Zhineng Qigong - ett verktyg för att hjälpa oss hantera Corona-pandemin

Coronaviruset sprider sig snabbt. Det är lätt att bli smittad och det finns ingen medicin. För äldre och svaga personer är det allvarligare. Med jämna mellanrum dyker det upp olika virus i samhället och många människor riskerar att bli sjuka innan en medicin tagits fram.

För att ge oss själva en så bra chans som möjligt att stå emot virus, såväl Corona som andra framtida virus, behöver vi mer qi. Vi behöver stärka vårt immunförsvar, ha ett lugnt sinne och försöka skydda oss mot smittan. Om vi inte skyddar oss, är arga och på dåligt humör är det svårt att hålla sig frisk. Zhineng Qigong kan förbättra hälsan, inte minst när vi tränar i qi-fältet. Genom att träna och bygga upp vår qi har vi chans att klara oss bättre från virusets effekter eller inte bli sjuka alls.

För att undvika smittorisker ställer vi in träningar och kurser under en period. Men att vara hemma kan göra oss trötta och låga och då är det bra att träna mer. Just nu testar vi att hålla gemensamma träningar via nätet, var och en som deltar står hemma hos sig men vi tränar ändå många tillsammans samtidigt. Vi behöver hjälpen av qifältet och vår ambition är att komma igång så snart som möjligt med detta. Då skulle man kunna delta hemifrån i sommarkurs- och/eller grundkursträningar, alternativt träningar för de som ännu inte gått kurs med oss men som vill ha en chans att få mer qi. Det skulle också vara en möjlighet att lära ut övningar som är bra för oss utifrån den nuvarande situationen i samhället.

Qigong är ett professionellt sätt att få mer qi – livskraft – och stärka livskraften, förbättra immunsystemet och snabbare bli lugn. Läs mer om Zhineng Qigong på vår hemsida.

Våra kurser

kursrapporter shortcut