960 px IMGP2080 se

960 px IMGP2080 se

European Zhineng Qigong

Min historia

Här har vi samlat våra deltagares berättelser om vilka förbättringar de har uppnått genom att träna med oss. Genom att träna qigong kan du förbättra din fysiska och mentala hälsa. Eftersom vi alla är individer med olika utgångspunkter visar sig de hälsoförbättrande resultaten på många olika sätt. Det viktiga är att alla har möjlighet att förbättra sin hälsa genom träningen och detta bekräftas av de personliga berättelserna.

 • image
 • image
 • image
 • image
 • image
 • image
 • image
 • image
 • image
 • image
 • image
 • image
 • image
 • image
 • image
 • image
 • image
 • image

Depression, ångest och Wegeners Granulomatosis är ett minne blott för Anna

Publicerad: 19 apr 2009

Depression, ångest och Wegeners Granulomatosis är ett minne blott för AnnaFörutom att Annas hälsotillstånd har blivit bättre, så har hennes liv förändrats då nya möjligheter och lösningar har öppnat sig.

Read more ...

Åkes kroniska armsmärtor och andra problem har försvunnit

Publicerad: 30 sep 2015

ake buskas 70x70Åke började träna Zhineng Qigong för fjorton år sedan på grund av kroniska problem med högerarmen.Samtidigt som armen tillfrisknade försvann andra problem, såsom frekventa ryggskott, kramp i tarmarna och brännande smärta på insidan av låren.

Read more ...

Gittan besväras inte längre av åderbråck och dålig hållning

Publicerad: 10 okt 2014

Gittan besväras inte längre av åderbråck och dålig hållningVärk i ben och axlar samt lindrig inkontinens har försvunnit sen Gittan började med Zhineng Qigong. Även hennes blodvärden har återställts..

Read more ...

Överraskande synförbättring - slipper glasögon efter 30 år

Publicerad: 11 aug 2017

 

StinaSmärta i axlarna fick Stina att börja träna qigong för 21 år sedan. Det har hon fortsatt med. Smärtan försvann. Något hon inte hade räknat med var att synen förbättrades avsevärt. Efter 30 år med glasögon behöver hon dem inte mer.

Read more ...

Smärtan i Samsoms knä försvann

Publicerad: 20 jul 2009

Smärtan i Samsoms knä försvannSamsom fick artros efter en operation i knäet. Det gav honom svår smärta och han tappade hoppet. Genom Zhineng Qigong har smärtan försvunnit och han har fått sitt liv tillbaka.

Read more ...

Qigong har hjälpt Gunilla att bli av med ischias och mentala problem

Publicerad: 11 sep 2009

Qigong har hjälpt Gunilla att bli av med ischias och mentala problemMot utmattningsdepression och posttraumatisk stress är qigong ett effektivt verktyg för Gunilla.

Read more ...

”Numera kan jag ta det lugnare fastän det är stressigt.”

Stress

Allt fler människor känner stress i vardagen. Läs hur några av våra deltagare upplever att de känner sig mindre stressade sen de började träna med European Zhineng Qigong.

Lilian
“De största resultaten märker jag ändå på den mentala sidan. Numera kan jag ta det lugnare fastän det är stressigt. Jag går inte in i stressen på samma sätt, utan håller den utanför. Jag håller på att lära mig att ta en sak i sänder trots att mycket pressar på.”

Läs Lillians berättelse här

Daniel
“Jag har också haft problem med stress och utmattning. Ganska tidigt i min qigongträning löstes dessa problem. Nu känner jag mig starkare än innan jag fick dessa besvär och känner mig både lugnare och nöjdare. Jag har även fått mycket mer energi i största allmänhet.”

Läs Daniels berättelse här

John
“Träningen har gett resultat. Jag känner mig piggare, lugnare, starkare och kan hantera stressiga situationer. Jag har ett krävande jobb och jag är övertygad att jag inte hade klarat det så bra om det inte hade varit för min träning.”

Läs Johns berättelse här

Anna
“Om jag kommer hem från jobbet och är uppe i varv så skingras tankarna enormt mycket genom träningen. Jag får perspektiv på saker och ting. Det är som om det bara rinner av mig efter träningen. Det är fantastiskt skönt!”

Läs Annas berättelse här

Ulrika
“Qigongen har hjälpt mig att hantera situationer som förr gjorde mig stressad eller nedstämd. “

Läs Ulrikas berättelse här

 

Vi håller kurser på olika orter, läs mer om våra kurser här.

 

Läs mer...

Funderar du på vad du ska packa med dig till Vinterkursen?

Snart är Vinterkursen här och många är de som ska gå kursen för första gången. Med er i åtanke har vi satt ihop ett förslag till packlista som ni kan ta hjälp av när det är dags för er att börja packa. Vi har även samlat ihop tips från erfarna deltagare på saker som kan vara bra att ta med.

Här kan du ladda ner listan.

Vinterkurs Karlskoga 2017 3

Läs mer...

Fler personligt dekorerade skor

För ett tag sedan la vi upp bilder på skor som deltagare dekorerat. Vi har nu fått bilder från fler deltagare som gjort på liknande sätt. Skicka gärna in bilder på era skor ni med till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

skor 440px DSC 0041Jessica Olsson har broderat sina skor med en trevlig text.

skor 440px höstkurs finland 2016Tre matchande broderier från Höstkursen i Finland 2016

skor 440px Höstkurs Karis 139 copyEtt litet hjärta från Höstkursen i Finland 2017

Läs mer...

Nu drar vi igång vårterminen 2018

Under trettondagshelgen samlades över 80 deltagare i Göteborg för att tillsammans delta i Sommarkursträningen. För många var det ett kärt återseende av de vänner man lärt känna under Sommar- och Vinterkurser men även en bra möjlighet att komma igång med träningen efter julledigheten. I anslutning till kursen höll Su Dongyue en föreläsning och kursen EasyCare för ögonen vilka båda var välbesökta och omtyckta.

Nu fortsätter vi vårterminen med både veckoträningar och många kurser. De första grundkurserna i Lyft Upp Qi arrangeras den 20-21 januari i Göteborg och Gran. Näst följer Bergen den 27-28 januari. Sedan kommer helgen den 3-4 februari då vi håller i kurser på flera orter, så som Stockholm, Kalmar, Alingsås och Ekenäs, där du har möjlighet att lära dig eller repetera övningen. Kika mer och anmäl dig på kurssidan. Du som vill vara med på årets Vinterkurs i februari kan anmäla dig direkt här.

Nedan följer några bilder från Sommarkursträningen.

Sommarkursträning 2018180103 07 Sommarkurstraning Ggb 2000px 16180103 07 Sommarkurstraning Ggb 2000px 20180103 07 Sommarkurstraning Ggb 2000px 22180103 07 Sommarkurstraning Ggb 2000px 32180103 07 Sommarkurstraning Ggb 2000px 35180103 07 Sommarkurstraning Ggb 2000px 51 v2180103 07 Sommarkurstraning Ggb 2000px 56

Läs mer...