Sommarkurser i Kvänum i Vara kommun

Fin skola i Kvänum

Det är med stor glädje vi kan tala om att årets sommarkurser blir i Kvänum. Efter flera år på västkusten flyttar kurserna till Västergötland och Vara kommun, som genast visade ett stort intresse för att vi skulle förlägga dem där. Vi håller till på den fina Nästegårdsskolan i Kvänum som väl uppfyller våra behov och som från allra första stund gav ett varmt intryck. Det är nära till Gymnastikhallen och matsalen ligger alldeles i anslutning till den. Skolgården har stora fria ytor och två fotbollsplaner ger möjlighet till uteträning vid vackert väder.

Professionell undervisning av Dongyue Su

Här får vi möjlighet att fokusera på vår träning och utveckling inom Qigong. Vi fortsätter också att fördjupa våra studier av Lyft upp Qi. På nivå 1 lär vi oss ett sätt att reglera vår egen Qi - främst för att förbättra hälsan, på nivå 2 lär vi oss en ny övning som snabbt förbättrar kvaliteten och styrkan på vår egna Qi.

Sommarkurserna är ju det bästa vi kan erbjuda på flera sätt. Dels för möjligheten att - i nio eller arton dagar - vara i Qi-fältet. Dels för att vi får ta del av Dongyue Sus professionellt handledda undervisning och kunniga föreläsningar. Detta ger i sin tur möjlighet att utveckla intresset och förståelsen för Qigong än mer. Sammantaget ger ju just denna kombination de bästa resultaten av alla våra kurser. Vi skall heller inte förglömma den stora gemenskap som uppstår deltagarna emellan. Du kan läsa mer om de goda resultat och om den ökade livskvalitet våra deltagare uppnått under Resultat > Personliga berättelser här på hemsidan.

Utflykter i historisk miljö

Kvänum ligger ca 1 mil från Vara på Varaslätten, omgiven av en mängd varierande sevärdheter. Här ligger Sveriges 2 största sjöar inom räckhåll. Natursköna Kinnekulle –landets vackraste plats enligt Linné – ligger också nära. Västergötland är en av våra äldsta kulturbygder, rik på forn-, medeltids- och nutidshistoria och fornminnen så vi kan även se fram emot intressanta utflykter.

Lite praktisk information

Det finns goda möjligheter för närstående och anhöriga till boende på vandrarhem i Vara eller på campingplats vid Lidan. Det går både tåg och buss från Stockholm och Göteborg till Vara, därifrån går det sedan buss till Kvänum. Ny tidtabell är på gång inför sommaren.

Det är inte långt kvar och intresset är stort, många anmälde sig redan efter förra årets kurser och anmälningarna har fortsatt att droppa in i en jämn ström för att intensifieras nu, så vill du vara med anmäl Ditt intresse med det snaraste.

Årets sommarkurser arrangeras på följande tider: Nivå 1 28/6 – 7/7 och Nivå 2 7/7 – 16/7. Har Du frågor angående sommarkurserna, t.ex. deltagande, kost och logi etc, vänd Dig till oss. Skolans personal har mycket att göra inför skolavslutningen och är inte närmare insatta i vår verksamhet.

Vi ser alla fram emot årets sommarkurser. Väl mött i Kvänum.

Våra kurser

kursrapporter shortcut