Sommarkursträning Online [2024-06-24]

Pandemin och vårt långa kursuppehåll hade det goda med sig att vi etablerade gemensam träning online. Något vi fortsatt med även efter pandemin då det blivit så uppskattat av många. En del kanske väljer att bara träna online men inte minst kombinationen att både kunna träna online och delta i våra ordinarie kurser har blivit populärt. Onlineträningen är ett sätt för flera att få bättre disciplin i sin träning och att kunna vara med i vårt qifält trots att man är hemma hos sig och tränar.

Vår längsta onlinekurs, SOL – Sommarkursträning online – har blivit en tradition nu. Med början direkt efter midsommar tränade vi tillsammans antingen 18 eller 9 dagar, på förmiddagen, 2 eller 3 timmar. Att kunna starta dagen med stark träning i vårt speciella onlineqifält och därefter ha hela dagen kvar är något många tycker om. Träningen är stark, qifältet är starkt, och man kan känna att man inte är själv, trots att de flesta tränar ensamma hemma. Flera har också uttryckt hur mycket mer de får ut av Sommarkursen senare på sommaren om de också varit med på SOL i 18 eller 9 dagar.

Efter kursen svarade deltagarna anonymt på frågor. Nedan kan du läsa ett urval av de svar som givits.

Händer mycket

”Starkt, hänt mycket i kroppen och mentalt.”

Allt bättre

”Allt har blivit bättre, stegen lättare, orkar mer, sinnet lättare, inre organen håller på att förbättras, ser fram emot att fortsätta resan på sommarkursen.”

Mer energi

”Tack! Bra träning och jag fick mer energi.”

Energiboost

”Gav mig en mycket bra energiboost ! Fick mig att komma ner i varv å sova bättre!”

Hoppet tillbaka

”Jag har haft många symptom sedan våren 2020 som har varit svåra att få hjälp med av sjukvården: fysisk och psykisk trötthet, muskelsvaghet, hjärndimma, dimsyn, instabilitet i alla leder men mest i bäckenet vilket lett till mycket smärta och ett diskbråck i nedre delen av ryggen hösten 2023. Efter 18 dagar av onlineträning minskade nervvärken rejält i ryggen och jag kan nu böja mig ner och göra övningarna som förr. Synen blev klarare, jag är piggare och gladare och så har jag fått hoppet tillbaks om ett friskare liv. TACK!”

Stark och bra träning

”Vill inte avstå från denna träning, den är så stark och bra.”

Qi till familjen

”Det blir mycket qi som sprider sig till familjen vilket jag är mycket glad och tacksam för.”

Mental harmoni

”Mina spänningar har minskat, vilket gjort att mina krav på att göra rörelserna helt korrekt har släppt och jag kommer in i en mental harmoni.”

Mjukare i alla leder

”Mjukare i alla leder i kroppen och ett lugn i sinnet.”

Bättre i ryggen

”Mina ländryggsproblem blev bättre. En bit in i kursen kunde jag känna med handen att en ryggkota som buktar utåt gått märkbart tillbaka och man kunde också se att min skolios blivit mindre.”

Fräschare känsla i kroppen

”Den lätta stelheten i kroppen som brukar infinna sig efter en intensiv period på jobbet har försvunnit. Har en fräschare känsla i kroppen.”

Klarare i huvudet

”Jag har blivit klarare i huvudet, mer fokuserad på det jag gör och på så sätt fått mer gjort med mindre energiåtgång! Det är ett mycket bra resultat för mig som annars snabbt blivit trött och ofta haft tankarna på annat håll.”

Mjukare skuldror

”Jeg utfører armetreningen litt bedre nå etter kurset. Teknikken er bedre, og det føles enklere å utføre den. Skuldrene er mykere. Dette er kanskje det beste resultatet mitt fra SOL. Det er også lettere for meg å slappe av mentalt under la qi og løft opp qi.”

Lust att stiga upp på morgonen

”Mina armar har blivit starkare, klarar hela XSZ bra, innan varit svårt med de första sektionerna. Hudsjukdomen (keratosis pilaris), med prickar, har minskat på underarmarna. Min ena stortånagel, har inte behövt klippas på länge, den har nu börjat växa igen. Jag är tacksam för har äntligen fått lust att stiga upp på morgnarna, kom mot slutet av 18-dagars SOL. Varit plågad så länge jag kan minnas av oförmåga stiga upp (fungerade dock på senaste fysiska Sommarkurs och Vinterkurs).”