Nossebro 2010 beskuren 960 med sv text02

Nossebro 2010 beskuren 960 med sv text02

European Zhineng Qigong

Min historia

Här har vi samlat våra deltagares berättelser om vilka förbättringar de har uppnått genom att träna med oss. Genom att träna qigong kan du förbättra din fysiska och mentala hälsa. Eftersom vi alla är individer med olika utgångspunkter visar sig de hälsoförbättrande resultaten på många olika sätt. Det viktiga är att alla har möjlighet att förbättra sin hälsa genom träningen och detta bekräftas av de personliga berättelserna. 

 

alle 440px

Miras fibromyalgi försvann

Publicerad: 27 okt 2009

Miras fibromyalgi försvannMira led av fibromyalgi. Det blev tal om sjukpensionering. Efter qigongträning är hon utan både smärtor och medicin och arbetar heltid.

Read more ...

Med qigong lyckades Lotta-Karin tillfriskna från år av värk, sjukdom och kraftlöshet

Publicerad: 21 okt 2017

Lotta Karin Trots kronisk trötthets-syndrom, whiplashskada, tinnitus, magbesvär m.m. började Lotta-Karin träna qigong för att förbättra sin sång. Sången förbättrades, men dessutom försvann eller avtog hennes många fysiska åkommor.

Read more ...

Höstkurser 2017

Publicerad: 10 okt 2017

ezq Loga 70x70Om drygt en månad hålls våra två uppskattade höstkurser i Karis, Finland respektive Bergen, Norge. Höstkurserna är fyra dagars långa internatkurser som sträcker sig från en torsdag till en söndag. Alla som har gått en helgkurs i Lyft Upp Qi hos oss är välkomna att delta.

Under höstkurserna tränar vi det som vi tidigare lärt oss under grundkursen men provar även på träning som liknar det vi gör under våra sommarkurser, som ju är det bästa vi har att erbjuda i träningsväg. Förutom att vi under höstkurserna tränar mycket Lyft Upp Qi tillsammans hinner vi även bekanta oss mer med qigongfilosofin och gå djupare in på hur vi tränar qigong, inte bara i träningssalen utan även i vardagen.

Höstkurserna passar nybörjare som exempelvis vill testa på att träna lite mer innan de går en längre kurs, men även rutinerade utövare som vill fylla på med qi inför vintern. Kurserna brukar även bjuda på trevligt umgänge och är ett bra tillfälle att träffa och prata med andra qigongutövare.

Välkomna!

Anmälan till kursen i Karis

Anmälan till kursen i Bergen

2016 Hostkurs Larkkulla gruppfoto 450

Karis 2016

WEBBkursfoto hostkurs bergen 16

Bergen 2016

Qigongen bygger Maddes självkänsla

Publicerad: 14 okt 2011

Qigong bygger självkänslanMaddes ledgångsreumatism har blivit bättre av qigongträning och hon har återfått sin självkänsla.

Read more ...

Zhineng Qigong hjälper mot Marie-Louises ryggskott

Publicerad: 28 jul 2010

Efter några månaders qigongträning blev Marie Louise fri från ryggskott och värk i kroppen.

Read more ...

Elisabeths ögon har blivit bättre

Publicerad: 08 sep 2010

Eliabeths ögon har blivit bättreElisabeth har fått stora förbättringar i nacken och axlarna. Hennes ögon har också blivit bättre.

Read more ...

Våra internatkurser

Vissa av våra kurser är internatkurser där vi bor och äter tillsammans. Kurserna innehåller en hel del träning och eftersom man lämnar vardagen har man möjlighet att fokusera mer på träningen och därigenom få bättre resultat. Eftersom det finns tid att umgås, om man så vill, har många deltagare också fått nya goda vänner. Många uppskattar möjligheten att kombinera semester och träning.

Detta är våra årliga internatkurser:

winter-course-2018-snow-shenxin-qigong.jpgVinterkursen

Under vinterkursen i Karlskoga tränar vi framför allt Shenxin Qigong och vi tränar en hel del. Vi bor och äter på Karlskoga folkhögskola. Där finns såväl madrasser i sovsalar som enkel och dubbelrum. Vinterkursen arrangeras vecka 8 och håller på 6-9 dagar. 

 

spanien-2019-training-beach-sunrise.jpg

Spanien

Träningskursen i spanska Almuñécar är en kombinerad tränings- och semesterresa. Vi bor på ett hotell med havsutsikt och tränar morgonträning på stranden med vågornas brus i bakgrunden. Vi tränar halva dagarna och resten av tiden har vi semester. En dag anordnar vi en gemensam utflykt för de som vill. I mån av utrymme är även familjemedlemmar som inte deltar på kursen välkomna att följa med.

 
summer-course-2019-training-hold-qi-up.jpg

Sommarkursen

Sommarkurserna är våra största kurser. Här är vi många som bor och tränar tillsammans. Vi tränar en hel del men det finns också tid att umgås med nya och gamla vänner. Kursen hålls i Nossebro i Västergötland och börjar måndagen efter midsommar. Under Sommarkurs 1 fokuserar vi på Lyft Upp Qi och under Sommarkurs 2 tränar vi Xing Shen Zhuang. Totalt kan vi tränar 18 dagar i sträck. 

 

autumn-course-finland-2019-training.JPGHöstkurserna

Varje år arrangerar vi höstkurser i såväl Finland som Norge. Oftast har vi arrangerat dessa i formen av en internatkurs. Höstkurserna är fyra dagar långa träningskurser där vi framförallt tränar Lyft Upp Qi. Kursen är öppen för alla som tidigare lärt sig övningen på en grundkurs.

 

Läs mer...

Anmälan till barnkursen är öppen

Nu kan du anmäla dig och ditt barn till qigongkursen som riktar sig till barn under 10 år, European Zhineng Qigongs första kurs för barn. Kursen är en fantastiskt möjlighet för barn att ta del av qi-fältet. Att lära sig Lyft Upp Qi i tidiga år kan vara till stor nytta resten av livet. Oavsett ålder kan vi ha stor hjälp av träningen och få goda resultat, till exempel bättre sömn och jämnare humör. En qigongkurs är en fantastisk gåva till barnet!

Kursen är också en möjlighet att göra en aktivitet tillsammans med andra barn och vuxna, som samtidigt främjar hälsan och ger mer qi. Såväl vuxna som barn kan hitta många nya vänner i träningen.

Kursen börjar med en samling kl 19.00, fredagen den 17 april. Lördagen och söndagen den 18-19 april, tränar och lär vi oss Lyft Upp Qi mellan kl 9.00 och 16.00. Vi kommer att ha längre raster under dagen. Under kursen behöver barnet ha en vuxen med sig som deltar på kursen och ansvarar för barnet under helgen. Den vuxna bör ha gått minst en grundkurs i Lyft Upp Qi. I mån av plats är också andra, som vill gå kurs tillsammans med barn, välkomna.

Kursen hålls på scoutgården Skatboet på Värmdö – en omtyckt och välbesökt scoutgård med utsikt över Grisslingefjärden. Bussar från Slussen tar cirka 20 minuter och stannar några hundra meter från scoutgården. Vi bor tillsammans i 4-bäddsrum och äter frukost, lunch och middag tillsammans. På lördagskvällen grillar vi korv på grillplatsen i skogen intill om vädret tillåter.

Vi ser fram emot en härlig qigong-helg med fokus på barnen!

Här kan du anmäla er: https://zhinengqigong.eu/index.php/sv/kurser/qigongkurser.html?id=837 Antalet platser är begränsat.

Varmt välkomna!

anna children family hammock

Läs mer...

Funderar du på vad du ska packa med dig till Vinterkursen?

Snart är Vinterkursen här och många är de som ska gå kursen för första gången. Med er i åtanke har vi satt ihop ett förslag till packlista som ni kan ta hjälp av när det är dags för er att börja packa. Vi har även samlat ihop tips från erfarna deltagare på saker som kan vara bra att ta med.

Här kan du ladda ner listan.

Karlskoga Vinterkurs 2019

Läs mer...

Ladda om efter vintern - häng med på vinterkursen vecka 8!

winter course qigong karlskoga livia eirill hanna 2018

 

Med endast tre veckor kvar närmar sig vinterkursen nu med stormsteg. Vinterkursen är en träningskurs där vi fokuserar på att träna Shenxin Qigong - en övning som kan hjälpa oss att öka cirkulationen och bli piggare, och passar därför mycket bra att träna på vinterhalvåret.

winter course qigong karlskoga josefina 2018

 

För många av våra deltagare har vinterkursen blivit en omtyckt, årlig tradition. Kursen ger en möjlighet att förbättra hälsan och ladda om med energi efter vintern. Många har även berättat att de fått goda vänner genom att delta på våra längre träningskurser.

Det finns fortfarande platser kvar! Ta chansen och träna med oss i Karlskoga vecka 8!

winter course qigong karlskoga 2018

 

Läs mer...

Lyft upp qi Träningskurs Pisa Toscana [2016-09-05]

På söndagen efter den inledande grundkursen i Lyft upp qi hade vi en ledig dag. Efter gemensam morgonträning for ett par bilar lastade med svenska turister till Siena och en bil åkte till La Spezia med vidare färd med tåg till Cinque Terre.

Toscana Traning 2016 2

Qigongträning i Villa Ravanos trädgård

För den som vill uppleva konst, musik, arkitektur, makalös natur och världsarv är Villa Ravano ett utmärkt utgångsläge. Den som bara vill ta det lugnt i området har mycket att uppleva och se på cykel- och gångavstånd. Bergen och olivlundarna är sevärdheter i sig och bara någon kilometer bort finns lämningar från ett romerskt termiskt bad som är i bruk än i dag. Torget framför badet kallar vi ”qigongtorget” för det långsamma och lugna livet som levs där. En olivoljeglass och en stund på en bänk i skuggan innan det är dags att återvända till villan för träning gör susen.

Toscana Traning 2016 4

Tillverkning av stora krukor är ett gammalt konsthantverk med levande traditioner i Toscana, i synnerhet i Siena och trakterna däromkring. Den här krukan finns i villans trädgård.

Efter vår lediga dag startade fyra dagars träningskurs med Lyft upp qi. Resultaten lät inte vänta på sig. Läs mer om deltagarnas erfarenheter nedan:

Kan höra syrsorna igen

”Jag har varit med på båda qigongkursena och var med på Röstnärvaron också. Jag har haft väldigt bra dagar. Jag var väldigt nedsatt när jag kom och mådde ganska dåligt men det har vänt och jag mår mycket mycket bättre. Jag har fått förbättringar i en gammal, bruten fot och det har hänt saker både i kroppen och i sinnet. Jag kan höra syrsorna igen sedan den förra kursen jag gick på. Tack ni som arrangerade detta, det har varit fantastiskt. Jag hoppas att jag kan komma tillbaka.”

Smärtan i axel, handled och knä borta

"Jag har en ganska ny fraktur i min högra handled och en som är ett år gammal i min högra axel. Det har förbättrats mycket och det får en sådan skjuts när man står här tillsammans med er alla andra och tränar. Rörelseförmågan förbättras och smärta har jag i princip ingen kvar längre. Jag kan använda min handled på ett bra sätt och nu ska den bara vrida sig rätt också. Det kommer den att göra. Jag har ju ett högerknä också som har varit stort och svullet. Det är det fortfarande men jag kunde i princip inte gå på mitt knä men nu kan jag faktiskt gå upp och ner i trappan utan att hålla mig i ledstången så det är en stor förbättring. Jag vet inte när det skedde men det har skett. Jag har ju varit med på röstnärvaro här också. Helt fantastiskt!"

Häftigt att träna på kvällen

”Tack så mycket allihopa för en bra kurs. Det har varit väldigt fint att vara här och träna tillsammans och att njuta av hela resan. Jag tyckte det var väldigt häftigt att träna på kvällen. Det har jag inte gjort förr. Alltså efter den gemensamma träningen. Det var en speciell känsla tyckte jag. Jag var väldigt trött i början av kursen men nu känner jag mig pigg. Det känns bra. Jag har haft ont i stortårna. Jag väntar på att det ska hända någonting med dem.”

Toscana Traning 2016 3

"Qigongtorget" i San Giuliano Terme

Lättare hålla borta ovidkommande tankar

”Ju längre kursen gick var det lättare att hålla borta andra tankar. Det blev stopp i huvudet på ovidkommande saker. Jag känner mig jättenöjd. Tack så mycket allihopa.”

Det bästa som kunde hända

”Jag tycker det har varit en fantastisk resa. Jag är jätteglad att jag fick den här möjligheten eftersom jag inte kunnat vara med på sommarkurser på många år. Det var helt enkelt det bästa som kunde hända mig att jag kunde åka hit.”

Känner inget i vänster knä längre

”Det har varit en fantastisk vecka. En sak har hänt och det är att mitt vänstra knä som jag haft väldigt ont i länge har blivit så jättebra så jag känner ju ingenting i det längre. Jag ska bli bättre på att träna hemma. Jag förstår att man ska lägga lite krut på det. Att komma ner till den här miljön är ju helt fantastiskt. Och så trevliga människor som man träffar också. Jag är nöjd. Tack.”

Toscana Traning 2016 5

Riomaggiore är en av de fem byarna i Cinque Terre som alla är uppförda på UNESCOS världsarvslista

Lugnare och mer koncentrerad

”Jag vill tacka för en bra, utvecklande kurs och trevlig samvaro med er alla. Jag är glad att vi hjälps åt så mycket som vi gör. Jag har förbättrat hur jag gör rörelserna och hur lugn och koncentrerad jag är. Jag får ofta kämpa en del i träningen med att mitt huvud vill tänka på så många saker som jag har att göra och lösa problem med arbete och annat. Då får jag korrigera mig tillbaks igen och igen. Jag var trött när jag kom men är pigg nu och lätt i kroppen. Det känns som jag är 10 kilo lättare. Ibland har jag hört att min tinnitus har ökat eller minskat litegrann också.”

Mjukare nacke och rakare rygg

”Jag har fått en förbättring i nacken under de här dagarna. Jag hade problem med whiplashskador under många år. Skadorna är borta sedan en tid men det har funnits saker kvar som ska bort. Jag hade vädligt ont i nacken och jag var väldigt stel. Nu är jag mjukare i nacken och jag kan göra rörelser med nacken som jag inte kunde innan jag kom hit. Jag har kunnat göra mer de senaste åren än jag kunde många år innan dess så det händer hela tiden någonting. Ryggen har också blivit rakare.”

Lärare:
Patrik Rastija