Kurser som är relaterade till Zhineng Qigong

TuiNa (70*70) I vårt kursutbud finns några kurser som inte är en del av Zhineng Qigong men som är relaterade och därmed kan öka vår erfarenhet och förståelse för Zhineng Qigong. Bland dessa kurser finns kurserna i TuiNa och wei tuo jin.

I TuiNa-kursen introducerar vi meridianer och akupunkter som är grundläggande kunskap för de som tycker om TCM, qigong och läkekonst. Vi lär ut mycket effektiva behandlingsprogram för hur man kan behandla olika besvär och sjukdomar som är särskilt bra för terapeuter. Teorin om meridianer och akupunkter är till hjälp för att förstå och lära in behnadlingsprogrammen men också för att bättre förstå qigongmetoder såsom xing shen zhuang.

Wei tuo jin är en berömd och kraftfull traditionell qigongmetod som har tränats i Kina under mer är tusen år. Många personer har använt övningen för att förbättra sin hälsa och bygga upp sin gung fu för att få bättre resultat när de utövar TuiNa, kampkonst och andra saker. Wei tuo jin använder en liknande filosofi och ett likartat sätt att förbättra hälsa och gung fu som Zhineng Qigong. Övningen wei tuo jin har faktiskt bidragit med flera övningsmoment/rörelser till xing shen zhuang. Att lära sig och att prova wei tuo jin kan således hjälpa oss att förstå mera om historien och ursprunget till Zhineng Qigong.

Vi rekommenderar kurserna till terapeuter och personer som vill starka sin hälsa, kropp och öka sin kraft, samt till qigongintresserade för att lära teorin. Vi har vårt qifält på dessa kurser.

Våra kurser

kursrapporter shortcut