Nossebro 2010 beskuren 960 med sv text02

Nossebro 2010 beskuren 960 med sv text02

European Zhineng Qigong

Min historia

Här har vi samlat våra deltagares berättelser om vilka förbättringar de har uppnått genom att träna med oss. Genom att träna qigong kan du förbättra din fysiska och mentala hälsa. Eftersom vi alla är individer med olika utgångspunkter visar sig de hälsoförbättrande resultaten på många olika sätt. Det viktiga är att alla har möjlighet att förbättra sin hälsa genom träningen och detta bekräftas av de personliga berättelserna. 

 

alle 440px

Carolinas Perniciösa anemi och två whiplashskador läktes med Zhineng Qigong

Publicerad: 17 okt 2014

Carolinas Perniciösa anemi och två whiplashskador läktes med Zhineng QigongZhineng Qigong har hjälpt Carolina på många plan till ett friskare liv.

Read more ...

Från deltid till heltid tack vare qigongträning

Publicerad: 22 okt 2018

 

beate-work-full-time-120x180px.jpgEfter att Beates hjärta opererades 2017 klarade hon bara av att jobba halvtid. 2018 gick hon Vinterkursen och blev så pass bra att hon kunde börja arbeta heltid igen. Läs och inspireras av viljan att fortsätta träna även när allt inte går som man tänkt sig.

Read more ...

Miras fibromyalgi försvann

Publicerad: 27 okt 2009

Miras fibromyalgi försvannMira led av fibromyalgi. Det blev tal om sjukpensionering. Efter qigongträning är hon utan både smärtor och medicin och arbetar heltid.

Read more ...

Gittan besväras inte längre av åderbråck och dålig hållning

Publicerad: 10 okt 2014

Gittan besväras inte längre av åderbråck och dålig hållningVärk i ben och axlar samt lindrig inkontinens har försvunnit sen Gittan började med Zhineng Qigong. Även hennes blodvärden har återställts..

Read more ...

Hanne håller sig smärtfri trots reumatism

Publicerad: 28 okt 2017

Hanne började träna 2005. När hon 2014 fick diagnosen reumatism förvånades läkaren över hennes rörlighet och relativa smärtfrihet. På Sommarkursen visade hon hur hon kunde vifta på tårna och böja knäna. För Hanne är den mentala förändringen ändå viktigast.

Read more ...

Ellen har fortsatt att få fantastiska resultat av sin qigong träning

Publicerad: 30 aug 2014

Ellen har fortsatt att få fantastiska resultat av sin qigong träning

Ellens ms-drabbade ben läkte och hon kan nu mera både gå och springa igen. Hon är tillbaka i arbete och kan fokusera bättre. Träningen har hjälpt henne bli så bra att familjen har fått en tillökning med lilla Valdemar.

Read more ...

Våra internatkurser

Vissa av våra kurser är internatkurser där vi bor och äter tillsammans. Kurserna innehåller en hel del träning och eftersom man lämnar vardagen har man möjlighet att fokusera mer på träningen och därigenom få bättre resultat. Eftersom det finns tid att umgås, om man så vill, har många deltagare också fått nya goda vänner. Många uppskattar möjligheten att kombinera semester och träning.

Detta är våra årliga internatkurser:

winter-course-2018-snow-shenxin-qigong.jpgVinterkursen

Under vinterkursen i Karlskoga tränar vi framför allt Shenxin Qigong och vi tränar en hel del. Vi bor och äter på Karlskoga folkhögskola. Där finns såväl madrasser i sovsalar som enkel och dubbelrum. Vinterkursen arrangeras vecka 8 och håller på 6-9 dagar. 

 

spanien-2019-training-beach-sunrise.jpg

Spanien

Träningskursen i spanska Almuñécar är en kombinerad tränings- och semesterresa. Vi bor på ett hotell med havsutsikt och tränar morgonträning på stranden med vågornas brus i bakgrunden. Vi tränar halva dagarna och resten av tiden har vi semester. En dag anordnar vi en gemensam utflykt för de som vill. I mån av utrymme är även familjemedlemmar som inte deltar på kursen välkomna att följa med.

 
summer-course-2019-training-hold-qi-up.jpg

Sommarkursen

Sommarkurserna är våra största kurser. Här är vi många som bor och tränar tillsammans. Vi tränar en hel del men det finns också tid att umgås med nya och gamla vänner. Kursen hålls i Nossebro i Västergötland och börjar måndagen efter midsommar. Under Sommarkurs 1 fokuserar vi på Lyft Upp Qi och under Sommarkurs 2 tränar vi Xing Shen Zhuang. Totalt kan vi tränar 18 dagar i sträck. 

 

autumn-course-finland-2019-training.JPGHöstkurserna

Varje år arrangerar vi höstkurser i såväl Finland som Norge. Oftast har vi arrangerat dessa i formen av en internatkurs. Höstkurserna är fyra dagar långa träningskurser där vi framförallt tränar Lyft Upp Qi. Kursen är öppen för alla som tidigare lärt sig övningen på en grundkurs.

 

Läs mer...

Anmälan till barnkursen är öppen

Nu kan du anmäla dig och ditt barn till qigongkursen som riktar sig till barn under 10 år, European Zhineng Qigongs första kurs för barn. Kursen är en fantastiskt möjlighet för barn att ta del av qi-fältet. Att lära sig Lyft Upp Qi i tidiga år kan vara till stor nytta resten av livet. Oavsett ålder kan vi ha stor hjälp av träningen och få goda resultat, till exempel bättre sömn och jämnare humör. En qigongkurs är en fantastisk gåva till barnet!

Kursen är också en möjlighet att göra en aktivitet tillsammans med andra barn och vuxna, som samtidigt främjar hälsan och ger mer qi. Såväl vuxna som barn kan hitta många nya vänner i träningen.

Kursen börjar med en samling kl 19.00, fredagen den 17 april. Lördagen och söndagen den 18-19 april, tränar och lär vi oss Lyft Upp Qi mellan kl 9.00 och 16.00. Vi kommer att ha längre raster under dagen. Under kursen behöver barnet ha en vuxen med sig som deltar på kursen och ansvarar för barnet under helgen. Den vuxna bör ha gått minst en grundkurs i Lyft Upp Qi. I mån av plats är också andra, som vill gå kurs tillsammans med barn, välkomna.

Kursen hålls på scoutgården Skatboet på Värmdö – en omtyckt och välbesökt scoutgård med utsikt över Grisslingefjärden. Bussar från Slussen tar cirka 20 minuter och stannar några hundra meter från scoutgården. Vi bor tillsammans i 4-bäddsrum och äter frukost, lunch och middag tillsammans. På lördagskvällen grillar vi korv på grillplatsen i skogen intill om vädret tillåter.

Vi ser fram emot en härlig qigong-helg med fokus på barnen!

Här kan du anmäla er: https://zhinengqigong.eu/index.php/sv/kurser/qigongkurser.html?id=837 Antalet platser är begränsat.

Varmt välkomna!

anna children family hammock

Läs mer...

Funderar du på vad du ska packa med dig till Vinterkursen?

Snart är Vinterkursen här och många är de som ska gå kursen för första gången. Med er i åtanke har vi satt ihop ett förslag till packlista som ni kan ta hjälp av när det är dags för er att börja packa. Vi har även samlat ihop tips från erfarna deltagare på saker som kan vara bra att ta med.

Här kan du ladda ner listan.

Karlskoga Vinterkurs 2019

Läs mer...

Ladda om efter vintern - häng med på vinterkursen vecka 8!

winter course qigong karlskoga livia eirill hanna 2018

 

Med endast tre veckor kvar närmar sig vinterkursen nu med stormsteg. Vinterkursen är en träningskurs där vi fokuserar på att träna Shenxin Qigong - en övning som kan hjälpa oss att öka cirkulationen och bli piggare, och passar därför mycket bra att träna på vinterhalvåret.

winter course qigong karlskoga josefina 2018

 

För många av våra deltagare har vinterkursen blivit en omtyckt, årlig tradition. Kursen ger en möjlighet att förbättra hälsan och ladda om med energi efter vintern. Många har även berättat att de fått goda vänner genom att delta på våra längre träningskurser.

Det finns fortfarande platser kvar! Ta chansen och träna med oss i Karlskoga vecka 8!

winter course qigong karlskoga 2018

 

Läs mer...

Lyft upp qi Pisa Toscana Italien [2015-09-04]

15 personer åkte från Sverige till Toscana i Italien för att delta i den allra första grundkursen i Lyft upp qi som erbjöds i Villa Ravano, i de vackra omgivningarna strax utanför Pisa i början av september. En bra balans mellan nya och repeterande deltagare gav fina förutsättningar för alla att tillsammans hjälpa varandra att lära sig övningen och att bli bättre på den. Resultaten lät inte vänta på sig. Läs vad några av deltagarna själva säger nedan.

Toscana 2015 PatrikTräning i den stora trädgården som hör till Villa Ravano.

Kan stå på en fot i taget

”Jag har aldrig tidigare i mitt liv kommit i närheten av qigong. Bara på de här få gångerna har det blivit en förbättring i min vänstra axel. Jag har blivit näst intill smärtfri, det hände på qi-regleringen. Jag kan också stå på en fot i taget. Det har jag inte kunnat göra på länge på grund av min operation i höften. Det känns jättebra!”

Näst intill smärtfri i ryggen och rehabiliterad från utbrändhet

”Jag har snabbt blivit rehabiliterad från utbrändhet, jag är tillbaks i fullt jobb nu. Jag mår så mycket bättre, jag är gladare. Jag är glad! När jag gick första helgkursen, jag har gått tre nu, hade jag ont i mitt högra knä. Jag hade väldigt svårt att gå på det. Jag hade en minisk- och ledbandsskada. Jag är helt bra i mitt knä idag och det skedde på den kursen utan att jag ens funderade på det. På sön- dagen var jag bara smärtfri. Det var fantastiskt! Den här gången jobbar jag mycket på min hållning och på min rygg. Jag har haft väldigt ont i min rygg men idag är jag näst intill smärtfri i ryggen.”

Piggare, gladare och lugnare

”Jag har fått olika hälsoförbättringar sedan jag började träna Zhineng Qigong. Till exempel har jag inte ont i ryggen längre och jag tycker att jag är rakare. Jag är piggare, gladare och lugnare. Jag har jämnare blodtryck och blodsocker och jag har också haft tydlig påverkan på min gräspollenallergi. I synnerhet sommarkurserna har hjälpt mig med allergierna. Den här kursen har jag haft ont i olika leder, vänster handled, höger axel. Jag har haft lite svårt att koncentrera mig ibland. Jag har tänkt för mycket och jobbar på det.”

Hör, ser och mår bättre

”Jag har tränat sedan januari och vill börja med att säga att det är jättekul att vara här. Det här stället passar väldigt bra för att göra qigong! Det är som att vara med i en saga på ett slott och det är väldigt fint. Jag har fått en helt ny kropp av qigongen. Jag hade en knäskada som blev bättre på en helg och efter sommarkursen var det jättemycket som hände. Jag hade ett genetiskt fel på benen som gjorde att jag trampade inåt och fötterna var jättekonstiga men allt rätade ut sig. Jag behöver inte glasögon längre och jag hör mycket bättre. Jag hade nästan inget luktsinne förut men nu har jag det. Och så mår jag mycket bättre.”

Ryggen, nacken och halsen har rätat ut sig

”Den här kursen har jag fått förbättringar i nacken, halsen och ner i vänster arm. Det jobbar i höger öra och det drar i struphuvudet. Min luftstrupe och hals har varit lite som lutande tornet i Pisa i många år men jag känner att strukturerna i halsen rätar upp sig och flyttar sig litegrann. Ryggen har också rätat ut sig ytterligare och trots att jag jobbat oerhört mycket det senaste och därtill suttit mycket känner jag mig inte ett dugg trött. Jag är väldigt glad för dessa resultat.”

Lärare:
Patrik Rastija

Toscana 2015 440 px traningslokalVår fina träningslokal i Villa Ravano.