Nytt recept på Tuina-kursen

Vi har arrangerat kurser i Tuina sedan mitten av nittiotalet. Under dessa kurser lär vi ut grundläggande kunskaper om Tuina och meridiansystemet. Vi lägger också mycket tid på att träna praktiska färdigheter i akupunktmassage som är den formen av Tuina vi håller på med.

Vi har specialdesignade massagecept för olika typer av besvär och problem. Vi har nu ett nytt sådant recept som är avsett för menstruationsproblem. Sådana problem kan ge ett flertal olika symptom. Oavsett symtom så kan de negativa effekterna bli kännbara både privat och i arbetslivet.

Samma recept är också mycket lämpligt för menopaus, även kallat klimakteriet eller övergångsåldern. Åldersrelaterade hormonförändringar kan ge upphov till en mängd olika symtom för både kvinnor och män. Den manliga versionen av klimakteriet kallas för andropaus.

När vi arrangerar en Tuina-kurs så arrangerar vi också alltid en Weituo Jin-kurs. Weituo Jin är en traditionell qigongmetod med utmärkta meriter som sträcker sig över flera århundraden. Metoden kan göra vår qi mycket stark. Att få mera qi och att starka sin qi är bra för hälsan och bra för dig som tränar qigong. Vi rekommenderar särskilt dig som vill bli bättre på Tuina att träna Weituo Jin.

Om du är intresserad av att lära dig Tuina eller träna Weituo Jin i vårt starka qifält så är du välkommen att boka en plats vår nästa Tuina-kurs i Alingsås.

sommarkurs 2019 rosor 1080px

Våra kurser

kursrapporter shortcut