Nossebro 2010 beskuren 960 med sv text02

Nossebro 2010 beskuren 960 med sv text02

European Zhineng Qigong

Min historia

Här har vi samlat våra deltagares berättelser om vilka förbättringar de har uppnått genom att träna med oss. Genom att träna qigong kan du förbättra din fysiska och mentala hälsa. Eftersom vi alla är individer med olika utgångspunkter visar sig de hälsoförbättrande resultaten på många olika sätt. Det viktiga är att alla har möjlighet att förbättra sin hälsa genom träningen och detta bekräftas av de personliga berättelserna. 

 

alle 440px

Lena har vågat minska på sina mediciner

Publicerad: 19 okt 2010

Lenas liv har väntLena har vågat minska på sina mediciner mot ulcerös kolit tack vare Zhineng Qigong. Utan träningen hade hon nog haft en stomipåse idag.

Read more ...

Allvarligt sjuk i ME – Sommarkursen gav mig livet tillbaka

Publicerad: 29 jun 2015

Sommarkursen gav mig livet tillbaka

2011 fick Hege en virusinfektion och kroppen försvagades. 2013 bröt kroppen ihop. 2014 fick hon diagnosen utmattningssyndrom. 2015 deltog Hege i en sommarkurs  arrangerat av European Zhineng Qigong. Snart märktes förbättringar.

Read more ...

Zhineng Qigong hjälper mot Marie-Louises ryggskott

Publicerad: 28 jul 2010

Efter några månaders qigongträning blev Marie Louise fri från ryggskott och värk i kroppen.

Read more ...

Stor förbättring efter stroke

Publicerad: 14 aug 2017

 

Tove-Karin

Efter flera hjärtinfarkter fick Tove-Karin en stroke. Rehabiliteringen gick framåt, men efter stroken fick hon hjärnblödning och hennes framsteg bromsades upp. Skulle en grundkurs i zhineng qigong kunna hjälpa? Jo, resultatet blev häpnadsväckande. Sedan två år veckotränar Tove-Karin regelbundet.

Read more ...

Evelyne kunde lyfta och bära sin son för första gången på tre år

Publicerad: 04 jul 2018

120x180 persber sommar 2018 2På grund av problem med ryggen kunde inte Evelyne lyfta och bära sin son på tre år. Efter att ha tränat qigong i ungefär två månader klarade hon det. "Det var som att han fick en ny mamma!". Under hennes första Sommarkurs fick hon fler förbättringar.

Read more ...

Carolinas Perniciösa anemi och två whiplashskador läktes med Zhineng Qigong

Publicerad: 17 okt 2014

Carolinas Perniciösa anemi och två whiplashskador läktes med Zhineng QigongZhineng Qigong har hjälpt Carolina på många plan till ett friskare liv.

Read more ...

Personligt dekorerade skor under årets Spanien-resa

Många deltagare har hittat tjusiga lösningar på faktumet att de träningsskor vi använder är så lika varandra. Under våra längre kurser med många deltagare, exempelvis Sommarkursen, kan det vara lätt att blanda ihop sina skor med någon annans eftersom vi är så många. För att skilja sina skor ur mängden har en del dekorerat sina skor, något som också gör dem fina och personliga. Vi har tidigare publicerat två inlägg med andra dekorerade skor som du hittar om du klickar här och här. Här kommer bilder på personligt dekorerade skor som dök upp på årets träningsresa till Spanien.

2018-spanien-skor-broderi-rosa-IA.jpg

2018-spanien-skor-broderi-rosa.jpg

En deltagare under årets Spanien-resa visar upp sina broderade skor.

2018-spanien-skor-dekoration-körsbär.jpg

En annan deltagare på kursen har satt en liten utsmyckning på sina.

 

Läs mer...

“Jag lever inte med värk längre. Jag känner mig stark och lugn.”

Att bli av med värk kan öka ens livskvalitet avsevärt. Läs vad några deltagare berättar om hur qigongen hjälpt dem minska smärta.

qbildmaria.jpg 

Ylva

“Jag lever inte med värk längre. Jag känner mig stark och lugn. Det är jag som bestämmer hur jag mår. Jag blir alltmer medveten om hur jag ska leva och träna för att må bra.“ 

Läs Ylvas berättelse här. 

Thor Sanne

“Under tiden efter kursen (det har nu gått 9 veckor) har jag inte alls haft det jag kallar för smärtanfall! Veckan efter kursen kände jag ett par gånger på samma sätt som jag brukade känna precis innan mina smärtanfall, men som sagt inga riktiga anfall. Det är nytt för mig att vara med om så långa perioder med så få symptom, och jag ser en direkt koppling mellan qigongträningen och förändringen i mitt tillstånd.”

 Läs Thor Sannes berättelse här. 

Samsom

“Jag gick en helgkurs. Egentligen skulle jag ha gått på AIKs premiär den helgen men jag hade sån värk att jag inte kunde gå dit. Redan första dagen kände jag att det var något speciellt med träningen. Då bestämde jag mig för att satsa på Zhineng Qigong. Jag fortsatte träna och knäet blev successivt bättre. Ganska snabbt försvann min värk.”

 Läs Samsoms berättelse här. 

Johanna

“Vilken otrolig känsla det sedan var när saker och ting började hända redan på den första helgkursen. Genast efter första dagen kände jag en lättnad och en mjukhet i axlar som jag inte upplevt tidigare och redan den första natten sov jag som en stock, hela natten genom!“

 Läs Johannas berättelse här. 

Anita

“när jag kom hem märkte jag att jag hade blivit mycket bättre. Den fruktansvärda värk jag hade haft tidigare var nu försvunnen. Jag och min man skulle promenera till ett fik och då sa han "Du haltar ju inte alls nu"."

Läs Anitas berättelse här.

 

Vi håller kurser på olika orter, läs mer om våra kurser här.

 

 
Läs mer...

Tack för era bilder från Sommarkursen, vi vill gärna ha fler!

 Det har redan kommit in flera fina bilder, jätteroligt och stort tack! En del av bilderna har vi kunnat använda i kursrapporten för Sommarkurs två som ni hittar här. Kanske är ni fler som har bilder därhemma, fortsätt gärna att skicka in i så fall. Under tiden kommer här det utlovade sommarkursbildkollaget med ett urval av de bilder vi har fått in. 

sommarkursbildkollage-2018.jpg

Vill ni kika på bilder från förra årets sommarkurs hittar ni dem här.

 Hoppas att alla har det bra i sommarvärmen!

 

Läs mer...

European Zhineng Qigong gästspelar på Playitas

European Zhineng Qigong kommer gästspela på tränings-resorten Playitas som ligger på kanarieön Fuerteventura.

Under perioden 12-19 augusti har gästerna på resorten möjlighet att delta på morgon- och kvällsträningspass med oss.

 

2018 spanien strand 4402018 spanien traning strand2 440

Läs mer...