Nya Wermlands Tidningen

Nya Wermlands Tidning, presenterade 6/11 år 2000 en stor artikel om Zhineng Qigong. Ett mittuppslag med stora bilder och en gigantisk rubrik i orange gjorde säkerligen många läsare nyfikna. Att artikelförfattaren lyssnat uppmärksamt på den föreläsning om metoden, som han deltagit i, råder det ingen tvekan om. Utförligt beskriver han vad den handlade om, och citerar flera gånger föreläsaren qigongläraren Lars Hagners försök att förklara hur metoden fungerar:

"Om du tänker dig ett träd med en bruten kvist. Istället för att laga kvisten, som västerlänsk läkekonst skulle ha gjort med en lunga med nedsatt funktion – så tillför Zhineng Qigong mer kraft i trädets stam, kroppens vitala funktioner. Genom att kroppen som helhet mår bättre så läks också de små defekterna effektivare" –Lars Hagner

Under föreläsningen får deltagarna även prova övningen "Dra Qi" och reportern upplever då känslan av qi och beskriver den så här:

"När jag för händerna mot och från varandra, känner jag en tröghet, som om jag förde händerna genom någon slags gelé." – Robert Andersson

Artikeln handlar även om Helén Stenmark Wallner, som fått mycket hjälp av qigong. I artikeln kan man läsa att hennes problem med bröstsmärtor och yrsel helt har försvunnit. När hon får känningar av migrän kan hon mota bort ett anfall genom att ställa sig och träna Zhineng Qigong. I ett citat säger hon att drömmen nu är att kunna hjälpa andra, att få fler att uppleva de förbättringar och den ökade livsglädje hon själv upplevt med hjälp av qigong.

Må Bra 6 november 2000, artikelförfattare Robert Andersson