Nyhetsbrevet maj 2004

Hemsidan

Nu har vi en ny och förbättrad hemsida som är mycket mer användarvänlig. Det finns flera intressanta artiklar bl. a. om mr. Su och Zhineng Qigong med bilder från centret i Kina och på mr. Pang – som skapade Zhineng Qigong. Där finns numera en avdelning med rapporter från varje kurs. Efter hand kommer det att läggas in mer och mer intressant information.

Förnyad anmälan om utskick

Vi har gått igenom vårt adressregister och ber därför alla som vill ha nyhetsbrevet – fortsättningsvis efter 2 år från deltagande i kurs - att förnya sin anmälan. Ring, skriv eller maila:Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Sommarkurser i Kvänum

Vi har flyttat sommarkurserna till Kvänum i Väster-götland. I år håller vi till på den fina Nästegårdsskolan som är mycket bra disponerad för vår verksamhet. Området är rikt på historia; det finns mycket att se och många fina platser att besöka.

Det bästa vi kan erbjuda

Sommarkurserna är det bästa vi kan erbjuda. De ger möjlighet att - i nio eller arton dagar - vara i Qi-fältet och ta del av Dongyue Sus föreläsningar och professionellt handledda undervisning. Vilket i sin tur ger möjlighet att utveckla intresset och förståelsen för Qigong än mer. Kombinationen ger de bästa resultaten för deltagarna och många kan berätta om de förbättringar de uppnått just på sommarkurserna. Rekommenderas för Dig som vill bli lärare och/eller utveckla Din Qigongträning och alldeles särskilt för Dig med svårare hälsoproblem.

Fokus på träning och utveckling

På Sommarkurserna får vi möjlighet att fokusera på vår träning och utveckling inom Qigong. Och vi fortsätter att fördjupa våra studier av Lyft upp Qi. På nivå 1 lär vi oss en ny träningsmetod för att reglera vår egen Qi - främst för att förbättra hälsan. På nivå 2 lär vi oss en ny övning som snabbt förbättrar kvaliteten och styrkan på vår personliga Qi.

Projektet med Bröstcancerföreningen Amazona

Projektet med bröstcancerföreningen Amazona startade i höstas med en helgkurs och fortsatte sedan med gemensam träning 2 tim/vecka under 3 månader i drygt 30 timmar. Trots relativt lite träning så fick många påtagliga förbättringar, både på problem av mer allmän karaktär och på för bröstcancerpatienter typiska problem. Över 70 % blev bättre eller mycket bättre avseende stress eller smärtor av olika slag. Kommentarerna från deltagarna var genomgående positiva, t.ex: "Det här är det bästa jag gjort i hela mitt liv!" Flera av dem har fortsatt träna med oss.

Lyft upp Qi 2 på nya orter

Lyft upp Qi 2 tillför mycket i sättet att tänka och i utförandet vilket kan förbättra både träning och resultat. Denna termin hade vi kurser i Lyft upp Qi 2 på nya orter; Bergen, Oslo, Åland och Pargas. Sammantaget upplever deltagarna att det är en mycket bra kurs som utvecklar Lyft upp Qi på ett intressant sätt och att den är en verklig hjälp till att förbättra kvaliteten på träningen.

Våra olika kurser

Nu har vi en del olika kurser och metoder. På hemsidan står det utförligare om de olika kurserna. Gemensamt för de metoder som går under ZQ är att det på våra kurser och träningar finns ett reglerat Qi-fält som skyndar på utveckling och förbättringar. Metoderna stödjer varandra som t.ex. Lyft upp Qi och Shenxin Qigong. Har Du tränat LuQ i flera år och vill skynda på utvecklingen så är Shenxin Qigong att rekommendera.

Qi-fältet

Träningen i Qi-fältet är viktig, vi får bättre möjligheter och bra resultat från och i Qi-fältet. Spara tid och skapa större förutsättningar att förbättra hälsan och få en högre Gongfu; delta i fler kurser, föreläsningar och träningar.

Förtroende för lärare och metod

Förtroende för läraren och tilltro till metoden är grundläggande när man tränar och lär sig ZQ. Det är den bästa grunden för bättre och snabba resultat. Läs mer artiklar och personliga berättelser, delta i fler kurser - speciellt då Sommarkurserna - för att få mer kunskap och för att bygga upp eller återuppbygga ett starkt förtroende.

TuiNa

TuiNa är en kurs i första hand för kroppsterapeuter men hjälper också ZQ älskare och patienter att utöka sina kunskaper. På nästa kurs lär vi oss fler nya behandlingssätt och tekniker samt några naturliga och enkla sätt att ställa diagnos. Längre fram kommer vi att lära oss mer och mer. En metod, skapad av Dongyue Su, som kombinerar Qi-reglering och TuiNa kommer att läras ut, likväl som några professionella träningsmetoder. Efter det bör både den egna förmågan och behandlingsresultaten bli helt annorlunda jämfört med de resultat man tidigare fått med de vanliga metoderna.

Våra kurser

kursrapporter shortcut