Nossebro 2010 beskuren 960 med sv text02

Nossebro 2010 beskuren 960 med sv text02

European Zhineng Qigong

Min historia

Här har vi samlat våra deltagares berättelser om vilka förbättringar de har uppnått genom att träna med oss. Genom att träna qigong kan du förbättra din fysiska och mentala hälsa. Eftersom vi alla är individer med olika utgångspunkter visar sig de hälsoförbättrande resultaten på många olika sätt. Det viktiga är att alla har möjlighet att förbättra sin hälsa genom träningen och detta bekräftas av de personliga berättelserna. 

 

alle 440px

John är hälsosammare, piggare och mycket lyckligare

Publicerad: 03 apr 2011

John är hälsosammare, piggare och mycket lyckligareJohn känner sig piggare och mycket lyckligare i sitt liv och efter sommarkursen försvann en lunginfektion.

Read more ...

Qigong har hjälpt Gunilla att bli av med ischias och mentala problem

Publicerad: 11 sep 2009

Qigong har hjälpt Gunilla att bli av med ischias och mentala problemMot utmattningsdepression och posttraumatisk stress är qigong ett effektivt verktyg för Gunilla.

Read more ...

Peten fick bättre syn och flera andra förbättringar efter en helgkurs

Publicerad: 15 apr 2019

unnamed-3.jpgPeten fick bättre syn och flera andra förbättringar efter en helgkurs.

Read more ...

Hanne håller sig smärtfri trots reumatism

Publicerad: 28 okt 2017

Hanne började träna 2005. När hon 2014 fick diagnosen reumatism förvånades läkaren över hennes rörlighet och relativa smärtfrihet. På Sommarkursen visade hon hur hon kunde vifta på tårna och böja knäna. För Hanne är den mentala förändringen ändå viktigast.

Read more ...

Allergireaktioner, matintolerans och låsning av bäckenet, allt försvann på Sommarkurs

Publicerad: 05 mar 2018

Eirill Pollenallergin gjorde livet svårt för Eirill, hon behövde träning för att få energi. En helgkurs i qigong övertygade henne att det var den rätta träningen. Under Sommarkursen 2017 försvann allergin, men även hennes gluten- och laktosintolerans.

Read more ...

Delta på Vinterkursen 2020

Att vara med på Vinterkursen har blivit en populär tradition för många av våra stamkunder. Kursen ger dig en chans att få mycket energi, förbättra hälsan och samtidigt träffa många likasinnade människor. Deltagare på tidigare kurser har uppskattat Vinterkurserna lite extra eftersom de arrangeras under vintern när vädret är kallt och dagarna är korta. Läs kursrapporten för Vinterkursen 2019 för att läsa mera om deras erfarenheter. 

Vi börjar veckan med att hålla en grundkurs i Shenxin Qigong. På grund av detta kan vi träna mera Shenxin Qigong under Vinterkursen. Vi har också tid att hålla några kortare kurser för att ta hand om ögonen och att använda en speciell Qi-kam. Vi avslutar veckan med en träningskurs i Xing Shen Zhuang. Vi har nu lagt till Vinterkursen 2020 (och de övriga kortare kurserna som nämns ovan) i kurslistan så att du kan boka din plats på kursen.

Om du har deltagit på Vinterkursen tidigare, behöver du inte vänta till februari för att träna mycket Shenxin Qigong. Vi har en tre-dagars Vinterkursträning i Göteborg i november. Du måste vara med minst två av dessa tre dagar om du vill delta. Under denna kurs kommer vi att träna Shenxin Qigong på samma sätt som under vinterkursen. Du hittar träningskursen här.

karlskoga folkhögskola vinterkurs 2019 snow 3

qigong magda malin shenxin qigong snö 4

vinterkursen 2019 shenxin qigong träningshall 26 1200

 

Läs mer...

En god start på dagen, med qigong!

Medan vissa naturligt har mycket energi på morgonen kan den delen av dagen vara extra tuff för många. Beroende på det egna hälsotillståndet kan man ha svårt med allt från att vakna, ta sig upp ur sängen, morgonstelhet, smärta eller dåligt humör. Qigongträning kan vara ett sätt att minska det som är motiga och istället öka välbefinnandet på morgonen. European Zhineng Qigong lär ut flera övningar som lämpar sig för morgonträning, men vilken ska man välja? Vi har frågat några av våra deltagare om vilka övningar de tränar på morgonen och på vilket sätt de hjälper dem att få en bättre start på dagen. Under hösten kommer vi att publicera deras tips uppdelat på tre olika inlägg i en miniartikelserie här på hemsidan. Först ut var en deltagare som börjar sin morgon med att träna Lyft Upp Qi och näst på tur är nu en deltagare som tränar EasyCare-träning för att få igång kroppen på morgonen.

Smärtan på morgonen blir lättare med EasyCare-träning

“Jag har värk i rygg, axlar och nacke. På morgon när jag vaknar är jag väldigt stel och har ont i något eller flera av mina problemområden. Det är tufft att vakna till smärta men som tur är har jag lärt mig flera små qigongövningar som jag kan använda för att få igång kroppen. Jag börjar morgonen med sätta mig på en pall och göra fingerträning för att få igång cirkulationen. Efter det gör jag två övningar från EasyCare-serien: ögonträning och kamträning. Cirkulationen kommer igång ännu mer och smärtorna lättar. Jag märker tydligt hur jag blir lugnare och kan se mer positivt på dagen när smärtorna har minskat. De här småövningarna hjälper även till att förbereda kroppen för mer qigongträning. Jag tycker om att träna Shenxin Qigong på morgonen eftersom den gör mig mjukare i hela kroppen, framförallt axlarna, ryggen och höfterna.”EasyCare_eye_Malin_1.jpg

Läs mer...

Träningsresa till Spanien våren 2020

För femte året i rad arrangerar vi en träningsresa till Almuñécar, en vacker och genuin liten stad på spanska Costa del Sol, ca 7 mil öster om Malaga. Resan och kursen har nu blivit en tradition, en möjlighet att kombinera träning i vårt starka qifält med sol, bad, god mat och gemenskap med utsikt rakt ut över Medelhavet. Datumen är 25 april – 2 maj. Kursen är öppen för dig som gått grundkurs Lyft Upp Qi med oss. Uppskattat av många har varit att anhöriga kan åka med och bo och leva med oss utan att delta i träningen.

spanien 2019 7

 

Träningskurs 25 april – 2 maj

Morgonträning på stranden precis vid Medelhavet, gruppträning i vårt starka qifält på översta våningen på vårt hotell med utsikt rakt ut över havet, sol och värme i Europas bästa fastlandsklimat, bra hotell med god service, riklig buffé till frukost och middag, glädje, skratt och en god gemenskap – ja allt det och mycket mer får du om du åker med oss till Almuñécar i vår. Kursutvärderingarna från tidigare år visar på nöjda deltagare. Bland annat har sagts;

”Resan har varit fantastisk på alla sätt och vis. Bra upplägg på träningarna. Att träna på stranden var magiskt! Hotellet var bra, läget kunde inte vara bättre.”

”Att man är tillsammans i flera dagar och lär känna varandra ger ett bättre ”samspel” på träningarna, och ökar den goda upplevelsen.”

”Träningen på stranden, helt fantastisk start på dagen!”

”För mig är det ett fantastiskt sätt att kunna kombinera semester med träning. Jag är tacksam för att ha fått möjligheten att delta. Tack för en fantastisk vecka. Jag är så nöjd och mår så gott!”

”Morgonträningen på stranden är magisk och jag blir lugn av såväl vågornas brus som av träningen.”

”Det har varit en supervecka, bättre semester hade jag inte kunnat ha. BÅDE semesterliv och inte minst en rejäl portion qigongträning. Qigongträningen har varit SUPER, liksom allt runt omkring. Finns ABSOLUT inget att klaga på. En sån KÄRLEK man levt i hela dagen!”

”Stort tack till er för denna kurs. Jag är mycket nöjd. Har egentligen inget att klaga på eller förbättra. Tack för detta fantastiska minne att skriva i livsboken! Tack för fina redskap till livet.”

Hela kursrapporten från resan våren 2019 med fler omdömen kan du läsa på https://zhinengqigong.eu/index.php/sv/kurser/kursrapporter/10686-Almuñécar-19-04-27.html

spain 2016 training beach hold qi up qigong

 

Vi bor på samma hotell som tidigare år, Helios, beläget precis vid strandkanten och alla dubbelrum har utsikt mot havet. De som varit med oss något av de tidigare resorna har uttryckt hur mycket de uppskattat hotellet, såväl rummen, maten, servicen och inte minst läget. För den som så vill kan man stanna några extra dagar, komma tidigare eller åka hem senare.

Sista dag för anmälan är 10 november. Först till kvarn gäller. Vi har 35 platser att tillgå, fler ryms inte i träningssalen. Anhöriga som inte deltar i träningen kan åka med till reducerat pris, i mån av plats på hotellet.

Anmäl ditt intresse via mail till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller anmälan via vår kurslista på hemsidan. Bindande anmälan sker genom inbetalning av SEK 2.000:- på vårt Bg 862-0171, IBAN SE02 8000 0832 7992 3432 8616 BIC: SWEDSESS. Återbetalning vid avanmälan endast vid sjukdom etc, normala villkor som vid andra resor gäller.

Priset för resan är SEK 7.900:- och följande ingår i ditt paketpris:

  • Kursavgift, totalt ca 30 timmars gemensam träning. Första träningen är lördag kl 17.30-19.30 och den sista fredag samma tid.
  • Boende i dubbelrum sju nätter
  • Frukost samt middag sju dagar
  • Dagsutflykt till intressant plats.

Observera att flyg inte ingår i priset, du får själv boka din flygresa tur och retur Malaga. Om du vill ordnar vi transfer till och från hotellet till självkostnadspris. Vill du bo i enkelrum går det i mån av plats, priset är då SEK 9.500:-. Vi kan inte garantera havsutsikt i enkelrummen.

Läs mer om vackra Almuñécar; www.almunecar.se

Läs mer om Hotel Helios Almuñécar; www.heliosalmunecar.com

Välkommen till en härlig vecka i vårt starka qifält nästa vår!

spain 2019 training hotel helios hold qi up qigong

 

Läs mer...

Terminens kurser är igång

Nu har höstterminens alla kurser kommit igång och i helgen var det bland annat kurs i Ljungskile. Det var den åttonde kursen som arrangeras där och lokalen, Ljungskilegården, bidrar till en lugn och skön miljö. Nedan finns några bilder från Ljungskile.

Vi har också haft kurser i bland annat Stockholm, Göteborg, Hangö och Alingsås, och många fler är inplanerade under hösten. Här hittar du hela vårt kursutbud: www.zhinengqigong.eu/kurser

Välkommen att träna med oss!

ljungskile ljungskilegården lyft upp qi 2019ljungskile ljungskilegården lyft upp qi affisch 2019ljungskile lyft upp qi 2019

Läs mer...