Träning för terapeuter

Sedan 1996 har European Zhineng Qigong Center hållit kurser i Akupunkt TuiNa och Weituo Jin. På kurserna lär vi ut en bra behandlingsmetod, ett bra arbetssätt för terapeuter och en kraftfull träningsmetod som kan förbättra både din hälsa och dina behandlingsresultat.

Akupunkt TuiNa

Akupunkt TuiNa är en effektiv behandlingsmetod som kan ge dina kunder stora hälsoförbättringar. Om du vet hur och har tränat dig i att behandla kan du dessutom samtidigt stärka din egen hälsa. Akupunkt TuiNa är en effektiv behandlingsmetodPå kursen i akupunkt TuiNa får du grundläggande information om meridiansystemet och några akupunkter som är mycket användbara. Du får också lära dig konkreta tekniker för akupunkt TuiNa, en mängd behandlingstips samt ett antal färdiga behandlingsprogram mot diverse åkommor. Du får dessutom träna dig på att utföra behandlingar. Ett bra sätt att arbeta på är också viktigt. Detta gäller både mentalt och fysiskt. På TuiNa kursen lär vi dig lite filosofi och hur du använder händer och armar på ett skonsamt och kraftfullt sätt. Eftersom en bra kroppshållning kan ge dina behandlingar bättre resultat och samtidigt avlasta din kropp arbetar vi även med detta. Den Akupunkt TuiNa vi lär ut består av metoder som i första hand lämpar sig för att behandla andra, inte dig själv.

Weituo Jin - En traditionell Qigongmetod

Weituo Jin (som ibland kallas Yijinjing) 12 ställningar är en mycket populär traditionell Qigongmetod som har sina rötter i forntida Kina. Metoden blev populär i Kina när kampkonstskolan Shaolin började använda metoden som grundträning. Genom att träna Weituo Jin fick Shaolin-utövarna kraft till sin kampkonst. Metoden har också använts som grundträning för terapeuter. I modern tid har metoden blivit en obligatorisk del av utbildningen i Traditionell Kinesisk Medicin (förkortas ibland till TKM eller TCM) på Universiteten i Kina.Wei Tuo Jin (eller Yijinjing) 12 ställningar är en populär traditionell Qigongmetod

Bättre resultat på behandlingar

Weituo Jin kan ge dig ökad Gung Fu, mycket Qi och ökad fysisk styrka. Detta bidrar starkt till att förbättra resultatet av dina behandlingar, oavsett om du behandlar med akupunkt TuiNa, klassisk massage eller någon annan kroppsterapeutisk behandling.

Minskade risker för yrkesskador

Som terapeut löper du risken att drabbas av belastnings- och förslitningsskador i fingrar, handleder, axlar, rygg och knän. Ytterligare en risk i din yrkesgrupp är utbrändhet. En ökad styrka och bättre kroppshållning är viktiga element för att undvika detta. Genom att träna Weituo Jin minskar du effektivt riskerna för att du skall drabbas av dessa problem.

Bättre hälsa

Alla Qigongmetoder borde kunna förbättra hälsan. I vilken grad en metod förbättrar hälsan och vilka personer metoden passar för är några viktiga saker som skiljer olika Qigongmetoder åt. Weituo Jin har en mycket positiv effekt på hälsan. Sedan 2003 har idrottsministeriet i Kina rekommenderat invånarna att träna några traditionella Qigongmetoder för att stärka sin hälsa. Weituo Jin 12 ställningar är en av de metoder som rekommenderas. För personer som har allvarliga sjukdomar och är mycket svaga rekommenderar vi Zhineng Qigong, men övriga personer kan träna Weituo Jin. Kurserna i akupunkt TuiNa och Weituo Jin är tillsammans ett mycket bra paket som kan ge dig både bättre hälsa, kraftfullare behandlingar och minskade risker för yrkesskador.

Våra kurser

kursrapporter shortcut