Qigong gör familjen glad, Icakuriren, nr 48, 2007

I Icakuriren nr 48, 26 november, 2007, finns en artikel om Emilia 9 år, Maya 7 år och deras föräldrar Lars och Ulrika, en familj i Göteborg som tränar Zhineng Qigong. I somras deltog de på sommarkursen i 18 dagar.

Fotproblem minskade under qigongkursen

Lars var den första i familjen som gick en helgkurs. Därefter fortsatte han att träna hemma. I artikeln berättar Ulrika att hon märkte att Qigongträningen var bra för Lars. Hon började själv komma ur form så hon följde med på en helgkurs trots att hon var skeptisk till att träningen verkligen skulle vara bra för henne. Till hennes förvåning märkte hon att hennes fot som hon haft problem med blivit bättre under kursen. Hon märkte även att hon blev piggare.

De båda tränade tillsammans hemma och barnen såg dem träna och hörde träningsskivan. I artikeln berättar Ulrika att en kväll när Maya inte kunde sova så bad hon att få lyssna på skivan. "Då somnade hon direkt för hon kände sig avslappnad och trygg", fortsätter Ulrika.

Barnen blev mer harmoniska efter sommarkursen

Lars och Ulrika hade tidigare turats om att delta på sommarkurser men i somras anmälde de hela familjen. De hade planerat att stanna i nio dagar men när kursen var slut tog familjen ett gemensamt beslut att stanna ytterligare nio dagar på en fortsättningskurs. "Barnen mådde bra där", säger Ulrika. Hon berättar också att Maya haft en mycket huvudvärk innan kursen med efter kursen var värken borta. Lars och Ulrika tycker att barnen blivit mer harmoniska efter kursen även om det är svårt att veta att det helt beror på Qigongen.

Qigong är dock ingen frälsningslära utan en träningsmetod, säger Ulrika i artikeln. "Jag är fullkomligt allergisk mot new age och kan bli väldigt skeptisk när någon börjar prata om energier. "