Kurs med Reumaföreningen i Helsingfors

För första gången i Finland har vi haft en kurs tillsammans med en patientförening. Det var Reumaföreningen i Helsingfors som erbjöd sina medlemmar att lära sig Lyft Upp Qi. Förhoppningen är att de ska få samma goda resultat av Zhineng Qigong träning som tidigare flera andra reumatiker fått.

Kursen, en vanlig grundkurs i Lyft Upp Qi, genomfördes i god anda. En fördel med Zhineng Qigong träning är att alla kan delta, var och en får göra så gott den kan utifrån sina förutsättningar. Detta medför att även personer med stora fysiska funktionsnedsättningar kan delta och få goda resultat.

Helsingfors reuma 090222_350

Föreningen planerar att ge dem som deltagit i kurs möjligheten till lärarledd träning på dagtid. Förhoppningsvis leder den här första kursen till ett ökat intresse för Zhineng Qigong, vilket kan ge fler reumatiker möjligheten till att använda sig av metoden.

En deltagare sa så här efter kursen: "Jag gick härifrån igår energisk, jag nästan hoppade fram. Jag kände av mina krämpor sen, men det gick förbi. Jag kände när jag låg i sängen att Qi bara flödade runt i kroppen och jag somnade med ett leende på läpparna."

Våra kurser

kursrapporter shortcut