Nossebro 2010 beskuren 960 med sv text02

Nossebro 2010 beskuren 960 med sv text02

European Zhineng Qigong

Min historia

Här har vi samlat våra deltagares berättelser om vilka förbättringar de har uppnått genom att träna med oss. Genom att träna qigong kan du förbättra din fysiska och mentala hälsa. Eftersom vi alla är individer med olika utgångspunkter visar sig de hälsoförbättrande resultaten på många olika sätt. Det viktiga är att alla har möjlighet att förbättra sin hälsa genom träningen och detta bekräftas av de personliga berättelserna. 

 

alle 440px

Zhineng Qigong hjälper mot Marie-Louises ryggskott

Publicerad: 28 jul 2010

Efter några månaders qigongträning blev Marie Louise fri från ryggskott och värk i kroppen.

Read more ...

Lyft Upp Qi Trondheim [2017-09-16]

Publicerad: 02 okt 2017

Trondheim 2017Helgekurset ble også denne gang holdt i atriet ved Solsiden. Nye og gamle deltagere slappet av og bidro med motivasjon og sitt gode humør til et mycket harmonisk kurs i vårt fine Qi-fält.

Kommentarer fra kursdeltakere:

Bihulen åpnet seg

”Jeg blir godt ivaretatt her. Dette kurset er nytt for meg. Jeg er tidligere operert i bihulen. Under kurset opplevde jeg at bihulen automatisk åpnet seg – og samtidig tømte seg. Nå føler jeg meg avslappet og finner ro.”

Fokus

”Zhineng Qigong har fine øvelser og vakre bevegelser. Det var nytt for meg å fokusere på øynene, dvs. ikke å blunke.”

Optimisme

”Jeg har hatt vondt i høyre skulder i ca. 1 år. Nå i helgen har det forandret seg. Noe positivt skjer også med høyre arm og høyre side av ryggen. I løpet av helgen har jeg blitt lugnere. Jeg tenker: ’Det skal gå så fint med alt’. Jeg har fått en merkelig optimisme, som jeg er glad for.”

Skulder bedre

”Jeg har hatt vondt i venstre skulder ca. 1 år. Det har nå bedret seg. Noe skjer. Jeg føler meg lugn og opplagt. Kurset har gjort godt.”

Bedre balanse

”Jeg har slåss mye mentalt. Denne helgen har jeg erkjent: ”Jeg gir meg”. Min venstre fot/legg er skadet, og jeg går med krykker. Jeg er bedre i foten nå. Den ser omtrent helt normal ut. Da jeg kom til kurset, klarte jeg ikke å stå på to bein. Nå har jeg fått bedre balanse, også uten krykker. Jeg står også litt på foten nå.”

Bedre kroppsholdning

”Zhineng Qigong har hjulpet meg med mye. Da jeg startet med Zhineng Qigong, for ca. 16 år siden, var 1. fokus på kroppsholdningen. Etter hvert har jeg lagt meg til uvaner. Det er en stund siden jeg har vært på kurs. Da jeg sluttet å trene, kom symptomer snikende; (bl.a. høyt blodtrykk). Da jeg kom hit denne helgen, hadde jeg høye skuldre. I løpet av dette helgekurset har jeg rettet meg opp, og jeg føler meg så lang.”

Spenninger slipper

”Jeg har fått en ro i meg. Jeg puster nå fritt. Kroppstemperaturen kjennes bedre. Ordinært er jeg kald. Nå er jeg blitt varmere. Jeg har lenge hatt spenninger i kjeven. Disse slipper nå mer og mer. Det siste året har jeg vært plaget av migrene. Etter sommerkurset i år har jeg ikke hatt migreneanfall. Jeg opplever at jeg blir sentrert av å være her. Jeg får overskudd, og jeg blir glad.”

Lærer:
Ingrid Tidemann

 

Trondheim 2017Helgkursen hölls även denna gång i Atriumet på Solsidan. Nya och gamla deltagare slappnade av och bidrog med motivation och sitt goda humör till en mycket harmonisk kurs i vårt fina Qifält.

Kommentarer från kursdeltagarna:

Bihålan öppnats

"Jag blir väl omhändertagen här. Denna kurs är ny för mig. Jag har tidigare opererat bihålan. Under kursen upplevde jag att bihålan automatiskt öppnade sig – samtidigt som den tömde sig. Nu känner jag mig avslappnad och finner ro."

Fokus

"Zhineng Qigong har fina övningar och vackra rörelser. Det var nytt för mig att fokusera på ögonen, att inte blinka."

Optimism

"Jag har haft ont i högra skuldran i ca ett år. Nu i helgen har det förändrat sig. Något positivt sker även med högra armen och sidan av ryggen. Under helgen har jag blivit lugnare och jag tänker att allt kommer att gå bra. Jag har blivit märkligt optimistisk, vilket jag är glad för."

Skuldrorna bättre

"Jag har haft ont i vänster skuldra i ett år. Det har blivit bättre nu. Något händer här, jag känner mig lugn och mer öppen."

Bättre balans

"Jag har kämpat mycket mentalt, denna helgen har jag gett mig. Min vänstra fot/ben är skadad och jag går med kryckor. Jag är bättre i foten nu. Den ser ganska normal ut nu. Då jag kom till kursen kunde jag inte stå på två ben. Nu har jag fått bättre balans också utan kryckorna och jag kan också stå lite på foten nu."

Bättre kroppshållning

"Zhineng Qigong har hjälpt mig mycket. Då jag startade träna för ungefär 16 år sedan var första fokus på kroppshållningen. Allt eftersom har jag lagt mig till med ovanor, det är ett tag sedan jag var på kurs. Då jag slutade träna kom symptomen krypande, bland annat högt blodtryck. När jag kom till denna kursen hade jag höga axlar. Under kursen har jag rätat ut mig och jag känner mig så lång."

Spänningarna släpper

"Jag har fått ro i mig och jag andast nu fritt. Kroppstemperaturen känns bättre. Vanligtvis är jag kall, nu har jag blivit varmare. Jag har länge haft spänningar i käken, de släpper mer och mer. Det sista året har jag plågats av migrän, men efter årets sommarkurs har jag inte haft något migränanfall. Jag upplever att jag blir koncentrerad av att vara här, det känns som en vinst och jag blir glad."

Lärare:
Ingrid Tidemann

Annette fick ett verktyg att hantera sorgen efter sin livspartner

Publicerad: 08 sep 2014

Annette fick ett verktyg att hantera sorgen efter sin livspartnerSorgen efter livspartnern fick Annette att börja träna qigong. Hon har fått kraft att leva ensam och under resans gång har även en del kroppsliga skavanker rättats till.

Read more ...

Elisabeths ögon har blivit bättre

Publicerad: 08 sep 2010

Eliabeths ögon har blivit bättreElisabeth har fått stora förbättringar i nacken och axlarna. Hennes ögon har också blivit bättre.

Read more ...

Allvarligt sjuk i ME – Sommarkursen gav mig livet tillbaka

Publicerad: 29 jun 2015

Sommarkursen gav mig livet tillbaka

2011 fick Hege en virusinfektion och kroppen försvagades. 2013 bröt kroppen ihop. 2014 fick hon diagnosen utmattningssyndrom. 2015 deltog Hege i en sommarkurs  arrangerat av European Zhineng Qigong. Snart märktes förbättringar.

Read more ...

Jannas muskelsjukdom blir bättre

Publicerad: 25 mar 2011

Jannas muskelsjukdom blir bättreJannas ovanliga muskelsjukdom begränsar hennes liv på många sätt, men tack vare Zhineng Qigong har hennes livskvalitet förbättrats.

Read more ...

Onlineträning – en ny väg för oss att träna tillsammans med andra i Qifältet

Som ni vet ligger våra kurser och träningar nere på grund av den nuvarande situationen med risken att bli smittad av Coronaviruset. Vi behöver vara aktsamma och följa alla de föreskrifter som samhället ger för att vi ska klara oss från att bli smittade. Samtidigt bör vi också bygga upp oss med vår träning, ge oss ett lugn och stärka vårt immunförsvar.

Nu introducerar vi Onlineträning, något som kommer att kunna hjälpa oss mycket. Trots att vi är hemma kan vi träna tillsammans med många andra i vårt starka Qifält. De tester vi kört har varit mycket uppskattade av de som deltagit. Träningen har varit stark och kraftfull.

Alla som gått kurs med oss är välkomna att delta. Man väljer själv när man vill vara med. Dongyue Su uppmanar oss alla att delta så ofta vi kan, Qifältet är viktigt för oss.

 

Start 1:a april

Nu är vi redo att köra igång, första passet är nu på onsdag, den 1:a april. Därefter rullar det på med träningar varje dag.

Träningspassen är 60 minuter långa, måndag -fredag mellan 21.00 -22,00, svensk tid. På lördag och söndag är tiden 10.00 – 11.00, svensk tid. Alla passen avslutas med Qireglering. I varje pass har vi också en särskild träning, ett ljud, som både ger oss avslappning och påverkar våra lungor positivt.

 

Schema

Måndag: Lyft Upp Qi – Grundkurs

Tisdag: Lyft Upp Qi – Sommarkurs

Onsdag: Lyft Upp Qi – Grundkurs

Torsdag: Lyft Upp Qi – Sommarkurs

Fredag: Shenxin Qigong – grundkurs

Lördag: Armträning – Sommarkurs

Söndag: Xing Shen Zhuang – Sommarkurs

 

Anmälan och priser

Du kan använda dig av en smartphone, en läsplatta eller en dator. Vill du vara med, maila ditt intresse till följande mailadress Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. . Ange om du är grundkursare eller Sommarkursare, samt i respektive fall om du också deltar i träningen av Shenxin Qigong respektive Xing Shen Zhuang. Eller om du som är Sommarkursare vill delta i alla träningar.

Man tecknar sig för en kalendermånad i taget och har då tillgång till samtliga pass i den kategori man valt. Priset per månad är enligt följande:

Grundkurs Lyft Upp Qi, två pass i veckan – SEK 300:-/mån

Grundkurs Lyft Upp Qi samt Shenxin Qigong, tre pass i veckan – SEK 450:-/mån

Sommarkursare steg ett, tre pass i veckan – SEK 450:-/mån

Sommarkursare steg ett och två, fyra pass i veckan – SEK 600:-/mån

Samtliga pass, sju pass i veckan – SEK 900:-/mån.

När du anmäler dig får du ett svarsmail med mer info om betalning och annat du behöver veta.

Ta chansen – delta från början i vårt nya sätt att träna tillsammans!

 

Läs mer...

Zhineng Qigong - ett verktyg för att hjälpa oss hantera Corona-pandemin

Coronaviruset sprider sig snabbt. Det är lätt att bli smittad och det finns ingen medicin. För äldre och svaga personer är det allvarligare. Med jämna mellanrum dyker det upp olika virus i samhället och många människor riskerar att bli sjuka innan en medicin tagits fram.

För att ge oss själva en så bra chans som möjligt att stå emot virus, såväl Corona som andra framtida virus, behöver vi mer qi. Vi behöver stärka vårt immunförsvar, ha ett lugnt sinne och försöka skydda oss mot smittan. Om vi inte skyddar oss, är arga och på dåligt humör är det svårt att hålla sig frisk. Zhineng Qigong kan förbättra hälsan, inte minst när vi tränar i qi-fältet. Genom att träna och bygga upp vår qi har vi chans att klara oss bättre från virusets effekter eller inte bli sjuka alls.

För att undvika smittorisker ställer vi in träningar och kurser under en period. Men att vara hemma kan göra oss trötta och låga och då är det bra att träna mer. Just nu testar vi att hålla gemensamma träningar via nätet, var och en som deltar står hemma hos sig men vi tränar ändå många tillsammans samtidigt. Vi behöver hjälpen av qifältet och vår ambition är att komma igång så snart som möjligt med detta. Då skulle man kunna delta hemifrån i sommarkurs- och/eller grundkursträningar, alternativt träningar för de som ännu inte gått kurs med oss men som vill ha en chans att få mer qi. Det skulle också vara en möjlighet att lära ut övningar som är bra för oss utifrån den nuvarande situationen i samhället.

Qigong är ett professionellt sätt att få mer qi – livskraft – och stärka livskraften, förbättra immunsystemet och snabbare bli lugn. Läs mer om Zhineng Qigong på vår hemsida.

Läs mer...

Spika semesterplanerna och anmäl dig till Sommarkursen redan nu!

Nu finns anmälan till vårens och sommarens kurser uppe på hemsidan. Kika in i vårt kursprogram på www.zhinengqigong.se/kurser för att se hela utbudet.

sommarkurs-2019-picknick.jpg

 Våra populäraste kurser är sommarkurserna där du får möjlighet att investera i dig själv och ditt eget välbefinnande genom att träna qigong i nio respektive 18 dagar i sträck.

sommarkurs-2019-45-1080.jpg

Träningen leds av Dong-Yue Su vilket gör sommarkurserna till en unik möjlighet att lära sig mer om qigong och utvecklas i sin träning. Låt sommaren komma lite närmre och anmäl dig redan idag.

sommarkurs-nossebro-2019-1200-1.jpg

 

Läs mer...

Från Dongyue till alla angående Corona

Vi skräms inte av situationen, vi behåller vårt lugn. Men vi ska vara försiktiga.

Skydda dig så väl som möjligt, undvik platser och situationer med mycket folk. Försök avstå från att åka kollektivt, buss, spårvagn, tåg eller tunnelbana. Det är bättre att stanna hemma om det är möjligt. Handla mat mer sällan och handla mer varje gång istället.

Var lugn i sinnet, ha positiva tankar som "Ingenting kan skada oss", eller "Det är inga problem" eller "Vi är tillsammans i vårt starka Qifält, vi är starka" - eller andra liknande tankar som är bra för oss.

Träna mer, det gör allt till det bättre.

"Good wishes to you all"

Läs mer...

Träningsresa Spanien [2016-04-23]

Vår första träningsresa till Spanien blev mycket uppskattad. I den skriftliga utvärderingen där vi ställde fem frågor om resan, träningen, orten m.m. blev genomsnittsvärdet över 6 på samtliga frågor. Skalan var mellan 1 och 7 där 7 betydde mycket bra. Dessutom svarade samtliga 7, d.v.s. att vi mycket gärna skulle arrangera fler sådana här resor.

Nedan följer ett utdrag ur de skrivna kommentarerna som det också fanns utrymme för i kursutvärderingen:

”Resan har varit fantastisk på alla sätt och vis. Bra upplägg på träningarna. Att träna på stranden var magiskt! Hotellet var bra, läget kunde inte vara bättre. Maten var varierande, frukosten väldigt bra. Almunecar var ett bra ställe. Lagom på alla sätt och vis.”Hotellet

”Bara positivt!”

”Det har varit en supervecka, bättre semester hade jag inte kunnat ha. BÅDE semesterliv och inte minst en rejäl portion qigongträning. Qigongträningen har varit SUPER, liksom allt runt omkring. Finns ABSOLUT inget att klaga på. Så fin start på dagen med träning på stranden till vågornas brus. Underbar träningslokal med utsikt över Medelhavet. Härligt umgänge, bara goa människor. En sån KÄRLEK man levt i hela dagen!

”Det har varit en jättehärlig vecka här. Utflykten var trevlig, särskilt Alhambra och bussresan hem genom bergen. Som helhet har träningen och tiden här känts lättsam och behaglig. Det har varit en mjuk kurs, en riktigt fin semester. Tack för allt!”

”Att börja dagen med att gå ner till stranden och träna var en stark upplevelse som jag tar med mig hem. Jag tycker också om växlingen mellan att träna och ha fri tid. Jag hoppas att få chansen att få komma med igen.”

Träningslokalen

”Jag börjar med qigongträningen som varit fantastisk. Att stå på stranden, höra vågornas brus och ledarnas lugna stämmor har varit helt magiskt! Trodde inte att man kunde känna så starkt med naturen så närvarande. Är så glad att jag bestämde mig för att åka med. Har varit bra att ha träningen uppdelad i tre pass, behåll det. Hotellet superbra, fantastiskt läge, helt underbar mat och trevlig personal. Kan inte komma på något som inte fungerat. Spännande att få kombinera semester med träning. Jag är så nöjd och hoppas att ni kan fortsätta med att ordna resor.

”Väldigt bra pris på resan. Och en vecka är perfekt och en bra tid på året. Fantastiskt med träning på stranden. Superb träningslokal inne också. Starkt qifält! Allt i allt en kanonfin och mycket gott arrangerad resa. Tusen tack!”

”Hjärtligt tack att jag fick förmånen att följa med.”

”Jättefint hotell. Läget fantastiskt! Rummen fräscha och mysiga. Personalen trevlig och serviceinriktad. Maten god och näringsrikt utbud. Jättebra koncept med kombination av träning och semester.”

”Tack, en mycket trevlig upplevelse! Kombinationen var helt perfekt med träning, fritid och plats.”

Standen”Träningslokalen fantastisk!”

”Stort tack till er för denna kurs. Jag är mycket nöjd. Har egentligen inget att klaga på eller förbättra. Tack för detta fantastiska minne att skriva i livsboken! Tack för fina redskap till livet.”

”Superhärlig resa! Träningslokalen högst upp var superskön. Ljudet från havet/vågorna och den fina utsikten bidrog till lugnet. Bra att träna i ett så trevligt träningsutrymme. Lagom med träning, bra med paus på dagen. Perfekt kombination av semester, sol, värme och avslappnande träning! Givit oss fina insikter och känns som om man kunde fortsatt träna, slappa och njuta lite till…. Men ska försöka ta med hem känslan av lugn och harmoni. Bra fixat! Tack!”

I cirkelsamtalet som avslutar de flesta av våra kurser lades fokus på vad träningen och kursen givit för olika hälsoeffekter på deltagarna. Här följer ett urval av kommentarerna:

Qifältet

”Qifältet var starkt direkt. Jättestarkt. Både jag och min son har varit sjuka i influensa senaste tiden och vi påverkades båda starkt positivt av all qi.”

Njuta av livet

”Jag har sett fram emot att få träna mycket. Jag har njutit av träningen och också fått träna på att njuta av livet, när man inte gör övningarna.”

Smärta i knät

”Har hänt mycket med mig på den här veckan. Mitt onda knä, jag haltade och trodde det skulle gå ur led. Men nu är det helt bra!”

Härlig träning

”Jag har jobbat mycket perioden innan kursen. Det var jättehärlig träning här och jag blev snabbt avslappnad. Också haft bra samtal.”

De sociala

Nöjd med mig själv

”Har prata med andra helt naturligt och lärt mig mycket av det. Och lyckats vara nöjd med mig själv även om jag inte tränat så mycket som jag annars tycker att jag borde.”

Piggare

”Efter att min man dog för två år sedan har jag inte kunnat gruppträna som tidigare. Här har det fungerat fantastiskt bra. Jag är piggare och jättenöjd.”

Ryggskott

”Har bara gått helgkurser tidigare. Jag kom hit med ett ryggskott och svår ryggsmärta. Det är helt bra nu. Hade också ont i benet, har lite smärta kvar men har blivit mycket bättre. Jag är jättenöjd."

Stark träning

"Helt otroligt, upplägget passar mig väldigt bra. Har varit riktigt stark träning. Behöver också träna på att njuta av livet."

Energi

”Jag har fått väldigt mycket energi, kom direkt när vi började träna. Har också fått bra och viktiga korrigeringar. Det sociala är jätteviktigt och har haft mycket skoj med nya vänner här.”

Träningen

Behövde be om hjälp

"Jag skadade mig på flyget hit, mitt knä gick ur led och hoppade på plats igen. Har inneburit att jag inte kunnat gå utan mest fått sitta i rullstol. Gjorde att jag behövde be om hjälp mer, vilket varit jättebra träning för mig. Har fått träna mig på att ta emot. Har fått så mycket kärlek och upplevt osjälviskhet här. Knät har blivit bättre och bättre."

Mycket starkare fysiskt

”Tränar annars normalt bara hemma. Här har jag blivit mycket starkare fysiskt av träningen. Nu hoppar jag till och med upp för trapporna. Har också fått lära mig att försöka vara mer balanserad och inte tappa qi av att jag blir för glad.”

Avslappnad första gången på 20 år

”Jag har tränat i 20 år och har alltid svårt med lugnet och avslappningen. Men nu, för första gången, känner jag mig verkligen både avslappnad och lugn! Kan nästan hålla tempot när vi tränar tillsammans och till och med njuta av La qi.”

Otroligt värdefullt mentalt

"Jag blir mer och mer avslappnad. Mentalt har det varit otroligt värdefullt. Jag får bättre perspektiv på vad som är viktigt i livet.”Träning på stranden

Förstår mer vad qigong är

”Jag har gått en helgkurs tidigare och inte förstått vad qigong är egentligen. Nu börjar jag förstå vad det handlar om. Och jag kommer att fortsätta träna. Har fått ett otroligt lugn som jag ska försöka behålla. Ska också bli tålmodigare, inte så kort mot andra. Har varit härligt här.”

Går bättre trots artros

”Träningen har varit jättebra, jag har bara njutit. Har en växande artros i många leder. Här har jag fått mindre ont och kan gå bättre."

Allt helt fantastiskt

”Allt har varit helt fantastiskt! Jag har inte tränat så mycket tidigare. Nu ska jag anmäla mig till sommarkursen.”

Lärare:

Lars Hagner