”Numera kan jag ta det lugnare fastän det är stressigt.”

Stress

Allt fler människor känner stress i vardagen. Läs hur några av våra deltagare upplever att de känner sig mindre stressade sen de började träna med European Zhineng Qigong.

Lilian
“De största resultaten märker jag ändå på den mentala sidan. Numera kan jag ta det lugnare fastän det är stressigt. Jag går inte in i stressen på samma sätt, utan håller den utanför. Jag håller på att lära mig att ta en sak i sänder trots att mycket pressar på.”

Läs Lillians berättelse här

Daniel
“Jag har också haft problem med stress och utmattning. Ganska tidigt i min qigongträning löstes dessa problem. Nu känner jag mig starkare än innan jag fick dessa besvär och känner mig både lugnare och nöjdare. Jag har även fått mycket mer energi i största allmänhet.”

Läs Daniels berättelse här

John
“Träningen har gett resultat. Jag känner mig piggare, lugnare, starkare och kan hantera stressiga situationer. Jag har ett krävande jobb och jag är övertygad att jag inte hade klarat det så bra om det inte hade varit för min träning.”

Läs Johns berättelse här

Anna
“Om jag kommer hem från jobbet och är uppe i varv så skingras tankarna enormt mycket genom träningen. Jag får perspektiv på saker och ting. Det är som om det bara rinner av mig efter träningen. Det är fantastiskt skönt!”

Läs Annas berättelse här

Ulrika
“Qigongen har hjälpt mig att hantera situationer som förr gjorde mig stressad eller nedstämd. “

Läs Ulrikas berättelse här

 

Vi håller kurser på olika orter, läs mer om våra kurser här.

 

Funderar du på vad du ska packa med dig till Vinterkursen?

Snart är Vinterkursen här och många är de som ska gå kursen för första gången. Med er i åtanke har vi satt ihop ett förslag till packlista som ni kan ta hjälp av när det är dags för er att börja packa. Vi har även samlat ihop tips från erfarna deltagare på saker som kan vara bra att ta med.

Här kan du ladda ner listan.

Vinterkurs Karlskoga 2017 3

Fler personligt dekorerade skor

För ett tag sedan la vi upp bilder på skor som deltagare dekorerat. Vi har nu fått bilder från fler deltagare som gjort på liknande sätt. Skicka gärna in bilder på era skor ni med till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

skor 440px DSC 0041Jessica Olsson har broderat sina skor med en trevlig text.

skor 440px höstkurs finland 2016Tre matchande broderier från Höstkursen i Finland 2016

skor 440px Höstkurs Karis 139 copyEtt litet hjärta från Höstkursen i Finland 2017

Nu drar vi igång vårterminen 2018

Under trettondagshelgen samlades över 80 deltagare i Göteborg för att tillsammans delta i Sommarkursträningen. För många var det ett kärt återseende av de vänner man lärt känna under Sommar- och Vinterkurser men även en bra möjlighet att komma igång med träningen efter julledigheten. I anslutning till kursen höll Su Dongyue en föreläsning och kursen EasyCare för ögonen vilka båda var välbesökta och omtyckta.

Nu fortsätter vi vårterminen med både veckoträningar och många kurser. De första grundkurserna i Lyft Upp Qi arrangeras den 20-21 januari i Göteborg och Gran. Näst följer Bergen den 27-28 januari. Sedan kommer helgen den 3-4 februari då vi håller i kurser på flera orter, så som Stockholm, Kalmar, Alingsås och Ekenäs, där du har möjlighet att lära dig eller repetera övningen. Kika mer och anmäl dig på kurssidan. Du som vill vara med på årets Vinterkurs i februari kan anmäla dig direkt här.

Nedan följer några bilder från Sommarkursträningen.

Sommarkursträning 2018180103 07 Sommarkurstraning Ggb 2000px 16180103 07 Sommarkurstraning Ggb 2000px 20180103 07 Sommarkurstraning Ggb 2000px 22180103 07 Sommarkurstraning Ggb 2000px 32180103 07 Sommarkurstraning Ggb 2000px 35180103 07 Sommarkurstraning Ggb 2000px 51 v2180103 07 Sommarkurstraning Ggb 2000px 56

Ljusglimtar i novembermörkret - Höstkurserna 2017

2017 Höstkurs Bergen 5

Årets två Höstkurser arrangerades i Karis, Finland och Bergen, Norge under november månad. Våra Höstkurser är fyra dagar långa internatkurser där deltagarna bor, äter och tränar tillsammans i avskilda och natursköna miljöer. På Höstkursen i Finland uppehåller vi oss på Lärkkulla folkhögskola, belägen i tallskogsdunge uppe på en kulle i södra Finland. Den norska Höstkursen arrangerar vi utanför Bergen i Dyrkolbotns Fjellstove med utsikt över såväl berg som dalar och en vacker sjö. Under Höstkurserna tränar vi och fördjupar oss i det som vi har lärt oss under en grundkurs i Lyft Upp Qi men vi provar även på lite Sommarkurs-träning.

Årets deltagare i både Finland och Norge var mycket nöjda med kurserna. Många var glada över den inkluderande atmosfären och känslan av gemenskap bland deltagarna. Här kommer några bilder från dagarna.

2017 Höstkurs Bergen gruppfotoGruppfoto Bergen

2017 Höstkurs Karis, gruppfotoGruppfoto Karis

2017 Höstkurs Bergen, fikastund Fikastund i Bergen. Under pauserna kunde deltagarna även njuta av den fantastiska utsikten.

2017 Höstkurs Karis, tepausDet dracks mycket te under kursen i Karis, ett trevligt sätt att samlas i pauserna.2017 Höstkurs Karis, korrigeringUnder Höstkurserna tränar vi mycket Lyft Upp Qi och har tid att gå igenom övningen ordentligt, bland annat genom mycket hjälp med korrigering.

2017 Höstkurs Bergen, träningTräning i träningssalen i Bergen. Stämningen var väldigt fin under kursen.2017 Höstkurs Karis, tekokningslistaDe i Finland frekvent använda tekokningslistorna är ett uppskattat sätt att ge många möjlighet att hjälpa till. Traditionsenligt användes listan även under denna Höstkurs.

Sommarkursträningen nästan full - endast platser kvar den 6e och 7e januari

Det har varit stort tryck på sommarkursträningen i Göteborg detta året. Vi har fått byta lokal en gång för att få plats med fler deltagare, men nu även med större lokal är det endast plats kvar den 6e och 7e januari.

Vill du gå sommarkursträningen så kontakta oss gärna och kolla upp om det finns plats, även gällande de andra dagarna ifall det blir någon avbokning.

Det finns platser kvar för dem som vill gå kursen i EasyCare för ögonen 3e januari. Föreläsningen 2a januari kräver ingen föranmälan. Välkomna!

20170106 11002620170106 110041

Korrigering under sommarkursträningen i Stockholm förra året. Även den kursen var fullbokad.

Vi önskar er en God Jul och Gott Nytt År!

Julhalsning 2017 Sommarkurs Skalade Stamningsbilder56

Förbi är ännu en av alla terminer,
vi tackar för träning, skratt, och många glada miner!
Tillsammans har vi skapat härliga kurser,
som vi vill minnas nu i dessa julruscher.

Mycket roligt finns i terminen som kommer näst,
vi tränar på som vi gör mest!
EasyCare - ögon, föreläsning och Sommarkursträning i januari,
sedan helgkurser och veckoträningar, redan före februari.
Då har vi även Vinterkursen som många håller kär,
är du inte redan anmäld kan du göra det här.

Nu är det december månad och, på många håll, snö,
vi ska dock blicka tillbaka mot en tid då det var tö.
Här kommer några bilder på våra deltagare,
sommarminnen som vi hoppas aldrig blir svagare.
I julstök, bakning och en och annan sång
kommer här ett God Jul och Gott Nytt År
från European Zhineng Qigong!

Julhalsning 2017 Skalade Stamningsbilder1Julhalsning 2017 Skalade Stamningsbilder19Julhalsning 2017 Skalade Stamningsbilder36Julhalsning 2017 Skalade Stamningsbilder32Julhalsning 2017 Kabare Sommarkurs2 201722Julhalsning 2017 Kabare Sommarkurs2 201715Julhalsning 2017 Kabare Sommarkurs2 201728Julhalsning 2017 Skalade Stamningsbilder61Julhalsning 2017 Skalade Stamningsbilder58

Vårt nyhetsbrev finns nu att läsa på vår hemsida

Zhineng Qigong NyheterVårt nyhetsbrev finns nu att läsa på vår hemsida.

Nyhetsbrev november 2017

Förutom hela vårens kursprogram finner du en hel del annat också, t.ex. en rapport från Sommarkurserna.

Sommarkurs ett Nossebro

Sommarkurs två Nossebro

Här hittar du höstens kurser

Höstens kurser

Om man vill läsa lite om vad som har hänt denna våren så kan man läsa våra kursrapporter på hemsidan.

Kursrapporter

Vinterkurs 2018

Du har väl inte missat att anmäla dig till Vinterkursen 2018? Vinterkursen är en av våra större kurser och mycket populär. Den har kommit att bli ett välkommet avbrott under vår mörka och kalla årstid.

Vinterkursen startar upp med en tvådagars grundkurs under helgen vecka sju, då nybörjare kan delta. Därefter fortsätter vi vecka åtta med själva Vinterkursen under sex dagar och veckan avslutas med en träningsdag i Xing Shen Zhuang som du kan delta på om du gått Sommarkurs steg 2.

Under kursen bor vi bekvämt i sovsal eller i dubbelrum på Karlskoga folkhögskola och äter alla måltider i skolans matsal som välkomnar oss med en vacker utsikt över sjön. På grund av stambyte så har vi i år begränsad tillgång till dubbelrum och dessa är i skrivande stund fullbokade, men det finns gott om plats i sovsalarna. Om vi mot förmodan skulle få tillgång till något extra rum så finns möjlighet att ställa sig på kö. Vi rekommenderar att du väljer det lediga alternativ som finns – sovsal, för tillgången på extra rum är inte något vi kan räkna med utan det blir i så fall en bonus.

Ett starkt qifält, mycket träning, trevliga kursare och en härlig miljö bäddar för välbehövlig återhämtning och goda träningsresultat. Möjlighet till nio dagar med koncentrerad träning under dessa förutsättningar är något man inte vill missa!

Varmt välkommen till Karlskoga och till Vinterkursen 2018!

Vinterkursen Karlskoga bild2 440px

Vi ställer ut på mässan Allt för Hälsan!

ezq Loga 70x70Den 10-12 november är vi med och ställer ut på Stockholmsmässan Allt för Hälsan i Älvsjö. Vanligtvis besöks mässan av fler än 30.000 personer och vi hoppas att många nya deltagare kommer att få upp ögonen för vår träning. Under mässans tre dagar finns vi på plats i en monter och håller även fyra föreläsningar med prova-på tillfällen. För att hjälpa nyfikna mässbesökare att faktiskt komma igång med träningen erbjuder vi mässrabatter, bl.a. 500 kr. på grundkurser i Lyft Upp Qi och Shenxin Qigong för de som går kurserna för första gången. Vi har även tagit fram broschyrer som vi kommer att dela ut. Tipsa gärna vänner och bekanta som kan vara intresserade. Mer information finns i vår digitala monter på Stockholmsmässans hemsida.

Välkomna att besöka oss under dessa dagar!

Allt for Halsan 2017

Akupunkt Tuina och den traditionella qigongmetoden Weituo Jin

Akupunkt TuiNaAkupunkt Tuina är en massageliknande terapiform som kan användas till att behandla sjukdomar. Weituo Jin är en qigongmetod som passar personer som vill bygga upp sin kraft för att utöva kroppsterapi eller kampkonst.

Höstkurser 2017

ezq Loga 70x70Om drygt en månad hålls våra två uppskattade höstkurser i Karis, Finland respektive Bergen, Norge. Höstkurserna är fyra dagars långa internatkurser som sträcker sig från en torsdag till en söndag. Alla som har gått en helgkurs i Lyft Upp Qi hos oss är välkomna att delta.

Under höstkurserna tränar vi det som vi tidigare lärt oss under grundkursen men provar även på träning som liknar det vi gör under våra sommarkurser, som ju är det bästa vi har att erbjuda i träningsväg. Förutom att vi under höstkurserna tränar mycket Lyft Upp Qi tillsammans hinner vi även bekanta oss mer med qigongfilosofin och gå djupare in på hur vi tränar qigong, inte bara i träningssalen utan även i vardagen.

Höstkurserna passar nybörjare som exempelvis vill testa på att träna lite mer innan de går en längre kurs, men även rutinerade utövare som vill fylla på med qi inför vintern. Kurserna brukar även bjuda på trevligt umgänge och är ett bra tillfälle att träffa och prata med andra qigongutövare.

Välkomna!

Anmälan till kursen i Karis

Anmälan till kursen i Bergen

2016 Hostkurs Larkkulla gruppfoto 450

Karis 2016

WEBBkursfoto hostkurs bergen 16

Bergen 2016

Kurser och träningar i Spanien 2018

Nu för tredje året i rad – vi följer upp de senaste två årens lyckade träningsresor till Almunecar. Den här gången utökar vi med en dag, kursen pågår lördag 21 till söndag 29 april. Almunecar ligger ca 7 mil öster om Malaga och säger sig ha Europas bästa fastlandsklimat. Vi kombinerar möjlighet till sol och värme med gemensam träning i starkt qifält. Vi kommer dessutom att arrangera en nybörjarkurs där 17-18 februari, en kurs som främst riktar sig till skandinaver som bor i området över vintern.

Nybörjarkurs 17-18 februari
Efter kursen i Almunecar i januari 2017 har vi nu en liten grupp på orten som tränar vår metod. Nu följer vi upp med den andra grundkursen i Lyft upp qi där, helgen 17 – 18 februari. Dessutom ges en föreläsning på kvällen fredagen den 16 februari. Även om kursen främst riktar sig till boende i området är den naturligtvis öppen för alla som vill delta. Både resa och boende är billigt så dags på året och några ljusare och varmare dagar i vårt starka qifält på plats i Spanien gör nog alla gott. Om du vill åka med kan vi hjälpa dig med transporter och boende.

Spanien 1

 

Träningskurs 21-29 april
Morgonträning på stranden precis vid Medelhavet, gruppträning i vårt starka qifält på översta våningen på vårt hotell med utsikt rakt ut över havet, sol och värme i Europas bästa fastlandsklimat, bra hotell med god service, riklig buffé till frukost och middag – ja allt det och mycket mer får du om du åker med oss till Almunecar sista veckan i april. I kursutvärderingarna efter de två resor vi gjort har responsen varit överväldigande positiv. Bland annat sades;

”Resan är fantastisk och jag tycker verkligen att det här ska fortsätta. Passar mig utmärkt med både träning och semester. Tack för en fantastisk träningskurs. Det ger så mycket ork för att klara vardagen.”

”Det har varit en supervecka, bättre semester hade jag inte kunnat ha. BÅDE semesterliv och inte minst en rejäl portion qigongträning. Qigongträningen har varit SUPER, liksom allt runt omkring. Finns ABSOLUT inget att klaga på. En sån KÄRLEK man levt i hela dagen!”

”Resan har varit fantastisk på alla sätt och vis. Bra upplägg på träningarna. Att träna på stranden var magiskt! Hotellet var bra, läget kunde inte vara bättre.”

”Stort tack till er för denna kurs. Jag är mycket nöjd. Har egentligen inget att klaga på eller förbättra. Tack för detta fantastiska minne att skriva i livsboken! Tack för fina redskap till livet.”

Läs gärna rapporterna från de två resor som varit på vår hemsida, där förstår du än mer hur deltagarna upplevt sin träningsvecka i Spanien; https://zhinengqigong.eu/index.php/sv/kurser/kursrapporter/10209-almunecar-2017-04-22.html

https://zhinengqigong.eu/index.php/sv/kurser/kursrapporter/9952-traeningsresa-spanien-2016-04-23.html

Spanien 2

 

Träningskursen är öppen för dig som gått Lyft upp qi kurs med oss. Sista dag för anmälan är 15 november. Vi har 35 platser bokade och här är det först till kvarn som gäller.

Anmäl ditt intresse via mail till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.  eller anmälan via vår kurslista på hemsidan. Bindande anmälan sker genom inbetalning av SEK 2.000:- på vårt Bg 862-0171, IBAN SE02 8000 0832 7992 3432 8616 BIC: SWEDSESS.  Återbetalning vid avanmälan endast vid sjukdom etc, normala villkor som vid andra resor gäller.

Priset för resan beräknas bli ca SEK 7.300:- och följande ingår i ditt paketpris:

  • Kursavgift, totalt ca 35 timmars gemensam träning
  • Boende i dubbelrum åtta nätter
  • Frukost samt middag åtta dagar
  • Dagsutflykt med guide till intressant plats
  • Stadsguidning i Almunecar

Observera att flyg inte ingår i priset, du får själv boka din flygresa tur och retur Malaga. Vi ordnar transfer till och från hotellet.

Om utrymme finns kan det bli möjligt för anhöriga att åka med utan att delta i den gemensamma träningen.

Läs mer om vackra Almunecar; www.almunecar.se

Läs mer om Hotel Helios Almunecar; www.heliosalmunecar.com

Välkommen till en härlig vecka i vårt starka qifält nästa vår!

Spanien 3

Träna dina ögon med EasyCare

EasyCare är namnet på en serie av enkla och effektiva qigongmetoder skapade av vår huvudlärare Su Dongyue. Varje enskild metod syftar till att ta hand om en specifik EasyCare eye Malin 1 220pxkroppsdel, så som huvud eller ögon, men är samtidigt välgörande för hela kroppen. Eftersom övningarna kan göras var som helst och endast tar några minuter i anspråk är de lätta att inkludera i vardagen. Att lära sig EasyCare är också enkelt och tar endast ungefär en timme.

EasyCare för ögonen är den andra övningen ur EasyCare-serien som vi lär ut. Nästa kurs i EasyCare för ögonen ges i anslutning till Sommarkursträningen i Göteborg i början av nästa år. Alla som har gått en helgkurs hos oss tidigare är välkomna att delta.

Genom att träna EasyCare för ögonen kan du dels bevara och förbättra ögonens hälsa men även stimulera hela kroppens välbefinnande. I en enkät vi skickade ut till tidigare deltagare uppgav flera av dem att träningen med metoden förbättrar deras cirkulation i såväl huvud som andra delar av kroppen och även har en positiv inverkan på både nacke och rygg. Andra deltagare uppgav att träningen gör dem mer positiva. Välkomna!

Trots sommarmånaden – höstterminen är igång!

ezq Loga 70x70Vi är som vanligt tidiga med att starta höstterminen och är redan igång. Nu när många är tillbaka på jobbet efter semestern kan det vara skönt att komma iväg till träningen och fylla på med lite qi. Priser för veckoträningen hittar ni här. Under hösten finns det även många veckoslutskurser att se fram emot. Genom åren är det många som har fått bra resultat efter att ha deltagit i endast någon av våra tvådagarskurser. Tove-Karin är en av dem. Efter att 2012 ha drabbats av stroke och därefter en hjärnblödning försämrades hennes språk, uthållighet, initiativförmåga och handlingskraft drastiskt. I över två år behövde hon hjälp med allt hon gjorde. 2015 gick hon en tvådagarskurs hos oss och fick stora förbättringar redan den andra kursdagen. Hon gick från att kunna lyfta högerarmen ca 20 cm till att kunna lyfta båda armarna över huvudet. Hennes språk förbättrades så pass mycket att varken logoped eller vårdpersonal förstod vad som hade hänt eftersom förbättringen skedde snabbt och oväntat. Läs mer om Tove-Karins förbättringar här. Schemat för höstterminens veckoslutskurser hittar ni här. Passa på att boka in ett gäng redan nu innan kalendern är fulltecknad. Välkomna!

Här kommer två bilder från årets sommarkurs:

Stämngsbild från sommarkursen 2017 Stäningsbild från sommarkursen 2017

Vykort från Nossebro

Efter fyra dagar av intensiv och givande träning är första halvan av sommarkurs ett avklarad. Redan nu har deltagare kunnat dela med sig av hälsoförbättrande resultat, så som återfunnen livsglädje efter en hjärtoperation och axelsmärta som försvunnit. På lördagen var det så dags för halvdag med utflykt och kabaré. För de som valde att hänga på gick den arrangerade turen i år till Västergötlands museum i Skara. Andra valde att åka till Jordgubbens dag i Vara, till café Magnolia i utkanten av Varaslätten eller stanna kvar och ta det lugnt i Nossebro. Här finns bland annat Elins café och Elins bageri där många av deltagarna passade på att ta en fika tillsammans. Före kvällens kabaré fanns även tid till småfix som att ta en promenad i solen, tvätta kläder eller handla lite nya kläder hos Ainas. Dagen avslutades med sång- och musikframträdanden på kursens sedvanliga kabaré. Om inte alltför länge är det dags för sommarkurs två, anmäl dig här om du inte redan gjort det.

Trevlig sommar önskar European Zhineng Qigong från ett soligt Nossebro.

IMG 33622000

Träning tillsammans

Elins Cafe

Elins café

Fika på Elins Cafe

En fika på Elins

Ainas

Nossebros klädbutik Ainas

IMG 3219Köket bjöd på god mat

20170701 133859Innuti Västergötlands museum i Skara

Blommor

Grön växt från Magnolias trädgård

 

Nu drar Sommarkurs ett igång – Välkomna!

Vi är även i år många deltagare som samlas för att träna tillsammans i Nossebro. Nu är kursen nästintill full och vi ser fram emot att träna ihop med er alla. Ju fler vi är som tränar desto starkare blir qi-fältet och möjligheten till bra träningseffekter ökar. Vi önskar er alla bästa möjliga träningsresultat!

2017 sommarkurs

Funderar du på vad du ska packa med dig till sommarkursen?

Snart är sommarkursen här och många är de som ska gå kursen för första gången. Med er i åtanke har vi satt ihop ett förslag till packlista som ni kan ta hjälp av när det är dags för er att börja packa. Vi har även samlat ihop tips från erfarna sommarkursare på saker som kan vara bra att ta med. Skulle man sedan glömma något hemma är det inte hela världen. Livsmedelsbutiker och ett apotek finns inom gångavstånd. Tänk på att vissa svenska mynt (1, 2 och 5) samt sedlar (100 och 500) blir ogiltiga den 30 juni. Vi kan tyvärr inte ta emot betalning som görs med de utgående mynten och sedlarna.

Här kan du ladda ner listan.

EZQ Sommarkursen2016 486EZQ Sommarkursen2016 488

 

 

 

Sommarkurs ett nästan fullbokad

Den första 9-dagarskursen är nu nästan fullbokad och vi ser fram emot att se er alla i Nossebro. Ett bra sätt att tänka inför sommarkurserna är att vi alla alltid har något nytt att lära oss och nya saker att förstå inom träningen. Vårt qifält blir starkare år efter år, möjligheten att förbättra vår gongfu och vår hälsa blir allt större. Vi önskar er alla en trevlig midsommar och en underbar sommarkurs, välkomna!

EZQ Sommarkursen2016 499

Kerstin - Varför jag återkommer till sommarkursen år efter år

Läs om Kerstin som medverkade på sommarkursen för första gången förra året. Hon kom till kursen tack vare att hennes dotter, som deltog året innan, fick så fina resultat. Och i sommar återvänder dom båda.

Jag är här för jag har hört så mycket positivt om sommarkurserna. Min dotter har varit här och min kusin och båda två fick väldigt fina resultat.

Kerstin och LiviaJag började träna Zhineng qigong för jag har en fotled som fortfarande strular efter att jag bröt den för 40 år sedan. Jag är stel överallt och har ont i axlar och rygg. För det mesta är jag väldigt trött och jag har problem med magen. Dessutom är jag född med felställning på underbenen i förhållande till knäna. Under den här sommarkursen känner jag att min fotled håller på att förbättras och att vänsterbenet har rätats ut. Och jag känner ett större lugn. Jag kommer absolut tillbaka till sommarkurserna framöver. Jag känner att jag har hittat en träningsform som jag kan fortsätta använda hela livet och som kan hålla mig vital. Det är fantastiskt att vara här med min dotter och uppleva detta tillsammans och att sen kunna träna ihop när vi träffas.

Våra kurser

kursrapporter shortcut