Nossebro 2010 beskuren 960 med sv text02

Nossebro 2010 beskuren 960 med sv text02

European Zhineng Qigong

Min historia

Här har vi samlat våra deltagares berättelser om vilka förbättringar de har uppnått genom att träna med oss. Genom att träna qigong kan du förbättra din fysiska och mentala hälsa. Eftersom vi alla är individer med olika utgångspunkter visar sig de hälsoförbättrande resultaten på många olika sätt. Det viktiga är att alla har möjlighet att förbättra sin hälsa genom träningen och detta bekräftas av de personliga berättelserna. 

 

alle 440px

Stor förbättring efter stroke

Publicerad: 14 aug 2017

 

Tove-Karin

Efter flera hjärtinfarkter fick Tove-Karin en stroke. Rehabiliteringen gick framåt, men efter stroken fick hon hjärnblödning och hennes framsteg bromsades upp. Skulle en grundkurs i zhineng qigong kunna hjälpa? Jo, resultatet blev häpnadsväckande. Sedan två år veckotränar Tove-Karin regelbundet.

Read more ...

Allvarligt sjuk i ME – Sommarkursen gav mig livet tillbaka

Publicerad: 29 jun 2015

Sommarkursen gav mig livet tillbaka

2011 fick Hege en virusinfektion och kroppen försvagades. 2013 bröt kroppen ihop. 2014 fick hon diagnosen utmattningssyndrom. 2015 deltog Hege i en sommarkurs  arrangerat av European Zhineng Qigong. Snart märktes förbättringar.

Read more ...

Annette fick ett verktyg att hantera sorgen efter sin livspartner

Publicerad: 08 sep 2014

Annette fick ett verktyg att hantera sorgen efter sin livspartnerSorgen efter livspartnern fick Annette att börja träna qigong. Hon har fått kraft att leva ensam och under resans gång har även en del kroppsliga skavanker rättats till.

Read more ...

Zhineng Qigong hjälper mot Marie-Louises ryggskott

Publicerad: 28 jul 2010

Efter några månaders qigongträning blev Marie Louise fri från ryggskott och värk i kroppen.

Read more ...

Qigongen hjälper Ellen mot MS

Publicerad: 15 okt 2010

Qigongen hjälper Ellen mot msEllens ms-trötthet är mycket bättre och skadan på hörselnerven har läkt. Hon har kunnat minska på sina mediciner och hon behöver mindre sömn.

Read more ...

Våra internatkurser

Vissa av våra kurser är internatkurser där vi bor och äter tillsammans. Kurserna innehåller en hel del träning och eftersom man lämnar vardagen har man möjlighet att fokusera mer på träningen och därigenom få bättre resultat. Eftersom det finns tid att umgås, om man så vill, har många deltagare också fått nya goda vänner. Många uppskattar möjligheten att kombinera semester och träning.

Detta är våra årliga internatkurser:

winter-course-2018-snow-shenxin-qigong.jpgVinterkursen

Under vinterkursen i Karlskoga tränar vi framför allt Shenxin Qigong och vi tränar en hel del. Vi bor och äter på Karlskoga folkhögskola. Där finns såväl madrasser i sovsalar som enkel och dubbelrum. Vinterkursen arrangeras vecka 8 och håller på 6-9 dagar. 

 

spanien-2019-training-beach-sunrise.jpg

Spanien

Träningskursen i spanska Almuñécar är en kombinerad tränings- och semesterresa. Vi bor på ett hotell med havsutsikt och tränar morgonträning på stranden med vågornas brus i bakgrunden. Vi tränar halva dagarna och resten av tiden har vi semester. En dag anordnar vi en gemensam utflykt för de som vill. I mån av utrymme är även familjemedlemmar som inte deltar på kursen välkomna att följa med.

 
summer-course-2019-training-hold-qi-up.jpg

Sommarkursen

Sommarkurserna är våra största kurser. Här är vi många som bor och tränar tillsammans. Vi tränar en hel del men det finns också tid att umgås med nya och gamla vänner. Kursen hålls i Nossebro i Västergötland och börjar måndagen efter midsommar. Under Sommarkurs 1 fokuserar vi på Lyft Upp Qi och under Sommarkurs 2 tränar vi Xing Shen Zhuang. Totalt kan vi tränar 18 dagar i sträck. 

 

autumn-course-finland-2019-training.JPGHöstkurserna

Varje år arrangerar vi höstkurser i såväl Finland som Norge. Oftast har vi arrangerat dessa i formen av en internatkurs. Höstkurserna är fyra dagar långa träningskurser där vi framförallt tränar Lyft Upp Qi. Kursen är öppen för alla som tidigare lärt sig övningen på en grundkurs.

 

Läs mer...

Anmälan till barnkursen är öppen

Nu kan du anmäla dig och ditt barn till qigongkursen som riktar sig till barn under 10 år, European Zhineng Qigongs första kurs för barn. Kursen är en fantastiskt möjlighet för barn att ta del av qi-fältet. Att lära sig Lyft Upp Qi i tidiga år kan vara till stor nytta resten av livet. Oavsett ålder kan vi ha stor hjälp av träningen och få goda resultat, till exempel bättre sömn och jämnare humör. En qigongkurs är en fantastisk gåva till barnet!

Kursen är också en möjlighet att göra en aktivitet tillsammans med andra barn och vuxna, som samtidigt främjar hälsan och ger mer qi. Såväl vuxna som barn kan hitta många nya vänner i träningen.

Kursen börjar med en samling kl 19.00, fredagen den 17 april. Lördagen och söndagen den 18-19 april, tränar och lär vi oss Lyft Upp Qi mellan kl 9.00 och 16.00. Vi kommer att ha längre raster under dagen. Under kursen behöver barnet ha en vuxen med sig som deltar på kursen och ansvarar för barnet under helgen. Den vuxna bör ha gått minst en grundkurs i Lyft Upp Qi. I mån av plats är också andra, som vill gå kurs tillsammans med barn, välkomna.

Kursen hålls på scoutgården Skatboet på Värmdö – en omtyckt och välbesökt scoutgård med utsikt över Grisslingefjärden. Bussar från Slussen tar cirka 20 minuter och stannar några hundra meter från scoutgården. Vi bor tillsammans i 4-bäddsrum och äter frukost, lunch och middag tillsammans. På lördagskvällen grillar vi korv på grillplatsen i skogen intill om vädret tillåter.

Vi ser fram emot en härlig qigong-helg med fokus på barnen!

Här kan du anmäla er: https://zhinengqigong.eu/index.php/sv/kurser/qigongkurser.html?id=837 Antalet platser är begränsat.

Varmt välkomna!

anna children family hammock

Läs mer...

Funderar du på vad du ska packa med dig till Vinterkursen?

Snart är Vinterkursen här och många är de som ska gå kursen för första gången. Med er i åtanke har vi satt ihop ett förslag till packlista som ni kan ta hjälp av när det är dags för er att börja packa. Vi har även samlat ihop tips från erfarna deltagare på saker som kan vara bra att ta med.

Här kan du ladda ner listan.

Karlskoga Vinterkurs 2019

Läs mer...

Ladda om efter vintern - häng med på vinterkursen vecka 8!

winter course qigong karlskoga livia eirill hanna 2018

 

Med endast tre veckor kvar närmar sig vinterkursen nu med stormsteg. Vinterkursen är en träningskurs där vi fokuserar på att träna Shenxin Qigong - en övning som kan hjälpa oss att öka cirkulationen och bli piggare, och passar därför mycket bra att träna på vinterhalvåret.

winter course qigong karlskoga josefina 2018

 

För många av våra deltagare har vinterkursen blivit en omtyckt, årlig tradition. Kursen ger en möjlighet att förbättra hälsan och ladda om med energi efter vintern. Många har även berättat att de fått goda vänner genom att delta på våra längre träningskurser.

Det finns fortfarande platser kvar! Ta chansen och träna med oss i Karlskoga vecka 8!

winter course qigong karlskoga 2018

 

Läs mer...

Lyft upp qi Pisa Toscana Italien [2016-09-02]

För andra året i rad samlades en skara förväntansfulla italienresenärer i vackra Villa Ravano från 1592 nära Pisa i Toscana för att lära sig Lyft upp qi.

Toscana 2016 1

För flera var det ett kärt återséende av den stora träningssalen med marmor från trakten och en ny trevlig bekantskap för andra. Det är en särskild känsla att dricka vatten med nyplockade citroner från den ståtliga trädgården med magnolia- och pinjeträd lika gamla som villan. Omgivningen hjälper oss att hitta fokus och lugn och det starka qifältet gav flera deltagare goda resultat redan första dagen. Läs vad deltagarna själva säger nedan.

Toscana 2016 3

Nästan smärtfri i vänster knä

”Jag var med på kursen här i Toscana för ett år sedan och tyckte att jag blev mjukare i kroppen. Jag har genomgått en höftledsoperation och har lite problem både här och där i kroppen. Till exempel med mitt väntra knä och min vänstra axel och lite annat som det är både upp och ner med men jag tycker att qigongen hjälper mig. Jag har haft väldigt ont i vänster knä men nu känner jag ingenting när jag går i trapporna. Jag hoppas mycket på den här kursen nu, att jag ska bli mycket bättre i mina leder.”

Qigongen har hjälpt sången

”Jag upplever att qigongen har hjälpt mig med sången väldigt mycket och att jag har fått mindre svank i ryggen. Det är jättebra. Jag var väldigt stel innan vi började men idag känner jag mig mycket mjukare. Det är roligt.”

Greppförmågan tillbaks efter handledsfraktur

”Förra året var jag med här i Toscana och i sommar var jag med på sommarkurs. Jag hann vara i Nossebro i en halvtimma ungefär innan jag ramlade och fick en distal radiusfraktur, dvs en fraktur i höger handled. Jag jobbade på bra med den och fick mycket hjälp med hur jag skulle tänka osv. Jag har inte fullgod funktion i den men jag har fått tillbaks min greppförmåga och jag vrider den lättare och lättare. Jag är väl tre fjärdedelar upp nu med handflatan. Jag kom även hit med ett krånglande högerknä, det har krånglat förut. Det gör så ont att jag gärna inte vill gå på det faktiskt. Och så viker det sig. Jag kämpade på under resan ner genom Europa och jag tycker nu efter igår och idag att mitt knä fungerar mycket mycket bättre. Det är lite kvar men bara väldigt lite.”

Toscana 2016 2

Qigongen verktyg att hantera livet

”Jag började träna för 6 år sedan när min man gick bort. Det var jättebra. Det är ett verktyg att hantera en helt ny livssituation. Jag har struma och benskörhet och benskörheten har förändrats så pass mycket att jag inte är benskör i ländryggen längre. Det är bara höfterna kvar nu. Sedan hade jag massa sjukdomar hit och dit som man har när man blir äldre. För några år sedan kom jag på att jag hade glömt bort att jag brukade ha ganska mycket problem med tarmarna och fick inflammationer i tarmen men det försvann bara. Det hade jag glömt bort. Framförallt tycker jag förmågan till koncentration har ökat, att kunna fokusera på väsentligheter. Den där fragmenteringen i hårddisken har liksom minskat. Kursen här är jättebra.”

Mycket mjukare i kroppen

”Inför denna kurs har jag i några veckor känt mig stel och jag kände mig lite besviken över att jag inte var mjukare än så. Det kändes inte värdigt en qigongstudent att vara så stel som jag men jag har blivit mycket mjukare under den här kursen och det känns väldigt bra. Jag är glad och nöjd över kursen.”

Lärare:
Patrik Rastija

Toscana 2016 5