Vinterkursen 2016

Det är redan nu dags att planera in vinterkursen i shenxin qigong vecka 8. Det är en kurs med mycket träning och trevlig samvaro i en härlig miljö. Shenxin qigong är en metod som är bra att träna inte minst på vintern när det är mörkt och kallt. Träningen kan få qi att gå djupare och kan snabbt förbättra cirkulationen och göra oss piggare – vilket är bra då många känner sig trötta under den mörka årstiden.

2016 winter course 1

För att kunna delta på vinterkursen behöver du ha lärt dig övningen. Därför inleder vi med en grundkurs redan under helgen vecka 7 så att även du som aldrig tidigare tränat shenxin qigong kan vara med hela vinterkursveckan. Sista vinterkursdagen, söndag vecka 8, tränar vi xing shen zhuang, och för att kunna vara med på den måste du ha gått sommarkurs 2.

Om kurslokalerna

Vi håller till på Karlskoga folkhögskola som ligger några km utanför Karlskoga, på vägen mot Degerfors. Det finns bra förbindelser från såväl Stockholm och Göteborg som Oslo.

På folkhögskolan har vi möjlighet att bo i enkelrum eller dubbelrum. Rummen håller vandrarhemsstandard med eget badrum och det finns täcke och kudde. Den som vill kan hyra lakan och handdukar. Det finns även ett billigare boendealternativ i skolsalarna på en madrass som skolan tillhandahåller. Då plockar du själv med dig täcke/sovsäck och kudde men du kan hyra lakan och handdukar om du vill. Toaletter finns i korridorerna och duschar i gymhallens omklädningsrum.

Skolan har en stor och fin matsal med utsikt över sjön Möckeln och där äter vi frukost, lunch och middag. För den som vill ha något eget litet att äta på kvällen så har vi tillgång till små pentryn med kylskåp.

2016 winter course 2

Anmälan

Det är redan nu möjligt att anmäla sig till kursen på vår hemsida. När du gjort det får du ett välkomstbrev med information om hur du bokar boende och mat. Vill du ha ett eget rum är det bra att boka så tidigt som möjligt. Vi har tillgång till ett begränsat antal enkelrum. Däremot har vi alltid gott om plats i sovsalarna. Observera att priserna på vår hemsida endast avser själva vinterkursen. Betalning för mat och boende sker separat till folkhögskolan. Dessa uppgifter, och annan nödvändig information, hittar du i välkomstbrevet.

Vinterkursen är en populär kurs och vi brukar vara många deltagare. Men det finns gott om plats för fler! Så du som vill ha en rejäl påfyllning med qi och glada skratt mitt i vintern – boka redan nu upp vecka åtta!

Här kan du anmäla dig till vinterkursen.

2016 winter course 3

Våra kurser

kursrapporter shortcut