Zhineng Qigong

  • image
  • image
  • image
  • image

"

Min historia

Carolinas Perniciösa anemi och två whiplashskador läktes med Zhineng Qigong

Publicerad: 17 okt 2014

Carolinas Perniciösa anemi och två whiplashskador läktes med Zhineng QigongZhineng qigong har hjälpt mig med många saker i mitt liv. Egentligen skulle jag våga säga att jag har utvecklats inom alla områden jag kan komma på.

Karin blev av med sina svåra eksem

Publicerad: 10 jul 2014

Zhineng Qigong hjälpte Åsa med migränen

Publicerad: 24 okt 2011

Zhineng Qigong hjälpte Åsa med migränenÅsas liv styrdes av migränen och värken som kom från muskelspänningar. Redan efter hennes första helgkurs i Zhineng Qigong blev hon mycket mjukare. Så småningom försvann hennes pollenallergi och hennes migrän är mycket bättre.

Senaste nytt

Fredrik - Varför jag återkommer till sommarkursen år efter år

FredrikEfter att ha gått några helgkurser gick jag min första sommarkurs 2004. Jag kan inte säga att min första sommarkurs kändes fantastisk men någonstans bakom allt kämpande fanns ändå en känsla av lugn och välbefinnande. Några år efter sommarkursen ändrades mitt liv, och jag fick svårt att få in qigongen som en rutin i vardagen. Det gjorde att jag hade ett uppehåll med qigongen i drygt fem år.

Anledningen till att jag började med qigong var att jag hade problem med nacke och rygg. Dessa problem är helt borta när jag tränar qigong regelbundet. Med träningen känner jag mig också mer rörlig och stark, men framför allt mer lugn och harmonisk. När jag slutade träna kom besvären tillbaka. Nu har jag börjat träna mer regelbundet igen, och känner direkt att jag mår bättre.

Jag tycker att sommarkurserna är ett jättebra sätt att inleda semestern på. Det finns inget bättre sätt att varva ned och ladda batterierna på. Jag kommer ner i varv till en nivå på bara ett par dagar som annars tar över en vecka. En annan effekt jag märker av på sommarkursen är att min gräsallergi försvinner. Innan sommarkursen behöver jag medicinera för att inte ha besvär, men efter ett par dagar på sommarkursen kan jag upphöra med medicinen utan att känna av några symptom. Det är också en väldigt go gemenskap och en härlig stämning på kurserna.

Marlene - Varför jag återkommer till sommarkursen år efter år

Läs om Marlene Lilja som snart går sin 20onde sommarkurs om varför hon återkommer år efter år.

Egentligen började jag inte träna direkt för min egen skull utan skulle vara med för att följa Astma och Allergi projektet som jag var med att genomföra 1997. Men sen blev jag kvar. 1998 gick jag min första sommarkurs och har sen gått alla somrar förutom en.

Marlene

Qigongen är en god vän när man åldras. Den håller kroppen smidig och mjuk och dessutom håller den min artros i schack. Jag är säker på att jag skulle ha problem med den om jag inte tränade qigong, Mina knän magnetröntgades för många år sedan och då konstaterades att jag hade artros och jag har haft mycket ont. Men det har jag inte i dag. Så för mig är qigongen en investering i hälsan. Och inte minst en investering i den mycket lugnare insidan. Numera är jag som en filbunke jämfört med innan jag började träna qigong.

På sommarkursträningen kan man kliva av vardagen och man får vila från tråkiga nyheter som man annars tvingas ta del av till vardags via tidningar och andra media. Det är en sån vänlig och lättsam stämning på sommarkurserna. Och det är så roligt att få möta alla människor som jag lärt känna, för många återkommer till sommarkurserna precis som jag. För mig blir det ingen riktig sommar om jag inte har varit på sommarkursen.

Vårt nyhetsbrev finns nu att läsa på vår hemsida

Zhineng Qigong NyheterVårt nyhetsbrev finns nu att läsa på vår hemsida

Nyhetsbrev maj 2017

Förutom hela vårens kursprogram finner du en hel del annat också, t.ex. en rapport från Sommarkurserna.

Sommarkurs ett Nossebro [2016-06-27]

Sommarkurs två Nossebro [2016-07-06]

Här hittar du vårens kurser

Vårens kurser

Om man vill läsa lite om vad som har hänt denna hösten så kan man läsa våra kursrapporter på hemsidan.

Kursrapporter

Läs om Magnus senaste träningsresultat

Genom att träna qigong kan du förbättra din fysiska och mentala hälsa. Träningens hälsoförbättrande resultat är dock inte samma för alla utan visar sig på många olika sätt. Det beror på att de som tränar gör det utifrån sin egen fysiska och mentala utgångspunkt. Resultatet av träningen skiljer sig därför åt från person till person. Hos oss tränar människor med alla möjliga hälsoproblem, såväl fysiska som mentala. Det som för någon är en självklar fysisk eller mental förmåga kan vara en annan persons vändpunkt mot ett bättre liv. Ett exempel på det är Magnus som har MS och som efter årets sommarkursträning i Stockholm kunde skriva för egen hand igen.

IMG 3729

Hösten 2012 fick Magnus ett skov som förvärrade hans sjukdomstillstånd. I början av 2013 behövde han därför 17 timmars hemtjänst i veckan för att se till att han fick mat och fika, komma ut något varje dag, hjälp med dusch och städning. Genom att träna qigong har Magnus succesivt kunnat förbättra sin hälsa, något som har blivit tydligt för honom och hans omgivning. "I början av 2014 drog jag ned hemtjänsten till 40 minuter i veckan, jag kunde fortfarande inte städa men jag hade blivit mycket bättre! Jag kunde jobba på mitt kontorsjobb (50℅)", berättar Magnus.

Skovet 2012 hade även inneburit en stor försämring av finmotoriken i Magnus händer och han förlorade förmågan att skriva. Behövde han exempelvis fylla i ett formulär fick någon annan göra det åt honom. Efter sommarkursträningen i Stockholm i januari 2017 kom Magnus hem med goda resultat - efter kursen kunde han skriva igen! Vi fick en bild som illustrerar hans stora förbättring.

Foto Magnus Barse handstil copy

"När jag kom hem efter sommarkursträningen så hade jag fått en blankett att fylla i. Nu fyllde jag i den. Det var så naturligt och skönt att känna att det inte var ett problem! Några dagar senare såg jag min fru ta fram sylådan. Jag bad henne att trä en blå tråd i en synål. Min tröja hade hål under ärmarna. Jag lagade tröjan!" berättar Magnus.