Nossebro 2010 beskuren 960 med sv text02

Nossebro 2010 beskuren 960 med sv text02

European Zhineng Qigong

Min historia

Här har vi samlat våra deltagares berättelser om vilka förbättringar de har uppnått genom att träna med oss. Genom att träna qigong kan du förbättra din fysiska och mentala hälsa. Eftersom vi alla är individer med olika utgångspunkter visar sig de hälsoförbättrande resultaten på många olika sätt. Det viktiga är att alla har möjlighet att förbättra sin hälsa genom träningen och detta bekräftas av de personliga berättelserna. 

 

alle 440px

Tuina hjälpte Gun-Erna med whiplash, svåra skakningar och ett komplicerat benbrott

Publicerad: 19 nov 2017

 

Gun-Erna i trädgårdenGun-Erna fick plågsamma och långvariga skador efter en bilolycka. Dessutom drabbades hon av kraftiga skakningar. Hennes son som tränar Zhineng Qigong med oss gav henne Tuina. Resultatet visade märkbara förbättringar.

Read more ...

Lyft Upp Qi Trondheim [2017-09-16]

Publicerad: 02 okt 2017

Trondheim 2017Helgekurset ble også denne gang holdt i atriet ved Solsiden. Nye og gamle deltagere slappet av og bidro med motivasjon og sitt gode humør til et mycket harmonisk kurs i vårt fine Qi-fält.

Kommentarer fra kursdeltakere:

Bihulen åpnet seg

”Jeg blir godt ivaretatt her. Dette kurset er nytt for meg. Jeg er tidligere operert i bihulen. Under kurset opplevde jeg at bihulen automatisk åpnet seg – og samtidig tømte seg. Nå føler jeg meg avslappet og finner ro.”

Fokus

”Zhineng Qigong har fine øvelser og vakre bevegelser. Det var nytt for meg å fokusere på øynene, dvs. ikke å blunke.”

Optimisme

”Jeg har hatt vondt i høyre skulder i ca. 1 år. Nå i helgen har det forandret seg. Noe positivt skjer også med høyre arm og høyre side av ryggen. I løpet av helgen har jeg blitt lugnere. Jeg tenker: ’Det skal gå så fint med alt’. Jeg har fått en merkelig optimisme, som jeg er glad for.”

Skulder bedre

”Jeg har hatt vondt i venstre skulder ca. 1 år. Det har nå bedret seg. Noe skjer. Jeg føler meg lugn og opplagt. Kurset har gjort godt.”

Bedre balanse

”Jeg har slåss mye mentalt. Denne helgen har jeg erkjent: ”Jeg gir meg”. Min venstre fot/legg er skadet, og jeg går med krykker. Jeg er bedre i foten nå. Den ser omtrent helt normal ut. Da jeg kom til kurset, klarte jeg ikke å stå på to bein. Nå har jeg fått bedre balanse, også uten krykker. Jeg står også litt på foten nå.”

Bedre kroppsholdning

”Zhineng Qigong har hjulpet meg med mye. Da jeg startet med Zhineng Qigong, for ca. 16 år siden, var 1. fokus på kroppsholdningen. Etter hvert har jeg lagt meg til uvaner. Det er en stund siden jeg har vært på kurs. Da jeg sluttet å trene, kom symptomer snikende; (bl.a. høyt blodtrykk). Da jeg kom hit denne helgen, hadde jeg høye skuldre. I løpet av dette helgekurset har jeg rettet meg opp, og jeg føler meg så lang.”

Spenninger slipper

”Jeg har fått en ro i meg. Jeg puster nå fritt. Kroppstemperaturen kjennes bedre. Ordinært er jeg kald. Nå er jeg blitt varmere. Jeg har lenge hatt spenninger i kjeven. Disse slipper nå mer og mer. Det siste året har jeg vært plaget av migrene. Etter sommerkurset i år har jeg ikke hatt migreneanfall. Jeg opplever at jeg blir sentrert av å være her. Jeg får overskudd, og jeg blir glad.”

Lærer:
Ingrid Tidemann

 

Trondheim 2017Helgkursen hölls även denna gång i Atriumet på Solsidan. Nya och gamla deltagare slappnade av och bidrog med motivation och sitt goda humör till en mycket harmonisk kurs i vårt fina Qifält.

Kommentarer från kursdeltagarna:

Bihålan öppnats

"Jag blir väl omhändertagen här. Denna kurs är ny för mig. Jag har tidigare opererat bihålan. Under kursen upplevde jag att bihålan automatiskt öppnade sig – samtidigt som den tömde sig. Nu känner jag mig avslappnad och finner ro."

Fokus

"Zhineng Qigong har fina övningar och vackra rörelser. Det var nytt för mig att fokusera på ögonen, att inte blinka."

Optimism

"Jag har haft ont i högra skuldran i ca ett år. Nu i helgen har det förändrat sig. Något positivt sker även med högra armen och sidan av ryggen. Under helgen har jag blivit lugnare och jag tänker att allt kommer att gå bra. Jag har blivit märkligt optimistisk, vilket jag är glad för."

Skuldrorna bättre

"Jag har haft ont i vänster skuldra i ett år. Det har blivit bättre nu. Något händer här, jag känner mig lugn och mer öppen."

Bättre balans

"Jag har kämpat mycket mentalt, denna helgen har jag gett mig. Min vänstra fot/ben är skadad och jag går med kryckor. Jag är bättre i foten nu. Den ser ganska normal ut nu. Då jag kom till kursen kunde jag inte stå på två ben. Nu har jag fått bättre balans också utan kryckorna och jag kan också stå lite på foten nu."

Bättre kroppshållning

"Zhineng Qigong har hjälpt mig mycket. Då jag startade träna för ungefär 16 år sedan var första fokus på kroppshållningen. Allt eftersom har jag lagt mig till med ovanor, det är ett tag sedan jag var på kurs. Då jag slutade träna kom symptomen krypande, bland annat högt blodtryck. När jag kom till denna kursen hade jag höga axlar. Under kursen har jag rätat ut mig och jag känner mig så lång."

Spänningarna släpper

"Jag har fått ro i mig och jag andast nu fritt. Kroppstemperaturen känns bättre. Vanligtvis är jag kall, nu har jag blivit varmare. Jag har länge haft spänningar i käken, de släpper mer och mer. Det sista året har jag plågats av migrän, men efter årets sommarkurs har jag inte haft något migränanfall. Jag upplever att jag blir koncentrerad av att vara här, det känns som en vinst och jag blir glad."

Lärare:
Ingrid Tidemann

Stor förbättring efter stroke

Publicerad: 14 aug 2017

 

Tove-Karin

Efter flera hjärtinfarkter fick Tove-Karin en stroke. Rehabiliteringen gick framåt, men efter stroken fick hon hjärnblödning och hennes framsteg bromsades upp. Skulle en grundkurs i zhineng qigong kunna hjälpa? Jo, resultatet blev häpnadsväckande. Sedan två år veckotränar Tove-Karin regelbundet.

Read more ...

Med qigong lyckades Lotta-Karin tillfriskna från år av värk, sjukdom och kraftlöshet

Publicerad: 21 okt 2017

Lotta Karin Trots kronisk trötthets-syndrom, whiplashskada, tinnitus, magbesvär m.m. började Lotta-Karin träna qigong för att förbättra sin sång. Sången förbättrades, men dessutom försvann eller avtog hennes många fysiska åkommor.

Read more ...

Efter en helgkurs kunde Björn räta ut sitt stela och halta ben

Publicerad: 15 sep 2017

 

Björn Efter att läkaren konstaterat sträckdefekt i höger ben, då Björn känt sig stel, ordinerades han sjukgymnastik. Sakta blev det bättre. Men efter första helgkursen i qigong blev det plötsligt bra. Andra problem, som bl.a. kobenthet, rättades till på sommarkurs.

 

Read more ...

Lär dig mer om qigong, meridianer och akupunkter

Många av våra deltagare som tränar Zhineng Qigong önskar att de kunde hjälpa sina närstående med olika hälsoproblem. Det vi i första hand rekommenderar är att bjuda med dem på en qigongkurs, men ibland kan det av olika anledningar finnas hinder för att gå en kurs. Då kan en behandling med Tuina vara ett alternativ för att hjälpa familj och vänner. Det kan också skapa nyfikenhet och intresse för att senare vilja gå kurs.

blommor-sommarkurs-rosor-nossebro.jpeg

 

Tuina


Tuina är ett samlingsnamn för olika former av kroppsterapi och det vi lär ut kallas Akupunkt Tuina. På kursen får du lära dig om meridiansystemet och akupunkter, vilket även kan ge dig som tränat länge en ökad förståelse och insikter om qigong. För att få bättre effekt av Tuina måste utövaren/terapeuten ha kraft och styrka och detta får man genom att träna qigong.

 

Weituo jin


 I saband med Tuina kursen lär vi därför ut Weituo jin, en qigongmetod som har till syfte att bygga upp kraft och styrka hos utövaren/terapeuten. Weituo jin är obligatorisk att lära om man vill lära sig Tuina. Metoden är även bra att träna för dig som redan arbetar som terapeut inom andra områden, dels för att kunna ge bättre behandlingar men också för att bygga upp dig själv. 

wtj karoline bratland norge

Qifältet

När du går Tuina första gången måste du även gå Weituo jin 2+2 dagar. Precis som vid alla våra kurser tränar vi även dessa fyra dagar i vårt starka qifält, vilket ger oss mycket och hjälper oss att få bra resultat. Om du vill läsa mer om qifältet klicka här.
Om du enbart vill träna Weituo jin går det bra att boka 2 dagar.

Våren 2019 kommer vi att hålla dessa kurser i Göteborg 2-5 maj och Stockholm 30 maj- 2 juni.

Kursanmälan:
Göteborg: (https://zhinengqigong.eu/index.php/sv/kurser/qigongkurser.html?id=730)
Stockholm:
(https://zhinengqigong.eu/index.php/sv/kurser/qigongkurser.html?id=713)

Tuina hjälpte Gun-Erna med whiplash, svåra skakningar och ett komplicerat benbrott
”Jag märkte direkt att det gav effekt. Smärtorna reducerades märkbart. Jag fick mer energi, kunde koncentrera mig och även sova bättre.”

Så skriver Gun-Erna om effekterna som kom när hon började få Tuina-behandlingar av sin son. Hon har i fortsättningen fått Tuina varje gång de setts och blivit bättre och bättre. Bland annat har smärtor från en allvarlig trafikolycka minskat starkt. Klicka här för att läsa hela Gun-Ernas berättelse.

Om du vill läsa kursrapport från höstens kurs i Oslo klicka här.

 

Läs mer...

Vinterns långkurs passerad – vi närmar oss sommarens

Vinterkursen är en veckas träningskurs där vi bor och tränar tillsammans. Fokus under kursen ligger på övningen Shenxin Qigong men vi tränar även några andra övningar tillsammans. Under årets kurs var vi precis över 100 deltagare. Vi tränade mycket och hade även tid för trevligt umgänge på raster och kvällar.

Nästa långa kurs på tur är sommarkursen, som närmar sig med stormsteg när vinterkursen har passerat. Sommarkursen består av två delkurser som följer direkt på varandra och vardera är 9 dagar lång. Klicka här för att komma till kursanmälan för sommarkurs ett (första 9 dagarna). Klicka här för sommarkurs två (andra halvan av de 18 dagarna).

Här kommer några bilder från vinterkursdagarna.

Gräsmattan utanför folkhögskolan lyste grön under kursens första dagar men lite vinter kom senare under veckan.

Vi höll till på Karlskoga Folkhögskola, som vi gjort de senaste åren.

Träning i träningssalen.

Mitt i kursen tar vi en halvdag ledigt. Vissa passade på att åka iväg på en liten utflykt och vissa hängde kvar i trakterna. Vädret växlade mycket under dagarna, men lagom till denna dag kom en massa snö.

På hembygdsgården i närheten av skolan hade de sportlovsaktiviteter med fika, bakning och pyssel.

Shenxin i snön. 

 

Läs mer...

Qigongträning var som helst, när som helst. Dela med dig av dina tips!

En av fördelarna med att träna qigong är att det går att hålla liv i träningen även när man är ute och reser. Lynn från Ekenäs i sydvästra Finland har tränat qigong med oss i fler år. Nu har hon och hennes familj tagit ett sabbatsår och reser runt i Nya Zeeland. När vi frågade henne hur det gick med träningen under resan skrev hon så här:

"När vi reste runt Nya Zeeland med hela familjen i en husbil under 5 veckor, var jag glad över min qigongträning. Husbilen var lite för trång, men på varje camping hittade vi, jag och min man, ett litet träningsutrymme till oss. Ibland mellan två husbilar, ibland vid en motorväg, men också lugna fina platser; som ängar, stränder och invid floder. Nya Zeeland är ett otroligt vackert land, så svårast var att stänga ögonen! Då vi åkte mycket husbil och tempot var intensivt kände jag stor tacksamhet över att få börja morgonen med qigong! Jag kände hur jag kunde mjuka upp kroppen och fylla på energidepåerna."

 

qigong-nya-zealand-lynn(1).jpg

Har du själv erfarenhet av att träna qigong när du varit ute på resande fot? Eller kanske i andra situationer där man hade kunnat tänka sig att det vore knepigt att få till? Mejla gärna oss på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. och dela med dig av dina tips och trix.

Läs mer...

“Värken i axlarna, liksom värken i slutryggen försvann efter två månader av daglig träning.“

Många deltagare har blivit av med värk och smärta med hjälp av qigongträning. Här kan du
läsa vad några av dem berättar. Vi har tidigare lagt upp ett annat inlägg om detta som du
kan läsa här.

qigong-jeanette-sommarkurs-sunset-lyft-upp-qi.jpg

 

Birgitta

“Min bror och min svägerska hade varit med på en sommarkurs och de sa till mig att detta
måste du bara göra. Sommaren 2000 var det dags och det mest revolutionerade var att jag
blev av med värken i mitt ben.“
Läs Birgittas berättelse här. 

 

Elisabeth

“Och så kom jag hit och efter två dagar släppte det i nacken så att jag nu kan vrida huvudet
fritt som jag vill. Och efter femte dagen kände jag att smärtan minskade i vänster skuldra
och rörligheten började komma tillbaka. Det är inte längre samma smärta och stelhet som
jag haft i sju år.”
Läs Elisabeths berättelse här. 

 

Marie-Louise

“Tidigare gick jag till läkaren som gav mig värktabletter. I dag tar jag itu med det själv genom
qigongen. Jag har fått ett redskap att ta hand om mig själv.”
Läs Marie-Louises berättelse här. 

 

Peter

“Värken i axlarna, liksom värken i slutryggen försvann efter två månader av daglig träning.“
Läs Peters berättelse här. 

Vi håller kurser på olika orter, läs mer om våra kurser här.

 

Läs mer...