Nossebro 2010 beskuren 960 med sv text02

Nossebro 2010 beskuren 960 med sv text02

European Zhineng Qigong

Min historia

Här har vi samlat våra deltagares berättelser om vilka förbättringar de har uppnått genom att träna med oss. Genom att träna qigong kan du förbättra din fysiska och mentala hälsa. Eftersom vi alla är individer med olika utgångspunkter visar sig de hälsoförbättrande resultaten på många olika sätt. Det viktiga är att alla har möjlighet att förbättra sin hälsa genom träningen och detta bekräftas av de personliga berättelserna. 

 

alle 440px

Hanne håller sig smärtfri trots reumatism

Publicerad: 28 okt 2017

Hanne började träna 2005. När hon 2014 fick diagnosen reumatism förvånades läkaren över hennes rörlighet och relativa smärtfrihet. På Sommarkursen visade hon hur hon kunde vifta på tårna och böja knäna. För Hanne är den mentala förändringen ändå viktigast.

Read more ...

Evelyne kunde lyfta och bära sin son för första gången på tre år

Publicerad: 04 jul 2018

120x180 persber sommar 2018 2På grund av problem med ryggen kunde inte Evelyne lyfta och bära sin son på tre år. Efter att ha tränat qigong i ungefär två månader klarade hon det. "Det var som att han fick en ny mamma!". Under hennes första Sommarkurs fick hon fler förbättringar.

Read more ...

Thors fruktansvärda huvudvärk försvann

Publicerad: 02 apr 2012

I fyra år hade Thor, 79 år, Hortons huvudvärk med svåra smärtor. Efter en helgkurs i Zhineng Qigong har smärtanfallen försvunnit.

Read more ...

John är hälsosammare, piggare och mycket lyckligare

Publicerad: 03 apr 2011

John är hälsosammare, piggare och mycket lyckligareJohn känner sig piggare och mycket lyckligare i sitt liv och efter sommarkursen försvann en lunginfektion.

Read more ...

Åkes kroniska armsmärtor och andra problem har försvunnit

Publicerad: 30 sep 2015

ake buskas 70x70Åke började träna Zhineng Qigong för fjorton år sedan på grund av kroniska problem med högerarmen.Samtidigt som armen tillfrisknade försvann andra problem, såsom frekventa ryggskott, kramp i tarmarna och brännande smärta på insidan av låren.

Read more ...

Drabbad av Ramsay Hunt Syndrom - qigongträning hjälpte Yaquta i ett kritiskt läge 

Publicerad: 07 dec 2018

yaquta-bild-personal-story-120x180.jpg

För att förbättra något måste förändring ske men när Yaquta 1995 introducerades till Zhineng Qigong dömde hon ut träningen, det var inget för henne. När hon sedan 2016 blev allvarligt sjuk tog hon tag i träningen och fick stora, livsavgörande förbättringar. 

Read more ...

Göteborg

Framöver gäller följande förändringar i Göteborg:

Elisabeth Öberg har under många år varit kontaktperson i Göteborg men nu går Elisabeth i pension från augusti 2019. Vi tackar henne för den tid som varit och önskar henne lycka till med livet som pensionär!

Ansvarig för Göteborg och ny kontaktperson blir Kate Ohlsson. Du når henne på:
Mobil: 0704-24 64 84
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Läs mer...

Qigongaktivitet i sommar - affischera med någon du tycker om!

På många av våra orter använder vi oss av affischering för att marknadsföra våra kurser. Vi har flera exempel på deltagare som har börjat träna efter att ha fått syn på en affisch. Klicka här för att läsa om Madeleine och Johannes, två deltagare som började träna just tack vare en affisch. Idag har de tränat med oss i flera år och fått stora förbättringar.

affischering-stockholm-juli-2019-6.jpg

Sommaren är en bra tid att affischera, höstens kurser är inplanerade men har ännu inte dragit igång och det varma vädret är trevligt att promenera i. Är du intresserad av att hjälpa till med att affischera på din ort, hör efter med en lärare eller kontaktperson.

affischering-stockholm-juli-2019-5.jpg

Affischering kan även vara en trevlig aktivitet att göra tillsammans. Det tycker dessa qigongare i Stockholm, som brukar passa på att affischera när de går på promenader ihop.

Läs mer...

Höstens kurser


Vill du också gå kurs och ha möjlighet att förbättra din hälsa? Eller tränar du redan med oss och vill lära dig mer? Här hittar du höstens alla kurser: www.zhinengqigong.eu/kurser
 
Vi arrangerar grundkurser i Lyft Upp Qi och Shenxin Qigong på många olika orter runtom i norden samt Norwich i England. Vi håller också fortsättningskurser, såsom en 4-dagars Höstkurs i Norge och Finland för dig som gått minst en grundkurs i Lyft Upp Qi. Har du gått Sommarkurs 2 kan träningskursen i Xing Shen Zhuang i Stockholm vara en bra möjlighet till träning och du som gått Vinterkursen kan delta på träningskurs i Göteborg där vi fokuserar på övningar vi lärt oss under Vinterkursen. Varje termin anordnar vi också kurs i Tuina och Weituo Jin. I höst hålls kursen i Alingsås.
 
Vill du veta vad andra deltagare fått ut av att delta på de olika kurserna? Läs gärna våra kursrapporter. Du hittar dem här: https://zhinengqigong.eu/index.php/sv/kurser/kursrapporter  Varmt välkommen att träna med oss!

 qigong-magda-malin-shenxin-qigong-snö-6.jpeg

En bild från årets Vinterkurs i Karlskoga.tuina_bergen_mars_2018.jpg

En bild från en av våra kurser i Tuina.

Läs mer...

Bilder från Sommarkursen efterlyses!

Tog du några trevliga bilder under veckorna i Nossebro som du kan tänka dig att dela med dig av? Mejla dem i så fall gärna till oss på adressen Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Det kan exempelvis vara bilder på Nossebro med omnejd, naturbilder eller bilder från någon av utflykterna. Tanken är att vi framöver ska kunna använda oss av bilderna vid olika typer av publiceringar här på hemsidan. När vi efter förra årets sommarkurser frågade efter bilder fick vi in ett helt gäng som vi sedan kunde använda på hemsidan, exempelvis för att sätta ihop det här bildkollaget: https://zhinengqigong.eu/index.php/sv/blogg/10513-fler-bilder.html. Med GDPR-lagstiftningen i åtanke ber vi dig att inte skicka in bilder där det går att identifera personer.

sommarkurs-2019-fjäril.jpg

 En bild en deltagare skickade in efter årets sommarkurs. En fjäril ville gärna sitta på hans arm under en utflykt på den lediga halvdagen mitt i kursen.

 

Läs mer...