Nossebro 2010 beskuren 960 med sv text02

Nossebro 2010 beskuren 960 med sv text02

European Zhineng Qigong

Min historia

Här har vi samlat våra deltagares berättelser om vilka förbättringar de har uppnått genom att träna med oss. Genom att träna qigong kan du förbättra din fysiska och mentala hälsa. Eftersom vi alla är individer med olika utgångspunkter visar sig de hälsoförbättrande resultaten på många olika sätt. Det viktiga är att alla har möjlighet att förbättra sin hälsa genom träningen och detta bekräftas av de personliga berättelserna. 

 

alle 440px

Qigong har hjälpt Gunilla att bli av med ischias och mentala problem

Publicerad: 11 sep 2009

Qigong har hjälpt Gunilla att bli av med ischias och mentala problemMot utmattningsdepression och posttraumatisk stress är qigong ett effektivt verktyg för Gunilla.

Read more ...

Qigongen bygger Maddes självkänsla

Publicerad: 14 okt 2011

Qigong bygger självkänslanMaddes ledgångsreumatism har blivit bättre av qigongträning och hon har återfått sin självkänsla.

Read more ...

Livias ben rätade ut sig

Publicerad: 28 jun 2015

Livia 70Livia har länge lidit av löparknän till följd av ett obotligt, ärftligt problem. På sommarkursen märkte hon att benen rätats ut.

Read more ...

Annette fick ett verktyg att hantera sorgen efter sin livspartner

Publicerad: 08 sep 2014

Annette fick ett verktyg att hantera sorgen efter sin livspartnerSorgen efter livspartnern fick Annette att börja träna qigong. Hon har fått kraft att leva ensam och under resans gång har även en del kroppsliga skavanker rättats till.

Read more ...

Hanne håller sig smärtfri trots reumatism

Publicerad: 28 okt 2017

Hanne började träna 2005. När hon 2014 fick diagnosen reumatism förvånades läkaren över hennes rörlighet och relativa smärtfrihet. På Sommarkursen visade hon hur hon kunde vifta på tårna och böja knäna. För Hanne är den mentala förändringen ändå viktigast.

Read more ...

Lyft Upp Qi Trondheim [2017-09-16]

Publicerad: 02 okt 2017

Trondheim 2017Helgekurset ble også denne gang holdt i atriet ved Solsiden. Nye og gamle deltagere slappet av og bidro med motivasjon og sitt gode humør til et mycket harmonisk kurs i vårt fine Qi-fält.

Kommentarer fra kursdeltakere:

Bihulen åpnet seg

”Jeg blir godt ivaretatt her. Dette kurset er nytt for meg. Jeg er tidligere operert i bihulen. Under kurset opplevde jeg at bihulen automatisk åpnet seg – og samtidig tømte seg. Nå føler jeg meg avslappet og finner ro.”

Fokus

”Zhineng Qigong har fine øvelser og vakre bevegelser. Det var nytt for meg å fokusere på øynene, dvs. ikke å blunke.”

Optimisme

”Jeg har hatt vondt i høyre skulder i ca. 1 år. Nå i helgen har det forandret seg. Noe positivt skjer også med høyre arm og høyre side av ryggen. I løpet av helgen har jeg blitt lugnere. Jeg tenker: ’Det skal gå så fint med alt’. Jeg har fått en merkelig optimisme, som jeg er glad for.”

Skulder bedre

”Jeg har hatt vondt i venstre skulder ca. 1 år. Det har nå bedret seg. Noe skjer. Jeg føler meg lugn og opplagt. Kurset har gjort godt.”

Bedre balanse

”Jeg har slåss mye mentalt. Denne helgen har jeg erkjent: ”Jeg gir meg”. Min venstre fot/legg er skadet, og jeg går med krykker. Jeg er bedre i foten nå. Den ser omtrent helt normal ut. Da jeg kom til kurset, klarte jeg ikke å stå på to bein. Nå har jeg fått bedre balanse, også uten krykker. Jeg står også litt på foten nå.”

Bedre kroppsholdning

”Zhineng Qigong har hjulpet meg med mye. Da jeg startet med Zhineng Qigong, for ca. 16 år siden, var 1. fokus på kroppsholdningen. Etter hvert har jeg lagt meg til uvaner. Det er en stund siden jeg har vært på kurs. Da jeg sluttet å trene, kom symptomer snikende; (bl.a. høyt blodtrykk). Da jeg kom hit denne helgen, hadde jeg høye skuldre. I løpet av dette helgekurset har jeg rettet meg opp, og jeg føler meg så lang.”

Spenninger slipper

”Jeg har fått en ro i meg. Jeg puster nå fritt. Kroppstemperaturen kjennes bedre. Ordinært er jeg kald. Nå er jeg blitt varmere. Jeg har lenge hatt spenninger i kjeven. Disse slipper nå mer og mer. Det siste året har jeg vært plaget av migrene. Etter sommerkurset i år har jeg ikke hatt migreneanfall. Jeg opplever at jeg blir sentrert av å være her. Jeg får overskudd, og jeg blir glad.”

Lærer:
Ingrid Tidemann

 

Trondheim 2017Helgkursen hölls även denna gång i Atriumet på Solsidan. Nya och gamla deltagare slappnade av och bidrog med motivation och sitt goda humör till en mycket harmonisk kurs i vårt fina Qifält.

Kommentarer från kursdeltagarna:

Bihålan öppnats

"Jag blir väl omhändertagen här. Denna kurs är ny för mig. Jag har tidigare opererat bihålan. Under kursen upplevde jag att bihålan automatiskt öppnade sig – samtidigt som den tömde sig. Nu känner jag mig avslappnad och finner ro."

Fokus

"Zhineng Qigong har fina övningar och vackra rörelser. Det var nytt för mig att fokusera på ögonen, att inte blinka."

Optimism

"Jag har haft ont i högra skuldran i ca ett år. Nu i helgen har det förändrat sig. Något positivt sker även med högra armen och sidan av ryggen. Under helgen har jag blivit lugnare och jag tänker att allt kommer att gå bra. Jag har blivit märkligt optimistisk, vilket jag är glad för."

Skuldrorna bättre

"Jag har haft ont i vänster skuldra i ett år. Det har blivit bättre nu. Något händer här, jag känner mig lugn och mer öppen."

Bättre balans

"Jag har kämpat mycket mentalt, denna helgen har jag gett mig. Min vänstra fot/ben är skadad och jag går med kryckor. Jag är bättre i foten nu. Den ser ganska normal ut nu. Då jag kom till kursen kunde jag inte stå på två ben. Nu har jag fått bättre balans också utan kryckorna och jag kan också stå lite på foten nu."

Bättre kroppshållning

"Zhineng Qigong har hjälpt mig mycket. Då jag startade träna för ungefär 16 år sedan var första fokus på kroppshållningen. Allt eftersom har jag lagt mig till med ovanor, det är ett tag sedan jag var på kurs. Då jag slutade träna kom symptomen krypande, bland annat högt blodtryck. När jag kom till denna kursen hade jag höga axlar. Under kursen har jag rätat ut mig och jag känner mig så lång."

Spänningarna släpper

"Jag har fått ro i mig och jag andast nu fritt. Kroppstemperaturen känns bättre. Vanligtvis är jag kall, nu har jag blivit varmare. Jag har länge haft spänningar i käken, de släpper mer och mer. Det sista året har jag plågats av migrän, men efter årets sommarkurs har jag inte haft något migränanfall. Jag upplever att jag blir koncentrerad av att vara här, det känns som en vinst och jag blir glad."

Lärare:
Ingrid Tidemann

Trött av att jobba framför datorn?

Tillbringar du också mycket tid framför datorn? Sliter det på hälsan? Blir du trött och stel? Får ont i axlar, nacke och huvud? Att träna qigong kan hjälpa oss att behålla krafterna och välbefinnandet.

Genom träningen kan vi få mer energi. På våra grundkurser lär vi också ut ett speciellt sätt att stå och sitta, som kan hjälpa oss att behålla energi istället för att bli trötta. Hur vi sitter och står påverkar hälsan och ju oftare vi kan använda kroppen på ett bra sätt – desto bättre för vårt välbefinnande. Att ha en bra kroppshållning framför dator är ett sätt att motverka hälsoproblem.

sommarkurs2 2018 malin magdalena sunset practise

Ett annat sätt är att använda EasyCare för ögonen. EasyCare för ögonen är korta övningar designade för att träna ögonen, en kroppsdel som kan påverkas negativt av skärmen. Genom att varva en stunds arbete framför datorn med ett pass EasyCare kan ögonens hälsa förbättras. Ögonen påverkar också resten av kroppen så träningen är välgörande för hela kroppen. Ett pass EasyCare tar cirka tre minuter.

Se kursprogrammet för att hitta närmaste kurs!

easycare eyes malin 440

Läs mer...

EasyCare ögon-kurs med Dongyue Su i Stockholm

easycare eye malin qigong 440

I samband med Sommarkursträningen i Stockholm, 2-6 januari, kommer Dongyue Su att leda en EasyCare ögon kurs. Kursen pågår en dryg timme och kommer att hållas på torsdagen tredje januari 2019 med start kl 16.15. Klicka här för att komma till kursanmälan.

Läs mer...

Träningsglädje i höstmörkret

Helgen den 27-28 oktober var det inte bara tidsomställning till vintertid utan även qigongkurser på fem orter runt om i Sverige, Finland och Norge. Många qigongare tog chansen att träffas för träning och trevligt sällskap den här helgen när höstmörkret gjorde sig extra påmint. I Göteborg, Ljungskile, Karlskoga och Åbo var det helgkurser och i Oslo arrangerades för första gången Höstkursen. Håll utkik efter kursrapporter för att läsa mer om resultaten från kurserna!

karlskoga kapellet lyft upp qi sol

 Just Karlskoga förknippar de flesta qigongare med en av European Zhineng Qigongs träningskurser, Vinterkursen, som arrangeras där varje februari. Denna gång var det istället en helgkurs i Lyft Upp Qi som arrangerades i ett mysigt, litet missionshus tillhörande Karlskoga folkhögskola.


karlskoga kapellet lyft upp qi angelica

En bild från kursen i Karlskoga.

karlskoga kapellet lyft upp qi 440px

Vi höll till i ett litet hus bredvid skolan.

ljungskile helgkurs snow

Kursen i Ljungskile arrangerades på Ljungskilegården. Där blev det en snöig helg, vilket syns på bilden ovan som togs på söndagen.

oslo operahus morgon autumn course sunrise

oslo operahus morgon autumn course

Höstkursen i Norge är en årligt återkommande kurs. Den har tidigare arrangerats i Bergen men i år hölls den alltså för första gången i Oslo.
Här är två bilder ett par qigongare tog en morgon innan en av kursdagarna, under en promenad till operahuset i Oslo.

Läs mer...

”Qigongen ger mig en livskvalitet på många plan”

qigong-sunset-nossebro-sommar-2017.jpg

Läs om hur några av våra deltagare upplever att deras livskvalitet ökat av qigongträning.

 

Lina

“Nu i vår har jag känt att jag har haft bättre livskvalitet än vad jag har haft på länge. Jag har varit piggare, sovit mindre, fått initiativförmågan tillbaka och jag har haft lust att träffa folk igen”

Läs Linas berättelse här

 

Birna

“Qigongen ger mig en livskvalitet på många plan, både fysiskt och mentalt och den ger ett överskott av energi.”

Läs Birnas berättelse här

 

Annica

“Jag tränar qigong för att må bättre och för att stärka både kropp och sinne. Qigongen har blivit en del av mig och via den har min livskvalitet avsevärt förbättras.”

Läs Annicas berättelse här

 

Berit

“Utan min dagliga följeslagare som träningen har blivit vore min livskvalitet mycket sämre. För alla situationer finns det en eller annan Zhineng Qigong-övning som kan stärka mig, balansera mig och öka min energinivå. Det är som en genial verktygslåda som är lätt att ta med sig.”

Läs Berits berättelse här

 

Eva

“Så qigongen har gett mig ett bättre liv och en bättre livskvalitet. Allt detta positiva på ca 6 månander.”

Läs Evas berättelse här

 

Vi håller kurser på olika orter, läs mer om våra kurser här.

Läs mer...