Nyhetsbrev december 2003

Hemsidan

Vill Du hålla dig uppdaterad gå till hemsidan och ta del av vårt Qi-fält. På Nyheter finns det allra senaste om det mesta vi företar oss. Snart kommer där att finnas bilder på Dongyue Su och hans lärare. Våra deltagare vill dela med sig av sina förbättringar och det finns nya personliga berättelser att läsa. Framöver kommer vi att inrikta oss mer på mail, använd vår mailadress om du har frågor, vill berätta om nyheter och/eller resultat, det är det snabbaste sättet att uppdatera hemsidan: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Sommarkurserna 2004

Sommarkurserna är det bästa vi kan erbjuda. De ger tillfälle att ta del av Dongyue Su´s professionella under-visning och föreläsningar. De som deltagit i Sommar-kurserna vet vilka fina resultat och drastiska förbätt-ringar detta och den intensiva träningen i Qi-fältet kan leda till. Det är också förmånligt att betala för repetition men ändå få lära sig som om man deltar i en ny kurs. Nästa år är inget undantag, vi fortsätter med djupare studier av Lyft upp Qi och på Nivå 1 lär vi oss hur man ger sig själv Qi-reglering, en dynamisk ZQ övning som passar alla. På Nivå 2 lär vi oss en ZQ metod som snabbt förbättrar kvaliteén och styrkan på vår personliga Qi.

Lyft upp Qi 2

Man har länge frågat efter en fortsättning och nu har vi börjat med kurser i Lyft upp Qi 2. Dongyue Su ledde själv de första kurserna i Stockholm och Göteborg. LuQ 2 tillför mycket i sättet att tänka och i utförandet vilket förbättrar både träningen och resultatet. Nästa termin är LuQ 2 inplanerade på fler orter och Norge kan glädja sig åt att få besök av mr. Su i Bergen för LuQ 2 kursen i maj.

I väntan på Sommarkurserna

Alla längtar till Sommarkurserna, men vi har ett par längre kurser på vinterhalvåret också, Vinterkursen i Shenxin Qigong och 4-dagars träningarna för Sommar-kurs- och projektdeltagare, som ger en intensiv träning i Qi-fältet.

Bröstcancerföreningen Amazona

Samarbetet med Bröstcancerföreningen Amazona har nu pågått i ca 10 veckor och det händer positiva saker: Deltagarna är gladare och piggare, har fått bättre nattsömn, ökad rörlighet och mindre smärtor, mera energi osv. Flera pratar om att gå sommarkurserna och om fortsatt gemensam träning nästa termin.

Speciella resultat

Träningen i Qi-fältet är viktig för att uppnå så bra resultat som möjligt. Ett exempel är den sextonåriga flickan, döv sedan födseln, som i slutet på Sommar-kursen pratade med sin far på telefon och kunde höra honom för första gången i sitt liv. Det är det reglerade Qi-fältet som ger möjlighet till så speciella resultat och det har en väldigt stor betydelse i Zhineng Qigong.

Delta i Qi-fältet

Vi har ett fint Qi-fält, som ger möjlighet till att få bra och snabba resultat. Våra lärare använder Qi-fältet på kurserna och de gemensamma träningarna som ger bra resultat. Vill Du studera Qigong så ger Qi-fältet bättre resultat och en möjlighet att förbättra din Gong Fu, vilket är väldigt svårt, för att inte säga - hart när omöjligt - utan stödet från Qi-fältet. Delta i fler kurser och föreläsningar, genom att delta i vårt Qi-fält sparar Du massor med tid och skapar större förutsättningar att bli bättre och få en högre Gongfu.

Helgkurs Shenxin Qigong

Har Du tränat Lyft upp Qi ett tag, vill ha variation i träningen eller vill Du gå vidare inom ZQ så rekom-menderar vi Dig att prova Shenxin Qigong, och då speciellt Vinterkursen vars upplägg är likvärdigt Sommarkurserna. Shenxin Qigong är bra om man har svårt att slappna av fysiskt och mentalt. Sagt av en av våra deltagare efter avslutad SxQ kurs: "Jag har aldrig upplevt Qigong så behagligt förut, det känns att det är ett andra steg och Tre Centrums Sammansmältning var väldigt kraftfull."

TuiNa och Wei Tuo Jin

TuiNa är en kurs i första hand för kroppsterapeuter. Vi använder principen för Traditionell kinesisk medicin och lär några traditionella kinesiska metoder, som är lätta och effektiva. TuiNa kan också användas för att hjälpa familj och vänner, eller bara för skoj skull.

Wei Tuo Jin är en traditionell Qigong metod som ger mer stärkande fysisk träning. Den är bra för terapeuter som vill bygga upp sig själva och sin förmåga. Den är förstås bra för alla, speciellt för dem som har svårt för att hitta ett inre lugn och har mycket störande tankar.

På kursen lär vi oss om meridianer, lite historia om Qigong och om Traditionell kinesisk medicin. Deltagare får bra resultat när de använder våra tekniker. Det kan också vara bra att lära sig något nytt och utöka sin kunskap.

Och med detta Önskar vi Dig

** God jul och Gott Nytt År **

Våra kurser

kursrapporter shortcut