Lyft Upp Qi Helsingfors [2020-09-05]

Den 5-6.9.2020 höll vi äntligen grundkursen i Lyft Upp Qi i Helsingfors i AV:s (Arbetets vänners) Festsal. Vi hade planerat att hålla denna kurs redan i mars, men på grund av coronavirusets framfart så var vi tvungna att inhibera den då. Nu kunde vi till vår glädje hålla den för de intresserade nybörjare som hade velat gå kursen tidigare. 

Det var inte så många deltagare denna gång, men de som var med var aktiva och ivriga att lära sig vår qigongmetod. Eftersom vi hade möjlighet att träna i en stor festsal så gick det bra att hålla avstånd till varandra och iakttaga Corona-restriktionerna.

Nedan några kommentarer av deltagarna: 

Min första kurs 

”Det här var min första kurs. Kursupplägget kändes bra. Det förvånar mig att man kunde få så mycket känningar i kroppen av en kort kurs. Jag hade bl.a. känslor i knäna och en otrolig trötthet efter första dan. När jag kom hem somnade jag direkt. Jag är jättenöjd med kursen.”

Nöjd med att repetera kursen

”Jag repeterar kursen och är mycket nöjd med den. Jag har inte tränat på länge men plötsligt kom det som en blixt från en klar himmel att nu ska jag gå på kurs igen. Jag var otroligt trött efter första dan. Rörelserna var fysiskt och mentalt krävande. Det kändes först jobbigt med det mentala motståndet, men när jag sedan släppte tanken på det så blev det lättare. Det känns fint att min man är med på kursen. Härlig grupp.”

Lugn undervisningstakt 

”Det här var min första kurs. Jag har normalt jobbigt med att lära mig rörelser. Nu gick det ändå bra eftersom gruppen var liten. Ingen stress och undervisningstakten var lugn. Jag har varit nyfiken på qigong och begreppet qi. Lyft Upp Qi upplever jag som fysisk meditation. En positiv blandning av rörelse och meditation. Konceptet är bra uppbyggt och väl genomtänkt med intuitiva rörelser och fint flöde. Undervisningen slog heller inte sönder hela rörelsepaketet genom att haka upp sig på alltför mycket detaljer. Jag kunde känna att det blir ett fint flöde när jag kommer så långt att jag behärskar rörelserna och inte behöver till 100 % fokusera på dem.”

Glad att min man var med på kurs

”Det här var också min första kurs. Jag håller med vad de andra har sagt. När rörelserna börjar kännas bekanta blir säkert flowet njutbart. Nu i början måste jag tänka enbart på rörelserna och då hinner flowet inte med. Jag har varit mycket trött andra dagen. Jag är glad att min man ville komma med, så nu kan vi träna tillsammans hemma och hjälpa varandra. Det känns lite osäkert om jag klarar av rörelserna med bara hjälp av CDn.”

Låg energinivå

”Det här var också min första kurs. Jag har varit allvarligt utbränd och lider dessutom just nu av ryggskott. Min energinivå ligger långt på minus. Jag fick en chock första morgonen av att rörelserna kändes fysiskt väldigt tunga. Tack för en fin kurs.”

Lärare:

Annica Söderström och Ursula Öhrman