Onlineträning - en succé som nu utökas

Redan efter en vecka kan vi konstatera att vår nya form av träning - gemensam träning online - har blivit mycket väl mottagen. Många har hört av sig och sagt att de tycker mycket om träningarna och uttryckt stor glädje och tacksamhet över att träna tillsammans med en stor grupp. Här är några exempel:

“Det var en häftig upplevelse. Det kändes som att ledaren stod intill mig i rummet, en lyxig känsla. Qifältet var påtagligt.”

“Det hjälper väldigt mycket. Både känslan av att ha en massa qigongvänner där ute och själva träningen.”

“Kanonträning - blev av med min huvudvärk jag hade hela dan! Å somnade gott”

“Vi uppskattar den här möjligheten jättemycket!”

“Jeg vil bare sende en stor takk til at det er startet opp online trening. Jeg er så takknemlig og glad for dette. Det kjennes ut som riktig luksus, og jeg gleder meg til neste trening. Tusen takk for det sterke qi-feltet.”

“Det var väldigt, väldigt bra att träna på det sättet, vi kände qi:n mycket starkt. Perfekt! Ser fram emot de följande passen “

“Tack för en härlig träning, fick sommarkurskänsla”

“Det känns verkligen fint med onlineträningen.”

“Stor glede i hverdagen at vi kan trene sammen. Jeg er superfornøyd.”

“Vilken skillnad det var att träna tillsammans med alla, i stället för att ensam stå på den gröna kinesiska mattan i vardagsrummet.”

“Jag tycker träningen e så häftig, qifältet känns som en sommarkurs. “

“Tack för detta utmärkta initiativ. Kände mig pigg igår kväll efter träningen och fortfarande lika pigg imorse när jag vaknade vid 6-tiden. I vanliga fall är jag seg på morgnarna så det var skönt”

”It's like summer course in my living room!!”

 

Efter att ha testat några dagar har också flera anmält sig till ytterligare pass än de gjorde från början. Totalt är det över 200 anmälda nu och det blir fler och fler. Som mest har vi varit uppemot 150 personer som tränar tillsammans på ett pass.

Nu utökar vi träningstillfällena för dig som gått 9-dagars sommarkurs med oss. Vare sig du har bokat för 3, 4 eller 7 dagar per vecka får du nu som en bonus utan kostnad under resten av april ytterligare två träningstillfällen. På lördagar och söndagar kl 21.00 - 21.45 ges också möjligheten att träna tillsammans i qifältet. Det är de första två spåren på Dongyue Su’s La Qi-Cd, den som spelats in på vår Sommarkurs, som vi tränar till då.

Har du inte anmält dig än, se till att göra det. Ge dig själv möjligheten att låta qifältet hjälpa dig att från grunden bygga upp dig själv och ditt immunförsvar. Det är enligt Dongyue bästa sättet att stå emot virus, som Corona nu t.ex.

GLAD PÅSK!

 

Hur vi kan hantera viruset

Att träna qigong är ett bra sätt att öka vår vitalitet, förbättra viktiga livsfunktioner och främja hälsan. Träningen kan bli mer produktiv och effektiv genom att vi ökar vår förståelse för qigong, har förtroende och tillit till att det kommer att bli bra, är ihärdiga i träningen i vårt qi-fält samt är emotionellt stabil.

Risken finns att medicin och skyddsutrustning tar slut under pandemin. Viruset anses dessutom vara väldigt smittsamt. Vår inställning är att inte vara rädda för något sorts virus. Men vi vill ändå inte få det. Det finns idag ett antal såväl lyckade som mindre lyckade erfarenheter från omvärlden. De kan vara bra att tänka på och lära sig av.

Nedan har vi samlat ihop en del av dessa samt andra rekommendationer som kan vara bra att uppmärksamma under pandemin. Förhoppningsvis kan de vara till hjälp.

 

Grundläggande principer och skyddsåtgärder under en pandemi

Covid-19 sprids huvudsakligen via andningsdroppar från personer med sjukdomssymptom. Viruset kan också spridas vid nära eller direkt kontakt med förorenade föremål och ytor. Så länge vi inte kommer i kontakt med viruset kommer vi inte smittas och bli sjuka. Rådet är därför att undvika att gå ut om det inte är nödvändigt. Behöver vi gå ut ska vi se till att verkligen skydda oss mot sjukdomen.

 

Grundläggande principer för att förebygga epidemier

1. Använd en (kvalificerad) ansiktsmask

Att använda ansiktsmask är ett av de bästa sätten att undvika att luftsmitta sprids. Använd en ansiktsmask när du måste gå till allmänna platser, såsom allmänna färdmedel och sjukhus.

2. Tvätta händerna noggrant

Se till att alltid ha en bra handhygien. Tvätta händerna:

 • När du kommer hem
 • Efter du hostat eller nyst
 • När du tagit hand om patienter
 • Före, under och efter matlagning
 • Före måltider
 • Efter toalettbesök
 • När händerna är smutsiga
 • När du hanterat djur och djuravfall

Tvätta händer med tvål och skölj under rinnande vatten eller tvätta med handsprit. Undvik att röra mun, näsa eller ögon med händerna. Täck munnen och näsan med armbågen om du nyser eller hostar.

3. Gå ut mer sällan

Dra ner på alla onödiga resor. Undvik att åka till områden med inhemsk smitta.

4. Samlas inte i grupper

Undvik att besöka platser med mycket folk, särskilt där luften är stillastående. Håll minst 1,5 meters avstånd till andra människor och undvik även då att prata ansikte mot ansikte.

5. Öppna fönstren och vädra ofta

Öppna fönster minst två till tre gånger varje dag, 20 – 30 minuter per gång. Håll dig varm under tiden för att undvika förkylningar.

 

Att tänka på när du varit ute under epidemin

1. Ställ skor och ytterkläder på en plats vid dörren med bra ventilation när du kommer hem.

2. När du åkt med kommunala färdmedel kan jackan torkas av och rengöras med 75% alkohol.

3. Tvätta händerna med rinnande vatten och tvål.

4. Torka av dörrhandtaget, mobiltelefonen och nycklarna med desinficerande trasor.

5. Kläderna som användes bör tvättas snart.

 

Att tänka på när du handlar

1. Planera i förväg och handla allt på en gång när du går ut och handlar.

2. Använd ansiktsmask, handskar, hatt och glasögon.

3. Undvik kommunala färdmedel. Om du måste åka kommunalt – håll ett bra avstånd till andra människor.

4. Håll avstånd till andra människor när du handlar och undvik platser som är väldigt trånga.

5. När du plockar varor kan du sätta en plastpåse över handen för att undvika direkt kontakt med produkten.

6. Gå därifrån så fort som möjligt när du valt ut varor, stanna inte för länge på en plats.

7. Stå minst en meter ifrån andra människor i kassakön.

8. Betala helst med bankkort. Undvik att använda pengar.

9. Tvätta händerna på en gång med flytande tvål och rinnande vatten när du kommer hem igen. Desinficera sedan varorna du köpt, inklusive de egna kläderna.

10. Handla online och beställ hemleverans för att undvika att behöva åka till affären. Ta av förpackningar utanför ytterdörren när varorna kommer. Tvätta händerna noga.

 

Lev hälsosamt för att förbättra immunförsvaret

1. Se till att kosten är hälsosam och innehåller omfattande och varierande näringsämnen, inklusive vitaminer, mineraler och proteiner. Ät mer vitlök, lök, mjölk, biff och ägg.

2. Fysisk träning på en lagom nivå kan främja blodcirkulationen och förbättra ämnesomsättningen. För hård träning kan däremot minska immuniteten genom trötthet.

3. Se till att sova tillräckligt. Långvarig sömnbrist försämrar immuniteten visar forskning. Vuxna behöver vanligtvis cirka sju till åtta timmars sömn per dag.

4. Ha harmoni i sinnet. Ett dåligt humör försämrar inte bara immuniteten utan kan också påverka mat och sömn.

5. Ha sunda levnadsvanor, sluta röka och minska alkoholkonsumtionen.

 

Onlineträning – en ny väg för oss att träna tillsammans med andra i Qifältet

Som ni vet ligger våra kurser och träningar nere på grund av den nuvarande situationen med risken att bli smittad av Coronaviruset. Vi behöver vara aktsamma och följa alla de föreskrifter som samhället ger för att vi ska klara oss från att bli smittade. Samtidigt bör vi också bygga upp oss med vår träning, ge oss ett lugn och stärka vårt immunförsvar.

Nu introducerar vi Onlineträning, något som kommer att kunna hjälpa oss mycket. Trots att vi är hemma kan vi träna tillsammans med många andra i vårt starka Qifält. De tester vi kört har varit mycket uppskattade av de som deltagit. Träningen har varit stark och kraftfull.

Alla som gått kurs med oss är välkomna att delta. Man väljer själv när man vill vara med. Dongyue Su uppmanar oss alla att delta så ofta vi kan, Qifältet är viktigt för oss.

 

Start 1:a april

Nu är vi redo att köra igång, första passet är nu på onsdag, den 1:a april. Därefter rullar det på med träningar varje dag.

Träningspassen är 60 minuter långa, måndag -fredag mellan 21.00 -22,00, svensk tid. På lördag och söndag är tiden 10.00 – 11.00, svensk tid. Alla passen avslutas med Qireglering. I varje pass har vi också en särskild träning, ett ljud, som både ger oss avslappning och påverkar våra lungor positivt.

 

Schema

Måndag: Lyft Upp Qi – Grundkurs

Tisdag: Lyft Upp Qi – Sommarkurs

Onsdag: Lyft Upp Qi – Grundkurs

Torsdag: Lyft Upp Qi – Sommarkurs

Fredag: Shenxin Qigong – grundkurs

Lördag: Armträning – Sommarkurs

Söndag: Xing Shen Zhuang – Sommarkurs

 

Anmälan och priser

Du kan använda dig av en smartphone, en läsplatta eller en dator. Vill du vara med, maila ditt intresse till följande mailadress Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. . Ange om du är grundkursare eller Sommarkursare, samt i respektive fall om du också deltar i träningen av Shenxin Qigong respektive Xing Shen Zhuang. Eller om du som är Sommarkursare vill delta i alla träningar.

Man tecknar sig för en kalendermånad i taget och har då tillgång till samtliga pass i den kategori man valt. Priset per månad är enligt följande:

Grundkurs Lyft Upp Qi, två pass i veckan – SEK 300:-/mån

Grundkurs Lyft Upp Qi samt Shenxin Qigong, tre pass i veckan – SEK 450:-/mån

Sommarkursare steg ett, tre pass i veckan – SEK 450:-/mån

Sommarkursare steg ett och två, fyra pass i veckan – SEK 600:-/mån

Samtliga pass, sju pass i veckan – SEK 900:-/mån.

När du anmäler dig får du ett svarsmail med mer info om betalning och annat du behöver veta.

Ta chansen – delta från början i vårt nya sätt att träna tillsammans!

 

Zhineng Qigong - ett verktyg för att hjälpa oss hantera Corona-pandemin

Coronaviruset sprider sig snabbt. Det är lätt att bli smittad och det finns ingen medicin. För äldre och svaga personer är det allvarligare. Med jämna mellanrum dyker det upp olika virus i samhället och många människor riskerar att bli sjuka innan en medicin tagits fram.

För att ge oss själva en så bra chans som möjligt att stå emot virus, såväl Corona som andra framtida virus, behöver vi mer qi. Vi behöver stärka vårt immunförsvar, ha ett lugnt sinne och försöka skydda oss mot smittan. Om vi inte skyddar oss, är arga och på dåligt humör är det svårt att hålla sig frisk. Zhineng Qigong kan förbättra hälsan, inte minst när vi tränar i qi-fältet. Genom att träna och bygga upp vår qi har vi chans att klara oss bättre från virusets effekter eller inte bli sjuka alls.

För att undvika smittorisker ställer vi in träningar och kurser under en period. Men att vara hemma kan göra oss trötta och låga och då är det bra att träna mer. Just nu testar vi att hålla gemensamma träningar via nätet, var och en som deltar står hemma hos sig men vi tränar ändå många tillsammans samtidigt. Vi behöver hjälpen av qifältet och vår ambition är att komma igång så snart som möjligt med detta. Då skulle man kunna delta hemifrån i sommarkurs- och/eller grundkursträningar, alternativt träningar för de som ännu inte gått kurs med oss men som vill ha en chans att få mer qi. Det skulle också vara en möjlighet att lära ut övningar som är bra för oss utifrån den nuvarande situationen i samhället.

Qigong är ett professionellt sätt att få mer qi – livskraft – och stärka livskraften, förbättra immunsystemet och snabbare bli lugn. Läs mer om Zhineng Qigong på vår hemsida.

Spika semesterplanerna och anmäl dig till Sommarkursen redan nu!

Nu finns anmälan till vårens och sommarens kurser uppe på hemsidan. Kika in i vårt kursprogram på www.zhinengqigong.se/kurser för att se hela utbudet.

sommarkurs-2019-picknick.jpg

 Våra populäraste kurser är sommarkurserna där du får möjlighet att investera i dig själv och ditt eget välbefinnande genom att träna qigong i nio respektive 18 dagar i sträck.

sommarkurs-2019-45-1080.jpg

Träningen leds av Dong-Yue Su vilket gör sommarkurserna till en unik möjlighet att lära sig mer om qigong och utvecklas i sin träning. Låt sommaren komma lite närmre och anmäl dig redan idag.

sommarkurs-nossebro-2019-1200-1.jpg

 

Från Dongyue till alla angående Corona

Vi skräms inte av situationen, vi behåller vårt lugn. Men vi ska vara försiktiga.

Skydda dig så väl som möjligt, undvik platser och situationer med mycket folk. Försök avstå från att åka kollektivt, buss, spårvagn, tåg eller tunnelbana. Det är bättre att stanna hemma om det är möjligt. Handla mat mer sällan och handla mer varje gång istället.

Var lugn i sinnet, ha positiva tankar som "Ingenting kan skada oss", eller "Det är inga problem" eller "Vi är tillsammans i vårt starka Qifält, vi är starka" - eller andra liknande tankar som är bra för oss.

Träna mer, det gör allt till det bättre.

"Good wishes to you all"

Ta en paus från vardagen och lär dig Tuina och Weituo Jin, 7-10 maj i Tvååker

Den 7-10 maj arrangerar vi en kurs i Tuina och Weituo Jin i Tvååker i Varberg. Kursen arrangeras på en kursgård som ligger fint ute i naturen på adressen Nackhälle 22, Tvååker. Där kommer vi lära oss och träna Tuina och Weituo Jin i två plus två dagar. Våra kurser i Tuina och Weituo Jin ger möjlighet att komma bort från vardagen en långhelg och samtidigt lära sig något och ladda på med qi. För kursdeltagare som inte bor i närheten finns vandrarhem i närområdet, såsom Strömma Farmlodge (närmast), Karlsberg Bed & breakfast, Hermanslycke Bed & Breakfast och Anna's Bed & Kök. Lunch erbjuds på plats där kursen arrangeras, vilket man i så fall får beställa i förväg. Det finns även kyl där man kan ställa egen medtagen mat.

Anmäl dig i vårt kursprogram på www.zhinengqigong.eu/kurser. Nedan finns lite bilder på kurslokalerna.

enebackens kraftkalla tvaaker 1enebackens kraftkalla tvaaker 3enebackens kraftkalla tvaaker 4enebackens kraftkalla tvaaker 2

 

 

Qigongkurser i Schweiz

Feldis är en lugn och fridfull liten by i Graubünden i den sydöstra delen av Schweiz. Byn ligger 1500 meter över havet med många berg, dalgångar, älvar, skogar och vackra vyer i närheten. I området finns det flera berömda platser som Davos, St Moritz, Flims/Laax, men Fedis är lite mera av en gömd skatt. 

Om du deltar när vi börjar sprida vårt qifält i Schweiz så har du rätt till en introduktionsrabatt på 40 CHF. Denna rabatt gäller endast för nybörjare, och endast på vår första Lyft upp Qi-kurs i Schweiz.

I fall du reser dit för kursen så finns det goda möjligheter att förlänga besöket för att njuta av denna vackra del av världen lite längre.

Anmäl dig till kursen här.

 feldis schweiz mountains green housesfeldis schweiz mountains green sunfeldis schweiz mountains snow housefeldis schweiz mountains sunset

Anmälan till barnkursen är öppen

Nu kan du anmäla dig och ditt barn till qigongkursen som riktar sig till barn under 10 år, European Zhineng Qigongs första kurs för barn. Kursen är en fantastiskt möjlighet för barn att ta del av qi-fältet. Att lära sig Lyft Upp Qi i tidiga år kan vara till stor nytta resten av livet. Oavsett ålder kan vi ha stor hjälp av träningen och få goda resultat, till exempel bättre sömn och jämnare humör. En qigongkurs är en fantastisk gåva till barnet!

Kursen är också en möjlighet att göra en aktivitet tillsammans med andra barn och vuxna, som samtidigt främjar hälsan och ger mer qi. Såväl vuxna som barn kan hitta många nya vänner i träningen.

Kursen börjar med en samling kl 19.00, fredagen den 17 april. Lördagen och söndagen den 18-19 april, tränar och lär vi oss Lyft Upp Qi mellan kl 9.00 och 16.00. Vi kommer att ha längre raster under dagen. Under kursen behöver barnet ha en vuxen med sig som deltar på kursen och ansvarar för barnet under helgen. Den vuxna bör ha gått minst en grundkurs i Lyft Upp Qi. I mån av plats är också andra, som vill gå kurs tillsammans med barn, välkomna.

Kursen hålls på scoutgården Skatboet på Värmdö – en omtyckt och välbesökt scoutgård med utsikt över Grisslingefjärden. Bussar från Slussen tar cirka 20 minuter och stannar några hundra meter från scoutgården. Vi bor tillsammans i 4-bäddsrum och äter frukost, lunch och middag tillsammans. På lördagskvällen grillar vi korv på grillplatsen i skogen intill om vädret tillåter.

Vi ser fram emot en härlig qigong-helg med fokus på barnen!

Här kan du anmäla er: https://zhinengqigong.eu/index.php/sv/kurser/qigongkurser.html?id=837 Antalet platser är begränsat.

Varmt välkomna!

anna children family hammock

Ladda om efter vintern - häng med på vinterkursen vecka 8!

winter course qigong karlskoga livia eirill hanna 2018

 

Med endast tre veckor kvar närmar sig vinterkursen nu med stormsteg. Vinterkursen är en träningskurs där vi fokuserar på att träna Shenxin Qigong - en övning som kan hjälpa oss att öka cirkulationen och bli piggare, och passar därför mycket bra att träna på vinterhalvåret.

winter course qigong karlskoga josefina 2018

 

För många av våra deltagare har vinterkursen blivit en omtyckt, årlig tradition. Kursen ger en möjlighet att förbättra hälsan och ladda om med energi efter vintern. Många har även berättat att de fått goda vänner genom att delta på våra längre träningskurser.

Det finns fortfarande platser kvar! Ta chansen och träna med oss i Karlskoga vecka 8!

winter course qigong karlskoga 2018

 

Nyhet - Qigong-kurs för barn

I vår har vi en spännande nyhet i vårt kursutbud: European Zhineng Qigongs första helgkurs för barn. 
 
Barn är välkomna att följa med på ordinarie kurser under förutsättning att de inte stör under träningen men den här kursen riktar sig specifikt till barn under tio år. Vi kommer att lära oss vår huvudövning Lyft Upp Qi. Kursens upplägg och undervisning är anpassad efter målgruppen. 
 
Kursen hålls på scoutgården Skatboet på Värmdö utanför Stockholm 17-19 april. Den inleds med en samling på fredagskvällen, 17 april, och fortsätter under lördagen och söndagen med träning och undervisning. Under kursen bor och äter vi tillsammans på Skatboet.
 
En vuxen behöver delta tillsammans med barnet och ansvara för barnet under kursen. Den medföljande bör ha gått minst en grundkurs i Lyft Upp Qi för att kunna hjälpa barnet på ett bra sätt. 
 
I mån av plats är vuxna nybörjare, till exempel andra familjemedlemmar som vill börja sin qigong-resa tillsammans med barn, också välkomna. Likaså den som vill repetera en grundkurs och göra det tillsammans med barn. 
 
Antalet platser på kursen är begränsat. Kursanmälan öppnar i januari.

Vårt nyhetsbrev finns nu att läsa på vår hemsida

Zhineng Qigong NyheterVårt nyhetsbrev finns nu att läsa på vår hemsida.

Nyhetsbrev november 2019

Förutom hela vårens kursprogram finner du en hel del annat också, t.ex. en rapport från Sommarkurserna.

Sommarkurs ett Nossebro

Sommarkurs två Nossebro

Här hittar du höstens kurser

Höstens kurser

Om man vill läsa lite om vad som har hänt denna våren så kan man läsa våra kursrapporter på hemsidan.

Kursrapporter

sommarkurs2 2018 maria nossebro qigong 440

Nytt recept på Tuina-kursen

Vi har arrangerat kurser i Tuina sedan mitten av nittiotalet. Under dessa kurser lär vi ut grundläggande kunskaper om Tuina och meridiansystemet. Vi lägger också mycket tid på att träna praktiska färdigheter i akupunktmassage som är den formen av Tuina vi håller på med.

Vi har specialdesignade massagecept för olika typer av besvär och problem. Vi har nu ett nytt sådant recept som är avsett för menstruationsproblem. Sådana problem kan ge ett flertal olika symptom. Oavsett symtom så kan de negativa effekterna bli kännbara både privat och i arbetslivet.

Samma recept är också mycket lämpligt för menopaus, även kallat klimakteriet eller övergångsåldern. Åldersrelaterade hormonförändringar kan ge upphov till en mängd olika symtom för både kvinnor och män. Den manliga versionen av klimakteriet kallas för andropaus.

När vi arrangerar en Tuina-kurs så arrangerar vi också alltid en Weituo Jin-kurs. Weituo Jin är en traditionell qigongmetod med utmärkta meriter som sträcker sig över flera århundraden. Metoden kan göra vår qi mycket stark. Att få mera qi och att starka sin qi är bra för hälsan och bra för dig som tränar qigong. Vi rekommenderar särskilt dig som vill bli bättre på Tuina att träna Weituo Jin.

Om du är intresserad av att lära dig Tuina eller träna Weituo Jin i vårt starka qifält så är du välkommen att boka en plats vår nästa Tuina-kurs i Alingsås.

sommarkurs 2019 rosor 1080px

Delta på Vinterkursen 2020

Att vara med på Vinterkursen har blivit en populär tradition för många av våra stamkunder. Kursen ger dig en chans att få mycket energi, förbättra hälsan och samtidigt träffa många likasinnade människor. Deltagare på tidigare kurser har uppskattat Vinterkurserna lite extra eftersom de arrangeras under vintern när vädret är kallt och dagarna är korta. Läs kursrapporten för Vinterkursen 2019 för att läsa mera om deras erfarenheter. 

Vi börjar veckan med att hålla en grundkurs i Shenxin Qigong. På grund av detta kan vi träna mera Shenxin Qigong under Vinterkursen. Vi har också tid att hålla några kortare kurser för att ta hand om ögonen och att använda en speciell Qi-kam. Vi avslutar veckan med en träningskurs i Xing Shen Zhuang. Vi har nu lagt till Vinterkursen 2020 (och de övriga kortare kurserna som nämns ovan) i kurslistan så att du kan boka din plats på kursen.

Om du har deltagit på Vinterkursen tidigare, behöver du inte vänta till februari för att träna mycket Shenxin Qigong. Vi har en tre-dagars Vinterkursträning i Göteborg i november. Du måste vara med minst två av dessa tre dagar om du vill delta. Under denna kurs kommer vi att träna Shenxin Qigong på samma sätt som under vinterkursen. Du hittar träningskursen här.

karlskoga folkhögskola vinterkurs 2019 snow 3

qigong magda malin shenxin qigong snö 4

vinterkursen 2019 shenxin qigong träningshall 26 1200

 

Träningsresa till Spanien våren 2020

För femte året i rad arrangerar vi en träningsresa till Almuñécar, en vacker och genuin liten stad på spanska Costa del Sol, ca 7 mil öster om Malaga. Resan och kursen har nu blivit en tradition, en möjlighet att kombinera träning i vårt starka qifält med sol, bad, god mat och gemenskap med utsikt rakt ut över Medelhavet. Datumen är 25 april – 2 maj. Kursen är öppen för dig som gått grundkurs Lyft Upp Qi med oss. Uppskattat av många har varit att anhöriga kan åka med och bo och leva med oss utan att delta i träningen.

spanien 2019 7

 

Träningskurs 25 april – 2 maj

Morgonträning på stranden precis vid Medelhavet, gruppträning i vårt starka qifält på översta våningen på vårt hotell med utsikt rakt ut över havet, sol och värme i Europas bästa fastlandsklimat, bra hotell med god service, riklig buffé till frukost och middag, glädje, skratt och en god gemenskap – ja allt det och mycket mer får du om du åker med oss till Almuñécar i vår. Kursutvärderingarna från tidigare år visar på nöjda deltagare. Bland annat har sagts;

”Resan har varit fantastisk på alla sätt och vis. Bra upplägg på träningarna. Att träna på stranden var magiskt! Hotellet var bra, läget kunde inte vara bättre.”

”Att man är tillsammans i flera dagar och lär känna varandra ger ett bättre ”samspel” på träningarna, och ökar den goda upplevelsen.”

”Träningen på stranden, helt fantastisk start på dagen!”

”För mig är det ett fantastiskt sätt att kunna kombinera semester med träning. Jag är tacksam för att ha fått möjligheten att delta. Tack för en fantastisk vecka. Jag är så nöjd och mår så gott!”

”Morgonträningen på stranden är magisk och jag blir lugn av såväl vågornas brus som av träningen.”

”Det har varit en supervecka, bättre semester hade jag inte kunnat ha. BÅDE semesterliv och inte minst en rejäl portion qigongträning. Qigongträningen har varit SUPER, liksom allt runt omkring. Finns ABSOLUT inget att klaga på. En sån KÄRLEK man levt i hela dagen!”

”Stort tack till er för denna kurs. Jag är mycket nöjd. Har egentligen inget att klaga på eller förbättra. Tack för detta fantastiska minne att skriva i livsboken! Tack för fina redskap till livet.”

Hela kursrapporten från resan våren 2019 med fler omdömen kan du läsa på https://zhinengqigong.eu/index.php/sv/kurser/kursrapporter/10686-Almuñécar-19-04-27.html

spain 2016 training beach hold qi up qigong

 

Vi bor på samma hotell som tidigare år, Helios, beläget precis vid strandkanten och alla dubbelrum har utsikt mot havet. De som varit med oss något av de tidigare resorna har uttryckt hur mycket de uppskattat hotellet, såväl rummen, maten, servicen och inte minst läget. För den som så vill kan man stanna några extra dagar, komma tidigare eller åka hem senare.

Sista dag för anmälan är 10 november. Först till kvarn gäller. Vi har 35 platser att tillgå, fler ryms inte i träningssalen. Anhöriga som inte deltar i träningen kan åka med till reducerat pris, i mån av plats på hotellet.

Anmäl ditt intresse via mail till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller anmälan via vår kurslista på hemsidan. Bindande anmälan sker genom inbetalning av SEK 2.000:- på vårt Bg 862-0171, IBAN SE02 8000 0832 7992 3432 8616 BIC: SWEDSESS. Återbetalning vid avanmälan endast vid sjukdom etc, normala villkor som vid andra resor gäller.

Priset för resan är SEK 7.900:- och följande ingår i ditt paketpris:

 • Kursavgift, totalt ca 30 timmars gemensam träning. Första träningen är lördag kl 17.30-19.30 och den sista fredag samma tid.
 • Boende i dubbelrum sju nätter
 • Frukost samt middag sju dagar
 • Dagsutflykt till intressant plats.

Observera att flyg inte ingår i priset, du får själv boka din flygresa tur och retur Malaga. Om du vill ordnar vi transfer till och från hotellet till självkostnadspris. Vill du bo i enkelrum går det i mån av plats, priset är då SEK 9.500:-. Vi kan inte garantera havsutsikt i enkelrummen.

Läs mer om vackra Almuñécar; www.almunecar.se

Läs mer om Hotel Helios Almuñécar; www.heliosalmunecar.com

Välkommen till en härlig vecka i vårt starka qifält nästa vår!

spain 2019 training hotel helios hold qi up qigong

 

Göteborg

Framöver gäller följande förändringar i Göteborg:

Elisabeth Öberg har under många år varit kontaktperson i Göteborg men nu går Elisabeth i pension från augusti 2019. Vi tackar henne för den tid som varit och önskar henne lycka till med livet som pensionär!

Ansvarig för Göteborg och ny kontaktperson blir Kate Ohlsson. Du når henne på:
Mobil: 0704-24 64 84
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Höstens kurser


Vill du också gå kurs och ha möjlighet att förbättra din hälsa? Eller tränar du redan med oss och vill lära dig mer? Här hittar du höstens alla kurser: www.zhinengqigong.eu/kurser
 
Vi arrangerar grundkurser i Lyft Upp Qi och Shenxin Qigong på många olika orter runtom i norden samt Norwich i England. Vi håller också fortsättningskurser, såsom en 4-dagars Höstkurs i Norge och Finland för dig som gått minst en grundkurs i Lyft Upp Qi. Har du gått Sommarkurs 2 kan träningskursen i Xing Shen Zhuang i Stockholm vara en bra möjlighet till träning och du som gått Vinterkursen kan delta på träningskurs i Göteborg där vi fokuserar på övningar vi lärt oss under Vinterkursen. Varje termin anordnar vi också kurs i Tuina och Weituo Jin. I höst hålls kursen i Alingsås.
 
Vill du veta vad andra deltagare fått ut av att delta på de olika kurserna? Läs gärna våra kursrapporter. Du hittar dem här: https://zhinengqigong.eu/index.php/sv/kurser/kursrapporter  Varmt välkommen att träna med oss!

 qigong-magda-malin-shenxin-qigong-snö-6.jpeg

En bild från årets Vinterkurs i Karlskoga.tuina_bergen_mars_2018.jpg

En bild från en av våra kurser i Tuina.

Leverfläcken som försvann - resultat på sommarkurs 1, 2019

Janna som har tränat med oss i många år deltog detta år på sommarkurs ett. Här berättar hon om vad som hände när hon kom hem från kursen:

"Strax före jag reste till sommarkursen i år gick jag till en läkare för att få ett nytt läkarintyg för min fysioterapi. Han kollade även på en leverfläck på min rygg som blödde ibland och hade färgförändringar. Läkaren konstaterade att den såg suspekt ut - att det vore viktigt att operera bort den och skicka den till patologen för att kollas upp. Ibland under kursen gjorde det ont vid leverfläcken då min assistent lyfte upp mig - den låg på ett dåligt ställe på ryggen. Hade ett plåster på den för att den inte skulle blöda så mycket. Sista eftermiddagen efter duschen glömde jag lägga ett plåster på.

Dagen efter att jag kom hem från sommarkurs 1 hade jag läkartid för att skära bort leverfläcken. Då min assistent och läkaren lyfte på min tunika för att ta sig en titt på leverfläcken och sätta igång med proceduren fanns till allas förvåning leverfläcken inte längre kvar! Läkaren tittade på huden undertill där som leverfläcken hade suttit och konstaterade att den såg helt frisk ut. Han sa att jag skulle återkomma om leverfläcken växte tillbaka igen och konstaterade att det just nu inte behövdes någon åtgärd - att allt såg helt bra ut.

Under en qireglering på kursen önskade jag mig att leverfläcken skulle försvinna av sig själv så att jag inte skulle behöva ett ingrepp med stygn etc. Jag vet inte i vilket skede den lossat och fallit bort - kanske den sista natten eller morgonen - eller då jag var på vägen hem? Hur som var det en otroligt fin överraskning!"

Klicka här för att läsa mer om Janna.

sommarkurs 2019 janna

"Är så oerhört tacksam"

Efter årets Sommarkurs 1 hörde en deltagare av sig för att dela med sig av hur stor hjälp hon upplevde att hon och hennes barn fått av att vara med på kursen.

Framförallt var hon tacksam över det fina bemötandet alla kursdeltagare gett hennes barn som stormtrivdes på kursen och i den sociala miljön som kursen erbjuder. Efter kursen kände barnet en stor skillnad och beskrev det som att hon kände sig som en ny människa.

Deltagaren själv berättar om hur det under kursen hände en massa positiva saker med henne.

”Det har hänt massor i min hjärna, och fortsätter en del nu med. Var på kursen något som släppte i rygg/nacke på armträningen som var så skönt. Kändes både som var mentalt och fysiskt. När saker ändrade sig i kroppen denna kurs kändes det som att den nya litet bättre versionen redan fanns där. Också en fin känsla av att vi verkligen är på en väg mot harmoni. I bröstkorgen vid bröstbenet kändes det också som att det öppnades upp ett litet "rum", kändes också väldigt bra. Lättare att vara lugn.”

Nio dagars träning kan göra stor skillnad. En förbättrad sinnesstämning är verkligen viktigt för våra liv och vår hälsa. Snart kommer vi lägga upp kursrapporten från Sommarkurs 1 där det går att läsa om fler goda resultat som årets kursdeltagare har fått.

sommarkurs 2019 19

Nyheter under årets sommarkurser och EasyCare qikamkurser

I år kommer sommarkurserna och även EasyCare qikamkurserna att ha nytt innehåll. Syftet är att hjälpa oss att förstå qigong bättre, hur man ska träna och öva effektivt. Även om 18 dagar är en begränsad tid har vi under tidigare somrar konsekvent uppnått goda träningseffekter och framsteg. Sommarkurserna ger oss nya möjligheter, anledningar till hopp och bra saker i livet. För qigongutövare är kurserna en källa till energi och visdom. Låt oss ta tillvara på den här årliga chansen och tillsammans sträva efter de bästa resultaten.

sommarkurs 2018 nossan

Våra kurser

kursrapporter shortcut