i samhället och många människor riskerar att bli sjuka innan en medicin tagits fram.

För att ge oss själva en så bra chans som möjligt att stå emot virus, såväl Corona som andra framtida virus, behöver vi mer qi. Vi behöver stärka vårt immunförsvar, ha ett lugnt sinne och försöka skydda oss mot smittan. Om vi inte skyddar oss, är arga och på dåligt humör är det svårt att hålla sig frisk. Zhineng Qigong kan förbättra hälsan, inte minst när vi tränar i qi-fältet. Genom att träna och bygga upp vår qi har vi chans att klara oss bättre från virusets effekter eller inte bli sjuka alls.

För att undvika smittorisker ställer vi in träningar och kurser under en period. Men att vara hemma kan göra oss trötta och låga och då är det bra att träna mer. Just nu testar vi att hålla gemensamma träningar via nätet, var och en som deltar står hemma hos sig men vi tränar ändå många tillsammans samtidigt. Vi behöver hjälpen av qifältet och vår ambition är att komma igång så snart som möjligt med detta. Då skulle man kunna delta hemifrån i sommarkurs och/eller grundkursträningar, alternativt träningar för de som ännu inte gått kurs med oss men som vill ha en chans att få mer qi. Det skulle också vara en möjlighet att lära ut övningar som är bra för oss utifrån den nuvarande situationen i samhället.

Qigong är ett professionellt sätt att få mer qi – livskraft – och stärka livskraften, förbättra immunsystemet och snabbare bli lugn. Läs mer om Zhineng Qigong på vår hemsida.

Läs mer...

Spika semesterplanerna och anmäl dig till Sommarkursen redan nu!

Nu finns anmälan till vårens och sommarens kurser uppe på hemsidan. Kika in i vårt kursprogram på www.zhinengqigong.se/kurser för att se hela utbudet.

sommarkurs-2019-picknick.jpg

 Våra populäraste kurser är sommarkurserna där du får möjlighet att investera i dig själv och ditt eget välbefinnande genom att träna qigong i nio respektive 18 dagar i sträck.

sommarkurs-2019-45-1080.jpg

Träningen leds av Dong-Yue Su vilket gör sommarkurserna till en unik möjlighet att lära sig mer om qigong och utvecklas i sin träning. Låt sommaren komma lite närmre och anmäl dig redan idag.

sommarkurs-nossebro-2019-1200-1.jpg

 

Läs mer...

Från Dongyue till alla angående Corona

Vi skräms inte av situationen, vi behåller vårt lugn. Men vi ska vara försiktiga.

Skydda dig så väl som möjligt, undvik platser och situationer med mycket folk. Försök avstå från att åka kollektivt, buss, spårvagn, tåg eller tunnelbana. Det är bättre att stanna hemma om det är möjligt. Handla mat mer sällan och handla mer varje gång istället.

Var lugn i sinnet, ha positiva tankar som "Ingenting kan skada oss", eller "Det är inga problem" eller "Vi är tillsammans i vårt starka Qifält, vi är starka" - eller andra liknande tankar som är bra för oss.

Träna mer, det gör allt till det bättre.

"Good wishes to you all"

Läs mer...

Ta en paus från vardagen och lär dig Tuina och Weituo Jin, 7-10 maj i Tvååker

Den 7-10 maj arrangerar vi en kurs i Tuina och Weituo Jin i Tvååker i Varberg. Kursen arrangeras på en kursgård som ligger fint ute i naturen på adressen Nackhälle 22, Tvååker. Där kommer vi lära oss och träna Tuina och Weituo Jin i två plus två dagar. Våra kurser i Tuina och Weituo Jin ger möjlighet att komma bort från vardagen en långhelg och samtidigt lära sig något och ladda på med qi. För kursdeltagare som inte bor i närheten finns vandrarhem i närområdet, såsom Strömma Farmlodge (närmast), Karlsberg Bed & breakfast, Hermanslycke Bed & Breakfast och Anna's Bed & Kök. Lunch erbjuds på plats där kursen arrangeras, vilket man i så fall får beställa i förväg. Det finns även kyl där man kan ställa egen medtagen mat.

Anmäl dig i vårt kursprogram på www.zhinengqigong.eu/kurser. Nedan finns lite bilder på kurslokalerna.

enebackens kraftkalla tvaaker 1enebackens kraftkalla tvaaker 3enebackens kraftkalla tvaaker 4enebackens kraftkalla tvaaker 2

 

 

Läs mer...