Qigongresa till Thailand

Tidigt på lördagsmorgonen samlades vi – 50 förväntansfulla Qigongentusiaster - på Arlanda för att påbörja den mycket efterlängtade Thailandsresan – en resa med Qigong kombinerat med sol, värme, sightseeing, god mat och allt det andra som kan önskas av en semester. 13 timmar senare steg vi av planet i vimlet på Bangkoks flygplats. Efter ett byte flög vi vidare mot Krabi och Koh Lanta, en av de mer orörda öarna ca 1 timmes flygväg mot sydväst. När vi steg av planet denna gång slog värmen mot oss som en vägg, Stockholms -6 grader hade förbytts i +30.

Vår researrangör välkomnade oss och vi stuvade in oss och bagaget i bilarna som väntade. Så rullade vi iväg, men den fina vägen nära flygplatsen övergick snart till att bli gropig och vi skumpade fram både på och vid sidan om vägen – och så småningom började vi se gulröda ut av allt dammet som revs upp av framförvarande bilar. Efter två färjeturer kom vi så fram till platsen som skulle vara vår fasta punkt under de närmaste två veckorna - Southern Lanta Resort på Koh Lanta. Åh vilken känsla – att få stiga ur bilarna, att se all fantastisk växtlighet, havets rullande vågor, våra små bungalows och framför allt – att få äta riktig mat (ingenting ont om Thai Airways mat men ändå). Friterad fiskkaka serverad med söt sås, Kycklingsoppa i kokosmjölk, Stekt fisk i Tamarinsås, Wokade blandade grönsaker i Ostronsås - jojo.

Qigongträning i Thailand Aktiviteterna under de 14 dagarna som resan varade var väl planerade. De svala morgon- och kvällstimmarna passade utmärkt för Qigongträning. Ackompanjerade av strandens vågor tränade vi Drag Qi och Lyft Upp Qi under ledning av Qigongmästare Dongyue Su. Under dagens varma timmar hade vi fria aktiviteter med bad i det nära 30 gradiga vattnet, promenader, besök på den lokala marknaden där man sålde frukt, kött, fisk, kläder och allt annat som kunde behövas. Många prövade på elefantridning i djungeln, en båttur i de närliggande träskområdena eller hyrde moped för att åka till öns äldsta ort – Lanta Town.

Bobo Island, Thailand Utflyktsdagarna bjöd både på spänning och annorlunda upplevelser. Under en båtutflykt besöktes Bobo Island med en djungelpromenad bland tät växtlighet, termitbon och ödlor. En höjdpunkt var besöket på ön Koh Muk och simningen in i den trånga Smaragdgrottan. Under en resa till Trangprovinsen, som är beläget ett par timmars bilfärd sydost om Krabi, besökte vi buddhistmunkar i Sumano Cave Temple, ett tempel som inrättats i ett antal grottor. Man mottog oss mycket vänligt, vi fick till och med delta i en kort meditation. Paddlingen in i Le Cave Kao Kob, bland upplysta stalaktiter och stalagmiter var ännu en upplevelse. Under en av de sista dagarna kom en av resans absoluta höjdpunkter, en utflykt till Koh Rok med härliga möjligheter till bad och snorkling.

Avslutningsvis – en härlig resa, den hade allt av sol, bad, glädje och vi lärde känna varandra. Semester och Qigong var en mycket lyckad kombination som är värt att prova flera gånger.

Våra kurser

kursrapporter shortcut