Zhineng Qigong

  • image
  • image
  • image
  • image

"

Min historia

Qigongen bygger Maddes självkänsla

Publicerad: 14 okt 2011

Qigong bygger självkänslanQigongen bygger upp Maddes självkänsla och hennes ledgångsreumatism har blivit bättre. Qigong är en livsstil för henne.

Annette fick ett verktyg att hantera sorgen efter sin livspartner

Publicerad: 08 sep 2014

Annette fick ett verktyg att hantera sorgen efter sin livspartnerNär Annettes livspartner sen 43 år gick bort gick hon en Zhineng qigongkurs och fick ett verktyg att hantera sorgen och kraft att lära sig leva ensam. Det var bland det bästa hon gjort! Det har också givit henne ett stort lugn och rättat till diverse kroppsliga skavanker.

Gittania ei enää suonikohjut tai huono ryhti vaivaa

Publicerad: 10 okt 2014

Gittania ei enää suonikohjut tai huono ryhti vaivaaQigongin kautta säärikipu ja lievä virtsankarkailu häipyi. Olkapäät ovat parantuneet ja verenpaine sekä veriarvot ovat normaalit kiitos qigongin.

Senaste nytt

Funderar du på vad du ska packa med dig till vinterkursen?

Snart är vinterkursen här och många är de som ska gå kursen för första gången. Med er i åtanke har vi satt ihop ett förslag till packlista som ni kan ta hjälp av när det är dags för er att börja packa. Vi har även samlat ihop tips från erfarna deltagare på saker som kan vara bra att ta med.

Här kan du ladda ner listan.

Sista chansen - anmäl dig till vinterkursen i shenxin qigong

Tiden går fort och vecka 8 är snart här. Det betyder vinterkurs i shenxin qigong! Kursen är efterlängtad och vi är många som ser fram emot att träna och fylla på med qi i denna mörka årstid. Vinterkursen är en av våra längre kurser och det starka qi-fältet i kombination med intensiv träning ger oss möjlighet att få goda resultat/effekter. Förutom shenxin gigong kommer vi att hålla kurs i xiao gongfa samt den omtyckta qi-kamkursen.

Vi är många anmälda och det kommer att bli en trevlig vecka med träning, qigongvänner och skratt. Här kan du läsa om förra årets kurs. Har du inte anmält dig men vill vara med? Anmäl dig här

Varmt välkommen till Karlskoga

Vinterkursen 2016

Enkel- och dubbelrum är nu fullbokade på vinterkursen

Enkel- och dubbelrum är nu fullbokade på vinterkursenOm några veckor är det dags för vinterkurs i Karlskoga och för många är det en av årets höjdpunkter. Vi är många anmälda men det finns gott om plats för fler.

I dagsläget är rummen fullbokade men det finns fortfarande gott om plats i sovsalarna. Om du önskar dubbelrum så kan du ändå anmäla det när du bokar ditt boende och du hamnar då på kölistan. Får vi lediga rum/avbokningar så går vi strikt efter den.

Lugn, hjälpsamhet och gemenskap under sommarkursträningen i Stockholm

Över trettondagshelgen samlades deltagare från Sverige, Norge och Finland för att träna tillsammans i fem dagar. Vi var många som ville ta chansen att fylla på med extra qi efter jul- och nyårsledigheterna, strax före kursstart blev kursen fullbelagd och med över 60 personer fyllde vi lokalen till bredden. Trots det rådde ett stort lugn och koncentrerad träning. Under kursen talade en av våra lärare om vikten av att kunna ge och ta emot hjälp. Ett moment på våra kurser som hjälper oss att bli bättre på det är när vi korrigerar övningarna två och två. Då har vi möjlighet att hjälpa andra att förbättra sin träning och även att själva ta emot samma hjälp. Flera kursdeltagare passade även på att hjälpa till genom att koka te, något som uppskattades av resterande deltagare. Många uttryckte också glädje över den fina gemenskap som finns på våra kurser, att det är trevligt att komma till ett sammanhang där man på en gång känner sig som en del av helheten. 

För att delta tillsammans behöver vi inte vänta till nästa års sommarkursträning, våra terminsträningar startade redan nu i veckan, välkommen! 

Här kommer tre bilder från sommarkursträningen när vi korrigerade övningarna.

20170106 11004120170106 110111

20170106 110026