Sommarkurser 2002

European Zhineng Qigong Center arrangerade i somras två stycken 9-dagarskurser i Zhineng Qigong, nivå 1 och nivå 2. Kurserna är mycket populära, deltagarantalet har vuxit från ca 20 på första sommarkursen i 1995, till de ca 300 som deltagit varje år de sista fyra åren.

Liksom tidigare år hölls kurserna i vackra Hamburgsund i Bohuslän på Sveriges västkust. Vi lever tillsammans i Hamburgsundsskolan, får god och näringsrik mat serverad och tränar i den stora gymnastiksalen. Skolan ligger mitt i byn precis vid hamnen med sin färja över till natursköna Hamburgön. En normaldag på kursen inleds med morgonträning före frukost. Mellan frukost och middag, med avbrott för lunch, blir det föreläsning, utbildning samt mycket träning. På kvällen är det ett pass med gemensam träning och därefter är det fri träning.

Träning under sommarkurserna 2002 På kurserna deltar alla slags människor, män, kvinnor unga och gamla. En del är helt friska och vill lära sig mer om Qigong, andra har hälsoproblem av olika slag som de hoppas komma tillrätta med genom att delta. Gemensamt för alla är att de ser möjligheten att påverka sin livskvalitet samt att berika sig ytterligare genom träningen och den djupa kunskap och visdom Dongyue Su delar med sig av.

Som vanligt var stämningen god och kamratskap och viljan att hjälpa varandra var påtaglig. Den professionella träningen leder till ökad avslappning och ett större inre lugn, något som visar sig i deltagarnas utvärderingen av kursen. De nio dagarna försvinner fort och efter kursen upplever många att de laddat batterierna och ser fram emot att möta vardagens problem med ny kraft. Nedan ges exempel på vad deltagarna skrev i sina utvärderingar:

  • "Jag tar hela tiden små steg framåt mot en bättre livskvalité på alla plan. Oroar mig mindre, irriterar mig mindre, gladare, mer positiv mm."
  • "Känner mig mycket gladare och mer levande."

Diagrammen nedan visar enkel statistik från deltagarnas enkätsvar.

Resultat från nivå 1

Resultat från nivå 1.

Resultat från nivå 2

Resultat från nivå 2.

Våra kurser

kursrapporter shortcut