Nossebro 2010 beskuren 960 med sv text02

Nossebro 2010 beskuren 960 med sv text02

European Zhineng Qigong

Min historia

Här har vi samlat våra deltagares berättelser om vilka förbättringar de har uppnått genom att träna med oss. Genom att träna qigong kan du förbättra din fysiska och mentala hälsa. Eftersom vi alla är individer med olika utgångspunkter visar sig de hälsoförbättrande resultaten på många olika sätt. Det viktiga är att alla har möjlighet att förbättra sin hälsa genom träningen och detta bekräftas av de personliga berättelserna. 

 

alle 440px

Thors fruktansvärda huvudvärk försvann

Publicerad: 02 apr 2012

I fyra år hade Thor, 79 år, Hortons huvudvärk med svåra smärtor. Efter en helgkurs i Zhineng Qigong har smärtanfallen försvunnit.

Read more ...

Ellen har fortsatt att få fantastiska resultat av sin qigong träning

Publicerad: 30 aug 2014

Ellen har fortsatt att få fantastiska resultat av sin qigong träning

Ellens ms-drabbade ben läkte och hon kan nu mera både gå och springa igen. Hon är tillbaka i arbete och kan fokusera bättre. Träningen har hjälpt henne bli så bra att familjen har fått en tillökning med lilla Valdemar.

Read more ...

Överraskande synförbättring - slipper glasögon efter 30 år

Publicerad: 11 aug 2017

 

StinaSmärta i axlarna fick Stina att börja träna qigong för 21 år sedan. Det har hon fortsatt med. Smärtan försvann. Något hon inte hade räknat med var att synen förbättrades avsevärt. Efter 30 år med glasögon behöver hon dem inte mer.

Read more ...

Jannas muskelsjukdom blir bättre

Publicerad: 25 mar 2011

Jannas muskelsjukdom blir bättreJannas ovanliga muskelsjukdom begränsar hennes liv på många sätt, men tack vare Zhineng Qigong har hennes livskvalitet förbättrats.

Read more ...

Qigong har hjälpt Gunilla att bli av med ischias och mentala problem

Publicerad: 11 sep 2009

Qigong har hjälpt Gunilla att bli av med ischias och mentala problemMot utmattningsdepression och posttraumatisk stress är qigong ett effektivt verktyg för Gunilla.

Read more ...

Stor förbättring efter stroke

Publicerad: 14 aug 2017

 

Tove-Karin

Efter flera hjärtinfarkter fick Tove-Karin en stroke. Rehabiliteringen gick framåt, men efter stroken fick hon hjärnblödning och hennes framsteg bromsades upp. Skulle en grundkurs i zhineng qigong kunna hjälpa? Jo, resultatet blev häpnadsväckande. Sedan två år veckotränar Tove-Karin regelbundet.

Read more ...

Helgkurs i Örebro

Under terminerna arrangerar vi helgkurser på många olika orter. På en del har vi haft verksamhet under lång tid, andra orter är nyare. Nu och då hålls kurser på helt nya platser, oftast på initiativ av någon som redan tränar med oss och som vill att andra också ska få chans att lära sig Zhineng Qigong. Dessutom är det bra att få träningskompisar på hemmaplan som kan stötta och inspirera i träningen. På många kursorter arrangeras sedan gemensamma veckoträningar för att det ska bli lättare att hålla igång träningen.

nossebro-road-sunset-summer-course-2018.jpg

Under våren arrangerar vi för första gången en grundkurs i Lyft Upp Qi i Örebro. Kursen hålls den 16 -17 mars. På fredagskvällen den 15 mars arrangeras också en gratis föreläsning. Här kan du anmäla dig till kursen i Örebro. Här hittar du hela vårens kursprogram!

Välkommen att gå kurs med oss!

Läs mer...

Tack för året som gick!

Vi hoppas att julen har varit bra och tackar er alla för ett år av mycket träning och härlig gemenskap, både under och utanför kurser. Här kommer bilder från några av 2018 års alla kurser.

 

Sommarkursträningen

 180103-07_Sommarkursträning_Ggb_2000px_21.JPG

180103-07_Sommarkursträning_Ggb_2000px_30.JPG

2018 började med välbesökta Sommarkursträningsdagar i Göteborg – 5 dagars träning direkt efter årsskiftet. Klicka här för att anmäla dig till sommarkursträningen 2019, som arrangeras i Stockholm 2-6 januari. 

 

Vinterkursen

Qigong_3731.jpg

Vinterkurs_2018_snö_Shenxin.jpg

Vinterkursen arrangerade vi som vanligt vecka 8. 2018 var vi nästan 100 deltagare. "Under de här åtta dagarna har jag haft mer energi än jag haft de sista fem åren." sa en deltagare som deltog på Vinterkursen för första gången. Klicka här för att anmäla dig till 2019 års Vinterkurs.

 

Träningsresan till Spanien

2018_spanien_träning_strand_440.jpg

En bild från Spanienresan i april 2018. "Den här kursen har stärkt mig mycket, både fysiskt och mentalt. Qigongen är min livboj". Klicka här för kursanmälan till Spanienresan 2019.

 

Sommarkurserna

2018-sommarkurs-bro-vatten.jpg

2018-sommarkurs-två-qigong-båt-brygga.jpeg

2018-sommarkurs-två-qigong-vatten-blomma.JPG

Några bilder deltagare skickade in från årets Sommarkurser. Många deltagare fick förbättringar under kurserna, exempelvis sa en deltagare som var på Sommarkurs för första gången: ”Jag kom hit med en mycket trött hjärna efter en mycket intensiv period, men redan efter två dagar kände jag att allt bara släppte.”

 

Höstkurserna

oslo-operahus-morgon-autumn-course.jpg

autumn-course-karis-2018-2.jpg

Höstkurserna arrangerades som vanligt både i Norge och Finland. I Norge hölls den för första gången i Oslo.

 

Grundkurser

karlskoga-kapellet-lyft-upp-qi-angelica-grundkurs.jpg

Under 2018 arrangerade vi över 60 stycken grundkurser. I Kursprogrammet hittar du vårterminens kurser för 2019. Redan i januari kan du gå en Lyft Upp Qi i Bollnäs och Oslo och Shenxin Qigong i Stockholm, Göteborg och Bodö.

 Gott Nytt År önskar European Zhineng Qigong!

 

Läs mer...

Läs om Jessicas förbättringar i veckans nummer av Allas

I veckans nummer (nr 50) av tidningen Allas finns ett reportage om Jessica, en av våra elever. Hon insjuknade i narkolepsi efter en vaccination mot svininfluensa. Hon fick, bland annat, muskelanfall, sömnattacker, mardrömmar och hallucinationer. Tack vare qigongträningen är hon nu på väg tillbaka till livet igen. Träningen gör henne piggare, mer vaken och besvären av sjukdomen lindras. Zhineng Qigong är hennes nyckel tillbaka till livet. Reportaget går nu bara att läsa i den tryckta tidningen som finns ute i butikerna nu.

Om du är intresserad av att läsa om fler personer som fått hälsoförbättringar av att träna Zhineng Qigong så finns deras berättelser samlade under "Min historia" som du kommer till om du klickar här.

nossebro nossan qigong qigongkurs sommarkurs 2018

Läs mer...

Vad gör väl en affisch?

Affischering är ett av flera sätt som vi i använder oss av i vår marknadsföring. Ger det då någon utdelning att sätta upp en affish? Javisst, det finns flera exempel på hur personer som tränar med oss idag en gång i tiden hittade hit just tack vare en affish. Madeleine och Johannes är två av dem.

affischtavla stockholm qigong 2018

Madeleine minns hur hon för första gången kom i kontakt med European Zhineng Qigong. Det var när hon fick syn på en affisch som hängde i väntrummet utanför hennes läkare. Hon hade just fått dåliga besked på sjukhuset och satt och grät i väntrummet, när hon tittade upp och såg affischen med någon som tränade qigong. Hon hade aldrig tidigare hört talas om qigong men blev direkt intresserad. ”Qigong… självträning… det, tänkte jag, det är något jag söker.” berättar hon. Det kändes bra att hitta något hon kunde göra själv, i vardagen, då hon tidigare hade behövt springa runt till alla möjliga ställen för att få hjälp. Idag har hon tränat i över 14 år trivs bra med det.

Johannes har också tränat länge. För 18 år sedan skulle han söka in till en musikutbildning men hade inflammation i handlederna. Han fick syn på en affisch på stan och bestämde sig för att gå en kurs så snart det bara gick. Så blev det och inflammationen försvann. Han kunde göra intagningsprovet till musikutbildningen, och kom in. Sedan dess har han att fortsatt träna qigong dagligen.

affischtavla malin livia stockholm qigong 2018

Två qigongare i Stockholm sätter upp affischer under en promenad i sommarens hetta. 

Kanske finns det möjlighet att hjälpa till med affischering på orten där du bor och tränar? Hör efter med en lärare eller kontaktperson om du är intresserad.

Läs mer...