Nossebro 2010 beskuren 960 med sv text02

Nossebro 2010 beskuren 960 med sv text02

European Zhineng Qigong

Min historia

Här har vi samlat våra deltagares berättelser om vilka förbättringar de har uppnått genom att träna med oss. Genom att träna qigong kan du förbättra din fysiska och mentala hälsa. Eftersom vi alla är individer med olika utgångspunkter visar sig de hälsoförbättrande resultaten på många olika sätt. Det viktiga är att alla har möjlighet att förbättra sin hälsa genom träningen och detta bekräftas av de personliga berättelserna. 

 

alle 440px

Åkes kroniska armsmärtor och andra problem har försvunnit

Publicerad: 30 sep 2015

ake buskas 70x70Åke började träna Zhineng Qigong för fjorton år sedan på grund av kroniska problem med högerarmen.Samtidigt som armen tillfrisknade försvann andra problem, såsom frekventa ryggskott, kramp i tarmarna och brännande smärta på insidan av låren.

Read more ...

Gittan besväras inte längre av åderbråck och dålig hållning

Publicerad: 10 okt 2014

Gittan besväras inte längre av åderbråck och dålig hållningVärk i ben och axlar samt lindrig inkontinens har försvunnit sen Gittan började med Zhineng Qigong. Även hennes blodvärden har återställts..

Read more ...

Jannas muskelsjukdom blir bättre

Publicerad: 25 mar 2011

Jannas muskelsjukdom blir bättreJannas ovanliga muskelsjukdom begränsar hennes liv på många sätt, men tack vare Zhineng Qigong har hennes livskvalitet förbättrats.

Read more ...

Hanne håller sig smärtfri trots reumatism

Publicerad: 28 okt 2017

Hanne började träna 2005. När hon 2014 fick diagnosen reumatism förvånades läkaren över hennes rörlighet och relativa smärtfrihet. På Sommarkursen visade hon hur hon kunde vifta på tårna och böja knäna. För Hanne är den mentala förändringen ändå viktigast.

Read more ...

Per Arnes höga puls sjönk markant

Publicerad: 29 aug 2017

 

Per Arne

Våren 2017 kände Per Arne varken till sitt hjärtfel eller qigong. Efter undersökning på vårdcentral konstaterades allvarligt hjärtfel. Per Arne opererades akut. Efteråt hade han hjärtflimmer, vätska i lungan och puls mellan 100 och 150. En vecka efter utskrivning anmälde han sig till sommarkurs.

 

Read more ...

“Människor som håller på med qigong är väldigt välvilliga och välkomnande”

Snart är det dags för de årliga Sommarkurserna. Det är två stycken 9 dagar långa internatkurser som följer på varandra, totalt 18 dagar. Läs här om några av våra deltagares positiva upplevelser från Sommarkurserna.

Qigongberättelser  - stämningen på kurserna

Lilian

“Det är så fint att jag får komma hit och ingen fordrar något av mig; att få delta utan vardagens rollförväntningar. Allting fungerar ändå. Man har möjlighet att umgås med andra om man vill, men man kan också gå för sig själv och vara osocial om man vill det. Här får man vara sig själv.”

Läs Lilians berättelse här

Bodil

“Det är också roligt att ha träffat så många fantastiska människor inom qigongen. Många har tagit sig igenom otroligt tunga livssituationer och byggt upp ett nytt liv”

Läs Bodils berättelse här

Ylva

“Det som jag också fäst mig vid är att människor som håller på med qigong är väldigt välvilliga och välkomnande. Här råder ingen tävlingsmentalitet utan var och en tävlar med sig själv och hjälper andra.”

Läs Ylvas berättelse här

Carina

“Och det är så härligt att se alla människor som får resultat. För att inte tala om alla underbara människor på sommarkursen. Alla umgås med alla, som en jättestor familj. Om jag alltid får må så bra som jag gör på sommarkursen så är det helt fantastiskt.”

Läs Carina berättelse här

Camilla

“Jag delar numera in mitt liv i före och efter sommarkursen, för så stor blev förändringen i mitt liv. Det var en fantastisk stämning och jag träffade många härliga människor.“

Läs Camilla berättelse här

Vi håller kurser på olika orter, läs mer om våra kurser här.

Läs mer...

Vårt nyhetsbrev finns nu att läsa på vår hemsida

Zhineng Qigong NyheterVårt nyhetsbrev finns nu att läsa på vår hemsida.

Nyhetsbrev maj 2018

Förutom hela höstens kursprogram finner du en hel del annat också. Här hittar du kursprogrammet:

Höstens kurser

Om man vill läsa lite om vad som har hänt denna våren så kan man läsa våra kursrapporter på hemsidan.

Kursrapporter

Läs mer...

Hälsningar från Almuñécar

Nu är vi i full gång i Almuñécar där träning varvas med lediga eftermiddagar då det finns plats för annat. Mycket härligt umgänge, såväl under de kortare som under de längre rasterna. Några bilder från veckans första dagar:

Spanien 2018 40 440px

Spanien 2018 34 440pxMånga tycker det är härligt att sitta på terrassen utanför träningssalen mellan passen.

Spanien 2018 2000px54 440px

På onsdagen gjorde vi en utflykt upp i bergen. Först till byn Pampaneira, där vi strosade omkring i de små affärerna. 

Spanien 2018 2000px88 440px

Sedan bar det av till olivoljemuséet där vi fick höra hur det går till när olivolja produceras och hade möjlighet att köpa lite produkter.

Läs mer...

"I mitt arbete som många gånger präglas av svåra beslut är jag mycket tydligare och lugnare"

Qigongberättelser qigong och jobbet

Läs hur några av våra deltagare upplever hur qigongträningen påverkat deras arbete på ett positivt sätt.

Monica

“Jag arbetar som rektor och träffar dagligen många människor. Det är mycket möten och ibland kan det vara tungt. Numera känner jag en trygghet i vetskapen att jag har qigongen att stärka mig med. Jag vet att jag får en god natts sömn efter att jag har tränat oavsett vad som står på agendan för nästa dag. Lugnet träningen ger gör även att jag är bättre på att lyssna och "räcka till" för alla.”

Läs Monicas berättelse här

Magdalena

“Min inställning till svåra saker och problem är annorlunda och jag är mycket säkrare och tryggare som människa. I mitt arbete som många gånger präglas av svåra beslut är jag mycket tydligare och lugnare vid klientbesök och i svåra möten.”

Läs Magdalenas berättelse här

Jonas

“Jag har också blivit lite mer ödmjuk och bättre på att hantera t.ex. ilska. Det har jag stor nytta av i kontakten med elever och kollegor. Som lärare går det inte att skrika och gapa. Det löser inga problem!”

Läs Jonas berättelse här

Lina

“Jag har fått insikter i hur jag kan jobba med nervositet, scennärvaro och timing. De sista åren har jag haft problem med stel stråkarm och inte fått upp armen ordentligt, nu är det inga problem längre och spelet har blivit mycket mer avslappnat, även klangen har påverkats positivt och jag känner tydligare hur jag ska hålla för att inte felbelasta kroppen.”

Läs Linas berättelse här

Gittan

“Jag jobbade flera år som företagsmassör och fick bra resultat efter att jag hade gått Tuina-kursen som ordnas av European Zhineng Qigong. Den tillförde mitt arbete som massör en ny dimension. Jag tränade aktivt qigong och fick ofta kommentarer av mina klienter då jag hade varit på en veckoslutskurs. De tyckte att de kände skillnaden i mitt sätt att massera efter att jag deltagit i en helgkurs.”

Läs Gittans berättelse här

Vi håller kurser på olika orter, läs mer om våra kurser här.

 

Läs mer...