Nossebro 2010 beskuren 960 med sv text02

Nossebro 2010 beskuren 960 med sv text02

European Zhineng Qigong

Min historia

Här har vi samlat våra deltagares berättelser om vilka förbättringar de har uppnått genom att träna med oss. Genom att träna qigong kan du förbättra din fysiska och mentala hälsa. Eftersom vi alla är individer med olika utgångspunkter visar sig de hälsoförbättrande resultaten på många olika sätt. Det viktiga är att alla har möjlighet att förbättra sin hälsa genom träningen och detta bekräftas av de personliga berättelserna. 

 

alle 440px

Ellen har fortsatt att få fantastiska resultat av sin qigong träning

Publicerad: 30 aug 2014

Ellen har fortsatt att få fantastiska resultat av sin qigong träning

Ellens ms-drabbade ben läkte och hon kan nu mera både gå och springa igen. Hon är tillbaka i arbete och kan fokusera bättre. Träningen har hjälpt henne bli så bra att familjen har fått en tillökning med lilla Valdemar.

Read more ...

John är hälsosammare, piggare och mycket lyckligare

Publicerad: 03 apr 2011

John är hälsosammare, piggare och mycket lyckligareJohn känner sig piggare och mycket lyckligare i sitt liv och efter sommarkursen försvann en lunginfektion.

Read more ...

Höstkurser 2017

Publicerad: 10 okt 2017

ezq Loga 70x70Om drygt en månad hålls våra två uppskattade höstkurser i Karis, Finland respektive Bergen, Norge. Höstkurserna är fyra dagars långa internatkurser som sträcker sig från en torsdag till en söndag. Alla som har gått en helgkurs i Lyft Upp Qi hos oss är välkomna att delta.

Under höstkurserna tränar vi det som vi tidigare lärt oss under grundkursen men provar även på träning som liknar det vi gör under våra sommarkurser, som ju är det bästa vi har att erbjuda i träningsväg. Förutom att vi under höstkurserna tränar mycket Lyft Upp Qi tillsammans hinner vi även bekanta oss mer med qigongfilosofin och gå djupare in på hur vi tränar qigong, inte bara i träningssalen utan även i vardagen.

Höstkurserna passar nybörjare som exempelvis vill testa på att träna lite mer innan de går en längre kurs, men även rutinerade utövare som vill fylla på med qi inför vintern. Kurserna brukar även bjuda på trevligt umgänge och är ett bra tillfälle att träffa och prata med andra qigongutövare.

Välkomna!

Anmälan till kursen i Karis

Anmälan till kursen i Bergen

2016 Hostkurs Larkkulla gruppfoto 450

Karis 2016

WEBBkursfoto hostkurs bergen 16

Bergen 2016

Qigong har hjälpt Gunilla att bli av med ischias och mentala problem

Publicerad: 11 sep 2009

Qigong har hjälpt Gunilla att bli av med ischias och mentala problemMot utmattningsdepression och posttraumatisk stress är qigong ett effektivt verktyg för Gunilla.

Read more ...

Thors fruktansvärda huvudvärk försvann

Publicerad: 02 apr 2012

I fyra år hade Thor, 79 år, Hortons huvudvärk med svåra smärtor. Efter en helgkurs i Zhineng Qigong har smärtanfallen försvunnit.

Read more ...

Qigongen bygger Maddes självkänsla

Publicerad: 14 okt 2011

Qigong bygger självkänslanMaddes ledgångsreumatism har blivit bättre av qigongträning och hon har återfått sin självkänsla.

Read more ...

Nu drar vårterminen igång!Efter långa jul- och nyårshelger drar nu träningsterminen åter igång på våra orter runt om i Sverige. Är det svårt att komma igång med träningen kan ett tips vara att boka in sig på en helgkurs. Då har man något att se fram emot och så får man såklart även en skjuts i sin träning. Och även om det fortfarande är vinter ute är vårmånaderna ändå inte så avlägsna. Innan man kan börja leta färgglada vårtecken utomhus kan man passa på att leta färgklickar inomhus. Här kommer bilder på två sådana: Fina broderade träningsskor med tovad träningsmatta och en fiffig virkad skopåse att ha sina träningsskor i.

winter-course-2019-shenxin-qigong-training-hall-shoes.jpg

autumn-course-karis-2018-shoes.JPG

 

winter-course-2019-shenxin-qigong-training-hall-shoes-heart.jpgTrevlig träning!

 

Läs mer...

Nyhet - Qigong-kurs för barn

I vår har vi en spännande nyhet i vårt kursutbud: European Zhineng Qigongs första helgkurs för barn. 
 
Barn är välkomna att följa med på ordinarie kurser under förutsättning att de inte stör under träningen men den här kursen riktar sig specifikt till barn under tio år. Vi kommer att lära oss vår huvudövning Lyft Upp Qi. Kursens upplägg och undervisning är anpassad efter målgruppen. 
 
Kursen hålls på scoutgården Skatboet på Värmdö utanför Stockholm 17-19 april. Den inleds med en samling på fredagskvällen, 17 april, och fortsätter under lördagen och söndagen med träning och undervisning. Under kursen bor och äter vi tillsammans på Skatboet.
 
En vuxen behöver delta tillsammans med barnet och ansvara för barnet under kursen. Den medföljande bör ha gått minst en grundkurs i Lyft Upp Qi för att kunna hjälpa barnet på ett bra sätt. 
 
I mån av plats är vuxna nybörjare, till exempel andra familjemedlemmar som vill börja sin qigong-resa tillsammans med barn, också välkomna. Likaså den som vill repetera en grundkurs och göra det tillsammans med barn. 
 
Antalet platser på kursen är begränsat. Kursanmälan öppnar i januari.

Läs mer...

God Jul & Gott Nytt År!

European Zhineng Qigong vill önska er alla en riktigt god jul! Vi hoppas att ni får en fin ledighet med nära och kära. Ibland kan julledigheten innebära utmaningar av olika slag, och då kan det vara bra att inte glömma bort sin qigongträning som kan hjälpa en att finna ro och fokusera på det som är positivt i ens närhet. Julen kan även vara en möjlighet att vara extra snäll och hjälpsam. Var och hur ni än firar jul hoppas vi att ni får fina dagar så syns vi alla när terminen drar igång igen.

God jul!

qigong magda malin shenxin qigong snö 2

En vintrig bild från årets vinterkurs, som vi arrangerar igen den 16 till 22 februari 2020.

 

Läs mer...

Häng med till Spanien 2020!

För femte året i rad arrangerar vi vår träningsresa till Spanien. Under resan bor och tränar vi tillsammans i Almuñécar, som ligger en bit utanför Malaga. Klicka här för att läsa mer om resan år 2020.

Det finns fortfarande platser kvar! Klicka här för kursanmälan.

Nedan finns några bilder från 2019 års resa.

spain-european-zhineng-qigong-2019-training-beach.jpg

På mornarna tränar vi på stranden före frukost, något som har varit mycket uppskattat. Det är ett härligt sätt att starta dagen på och under resan tränar vi en del men det finns även tid att semestra.

spain-european-zhineng-qigong-2019-training.jpg

Resten av tiden tränar vi högst upp i hotellet där vi bor.

spain-european-zhineng-qigong-2019-top-floor-view-from-training-room.jpg

Under rasterna kan man slå sig ner på terrassen utanför träningssalen med utsikt över havet.

spain-european-zhineng-qigong-2019-training-trip-almunecar.jpg

 

Läs mer...