Nyheter för vinterkursen 2012

Shenxin Qigong har kommit att bli mångas favoritövning. Den är kraftfull, dynamisk och lite mer fysisk jämfört med Lyft upp Qi. Su Dongyue har skapat övningen utifrån flera olika övningar och steg inom Zhineng Qigong. Träningen får vår qi att gå djupare och kan snabbt göra oss piggare, varmare och friskare. Den är särskilt lämplig att träna på vintern när det är mörkt och kallt. För den som vill lära sig mer om qigong och träna fler nivåer av Zhineng Qigong så är Shenxin Qigong mycket lämplig.

Vinterkursen

Det bästa tillfället att lära sig och att träna Shenxin Qigong är på vinterkursen. Då har vi möjlighet att träna tillsammans i ett starkt qifält under åtta dagar om man även deltar på grundkursen som föregår vinterkursen. Kursen arrangerades för första gången för tio år sedan och antalet deltagare har ökat för varje år. En anledning till att den blivit så uppskattad är att många fått väldigt bra resultat av träningen. Läs gärna kursrapporter från tidigare år för att ta del av vad andra fått ut av kursen.

Nyheter från och med 2012

Vinterkursen 2012 bjuder på flera nyheter. För första gången arrangeras kursen på Karlskoga folkhögskola. Det är en naturskönt belägen skola vid sjön Möckeln ett par kilometer utanför Karlskoga centrum. Vi bor i enkel- eller dubbelrum, men det är i år även möjligt att boka sovplats i sovsalar på skolan till ett billigare pris. En annan nyhet är att skolan erbjuder ett väl rabatterat paketpris för dem som väljer att äta alla måltider i skolans matsal.

För att komma till folkhögskolan, kan man till exempel ta tåget till Degerfors och åka vidare med buss cirka 15 minuter. Bussen stannar några hundra meter från skolan. För den som kör bil finns gott om parkeringsplatser vid skolan.

En extra dag med Xing Shen Zhuang

I somras lärde vi ut Xing Shen Zhuang, huvudövningen för steg 2 i Zhineng Qigong. Vinterkursens sista dag, söndagen den 26 februari, anordnar vi en träningsdag i Xing Shen Zhuang. Den är öppen för dig som i somras gick sommarkurs 2. Detta innebär också att vinterkursen numera kan bli 7 dagar lång för dig som gillar mycket träning!

Kursanmälan

Grundkursen som arrangeras i anslutning till vinterkursen startar lördagen den 18 februari och håller på i två dagar. Vinterkursen börjar med en föreläsning söndagen den 19 februari och håller på tom söndagen den 26 februari.

Kursen har nu lagts in i kurslistan och det går att anmäla sig. Varmt välkomna till Karlskoga folkhögskola på vinterkursen 2012!

 

Våra kurser

kursrapporter shortcut