Nossebro 2010 beskuren 960 med sv text02

Nossebro 2010 beskuren 960 med sv text02

European Zhineng Qigong

Min historia

Här har vi samlat våra deltagares berättelser om vilka förbättringar de har uppnått genom att träna med oss. Genom att träna qigong kan du förbättra din fysiska och mentala hälsa. Eftersom vi alla är individer med olika utgångspunkter visar sig de hälsoförbättrande resultaten på många olika sätt. Det viktiga är att alla har möjlighet att förbättra sin hälsa genom träningen och detta bekräftas av de personliga berättelserna. 

 

alle 440px

John är hälsosammare, piggare och mycket lyckligare

Publicerad: 03 apr 2011

John är hälsosammare, piggare och mycket lyckligareJohn känner sig piggare och mycket lyckligare i sitt liv och efter sommarkursen försvann en lunginfektion.

Read more ...

Annette fick ett verktyg att hantera sorgen efter sin livspartner

Publicerad: 08 sep 2014

Annette fick ett verktyg att hantera sorgen efter sin livspartnerSorgen efter livspartnern fick Annette att börja träna qigong. Hon har fått kraft att leva ensam och under resans gång har även en del kroppsliga skavanker rättats till.

Read more ...

Zhineng Qigong hjälpte Åsa med migränen

Publicerad: 24 okt 2011

Zhineng Qigong hjälpte Åsa med migränenMigrän och värk från muskelspänningar styrde Åsas liv. Efter första helgkursen i Zhineng Qigong blev hon mycket mjukare. Pollenallergin försvann och migränen blev mycket bättre.

Read more ...

Från deltid till heltid tack vare qigongträning

Publicerad: 22 okt 2018

 

beate-work-full-time-120x180px.jpgEfter att Beates hjärta opererades 2017 klarade hon bara av att jobba halvtid. 2018 gick hon Vinterkursen och blev så pass bra att hon kunde börja arbeta heltid igen. Läs och inspireras av viljan att fortsätta träna även när allt inte går som man tänkt sig.

Read more ...

Allvarligt sjuk i ME – Sommarkursen gav mig livet tillbaka

Publicerad: 29 jun 2015

Sommarkursen gav mig livet tillbaka

2011 fick Hege en virusinfektion och kroppen försvagades. 2013 bröt kroppen ihop. 2014 fick hon diagnosen utmattningssyndrom. 2015 deltog Hege i en sommarkurs  arrangerat av European Zhineng Qigong. Snart märktes förbättringar.

Read more ...

Våra internatkurser

Vissa av våra kurser är internatkurser där vi bor och äter tillsammans. Kurserna innehåller en hel del träning och eftersom man lämnar vardagen har man möjlighet att fokusera mer på träningen och därigenom få bättre resultat. Eftersom det finns tid att umgås, om man så vill, har många deltagare också fått nya goda vänner. Många uppskattar möjligheten att kombinera semester och träning.

Detta är våra årliga internatkurser:

winter-course-2018-snow-shenxin-qigong.jpgVinterkursen

Under vinterkursen i Karlskoga tränar vi framför allt Shenxin Qigong och vi tränar en hel del. Vi bor och äter på Karlskoga folkhögskola. Där finns såväl madrasser i sovsalar som enkel och dubbelrum. Vinterkursen arrangeras vecka 8 och håller på 6-9 dagar. 

 

spanien-2019-training-beach-sunrise.jpg

Spanien

Träningskursen i spanska Almuñécar är en kombinerad tränings- och semesterresa. Vi bor på ett hotell med havsutsikt och tränar morgonträning på stranden med vågornas brus i bakgrunden. Vi tränar halva dagarna och resten av tiden har vi semester. En dag anordnar vi en gemensam utflykt för de som vill. I mån av utrymme är även familjemedlemmar som inte deltar på kursen välkomna att följa med.

 
summer-course-2019-training-hold-qi-up.jpg

Sommarkursen

Sommarkurserna är våra största kurser. Här är vi många som bor och tränar tillsammans. Vi tränar en hel del men det finns också tid att umgås med nya och gamla vänner. Kursen hålls i Nossebro i Västergötland och börjar måndagen efter midsommar. Under Sommarkurs 1 fokuserar vi på Lyft Upp Qi och under Sommarkurs 2 tränar vi Xing Shen Zhuang. Totalt kan vi tränar 18 dagar i sträck. 

 

autumn-course-finland-2019-training.JPGHöstkurserna

Varje år arrangerar vi höstkurser i såväl Finland som Norge. Oftast har vi arrangerat dessa i formen av en internatkurs. Höstkurserna är fyra dagar långa träningskurser där vi framförallt tränar Lyft Upp Qi. Kursen är öppen för alla som tidigare lärt sig övningen på en grundkurs.

 

Läs mer...

Anmälan till barnkursen är öppen

Nu kan du anmäla dig och ditt barn till qigongkursen som riktar sig till barn under 10 år, European Zhineng Qigongs första kurs för barn. Kursen är en fantastiskt möjlighet för barn att ta del av qi-fältet. Att lära sig Lyft Upp Qi i tidiga år kan vara till stor nytta resten av livet. Oavsett ålder kan vi ha stor hjälp av träningen och få goda resultat, till exempel bättre sömn och jämnare humör. En qigongkurs är en fantastisk gåva till barnet!

Kursen är också en möjlighet att göra en aktivitet tillsammans med andra barn och vuxna, som samtidigt främjar hälsan och ger mer qi. Såväl vuxna som barn kan hitta många nya vänner i träningen.

Kursen börjar med en samling kl 19.00, fredagen den 17 april. Lördagen och söndagen den 18-19 april, tränar och lär vi oss Lyft Upp Qi mellan kl 9.00 och 16.00. Vi kommer att ha längre raster under dagen. Under kursen behöver barnet ha en vuxen med sig som deltar på kursen och ansvarar för barnet under helgen. Den vuxna bör ha gått minst en grundkurs i Lyft Upp Qi. I mån av plats är också andra, som vill gå kurs tillsammans med barn, välkomna.

Kursen hålls på scoutgården Skatboet på Värmdö – en omtyckt och välbesökt scoutgård med utsikt över Grisslingefjärden. Bussar från Slussen tar cirka 20 minuter och stannar några hundra meter från scoutgården. Vi bor tillsammans i 4-bäddsrum och äter frukost, lunch och middag tillsammans. På lördagskvällen grillar vi korv på grillplatsen i skogen intill om vädret tillåter.

Vi ser fram emot en härlig qigong-helg med fokus på barnen!

Här kan du anmäla er: https://zhinengqigong.eu/index.php/sv/kurser/qigongkurser.html?id=837 Antalet platser är begränsat.

Varmt välkomna!

anna children family hammock

Läs mer...

Funderar du på vad du ska packa med dig till Vinterkursen?

Snart är Vinterkursen här och många är de som ska gå kursen för första gången. Med er i åtanke har vi satt ihop ett förslag till packlista som ni kan ta hjälp av när det är dags för er att börja packa. Vi har även samlat ihop tips från erfarna deltagare på saker som kan vara bra att ta med.

Här kan du ladda ner listan.

Karlskoga Vinterkurs 2019

Läs mer...

Ladda om efter vintern - häng med på vinterkursen vecka 8!

winter course qigong karlskoga livia eirill hanna 2018

 

Med endast tre veckor kvar närmar sig vinterkursen nu med stormsteg. Vinterkursen är en träningskurs där vi fokuserar på att träna Shenxin Qigong - en övning som kan hjälpa oss att öka cirkulationen och bli piggare, och passar därför mycket bra att träna på vinterhalvåret.

winter course qigong karlskoga josefina 2018

 

För många av våra deltagare har vinterkursen blivit en omtyckt, årlig tradition. Kursen ger en möjlighet att förbättra hälsan och ladda om med energi efter vintern. Många har även berättat att de fått goda vänner genom att delta på våra längre träningskurser.

Det finns fortfarande platser kvar! Ta chansen och träna med oss i Karlskoga vecka 8!

winter course qigong karlskoga 2018

 

Läs mer...

Lyft upp qi Träningskurs Pisa Toscana Italien [2015-09-07]

Efter genomförd grundkurs i Lyft Upp Qi fortsatte vi vår härliga vecka i Villa Ravano med en fyra dagar lång träningskurs. Några av de nya deltagarna var inte anmälda till träningskursen från början men samtliga anmälde sig under grundkursens gång vilket tyder på att de upplevt goda resultat under grundkursen och nu önskade fler! Många upptäckte under träningskursen att Zhineng qigong förutom att träna kroppen också ger god mental träning och mycket energi. En stark känsla av gemenskap manifesterade sig och atmosfären var avkopplad, hjälpsam och hjärtlig. Ganska snart under vistelsen hittade vi rutiner och kunde följa ett lugnt flöde som gjorde träningen extra fokuserad och många fick fina resultat.

Toscana 2015 440px inomhus 2015Träning i vår fina träningslokal i Villa Ravano.

Bättre balans
”Tidigare när jag tränade var jag tvungen att kika väldigt mycket för annars blev jag yr och vingalde. Den här kursen har det gått bra att blunda så jag är väldigt stolt över mig själv. Tack för en bra kurs!”

Skadad arm läker bra

”Jag hade oturen, eller turen, att snubbla och falla pladask och skada min högra arm. Jag har fått en utmaning att jobba med, både för mitt sinne och för min kropp. Jag jobbar mycket med mina tankar och jag tycker det går väldigt bra. Min arm har börjat läka också. Tack för en fin kurs och tack för utmaningen! Jag kommer tillbaks nästa år.”

Behagligt lugn

”Det har varit en väldigt trivsam och skön vecka. Lyxigt! Träningen har gjort att jag känner mig mycket mjukare. Jag har fått ett behagligt lugn. Det har jobbat i huvudet, nacken, händerna och fötterna mest. Jag känner mig väldigt nöjd med den här veckan.”

Bättre koncentration och mindre smärta
”Jag vill tacka för en fantastisk vecka här nere på alla sätt och vis. Mina besvär i kroppen har blivit en del bättre. Jag har upptäckt var obalanserna finns och vad jag behöver jobba med. Jag har haft svårt att koncentrera tankarna på det jag gör. Det har blivit hastiga rörelser och jag har haft svårt att koppla av men det har blivit en del bättre under veckan. Och jag har inte så ont när jag går nu heller.”

Markant mjukare och piggare än för 20 år sedan

”Jag har fått fler förbättringar i nacken och halsen den här kursen. Mitt sånginstrument är på service! Det var återigen intressant att sjunga konsert med ett till somliga delar ”nytt” instrument. Jag kände inte igen mig men det gick ändå bättre än vad känslan jag hade innan konserten spådde om. Det var ett digert program som kräver mycket uthållighet, styrka och flexibilitet men jag var inte trött i rösten alls efter konserten. Detta trots att instrumentet var så annorlunda! Jag kan sträcka ut fingrarna mycket mjukare och rakare och jag upplever att skulderbladen rör sig bättre i armrörelserna. Överhuvudtaget tycker jag att jag har blivit bättre på att utföra rörelserna med mer avslappning. Även ryggen har blivit bättre. Jag är mjukare i framförallt ländryggen. Detta trots att jag nog bara vilat och varit ledig 10 minuter under hela veckan och trots att sängen är av det mer spartanska slaget. För 10-20 år sedan hade jag haft rejäla problem med en sådan arbetsbelastning och säng. Jag är i markant bättre fysisk form nu än när jag var 20 år! Och jag är mycket piggare!”

Lärare:

Patrik Rastija

Toscana 2015 440px Villa RavanoVilla Ravano är en toskansk herrgård från början av 1500-talet ca 5 km utanför Pisa.