Jessicas liv blir allt bättre – både fysiskt och mentalt

Kraftig nacksmärta försvann

2011 gick jag min första helgkurs i Zhineng qigong. Under kursen försvann en kraftig nacksmärta som hängde ihop med snett bäcken. Jag hade försökt med naprapat, kiropraktor, yoga och massage. Jag hade lagt ner mycket pengar på att få bort det, utan resultat. Men bara efter en helgkurs i Zhineng Qigong var det borta.

Skadad lunga och hjärtat förbättrades

På sommarkursen samma år öppnade en skadad lunga upp sig. Jag hade haft två nära döden upplevelser efter en lunginflammation 2002 och en annan lungkomplikation 2005. Sommarkursen 2011 gav mig mer syre och mindre smärta vid andning.

Under de två första åren stabiliserades även hjärtat, hjärtrubbning, rusning och orytmiska slag försvann. Jag blev även av med min laktosintolerans, fick bättre hörsel, syn och doftsinne.

Vid 5-års ålder drogs min vänstra arm ur led och läkaren fick tillbaks den, men i fel läge. Där av tryckte den på lungan och bröstkorgen blev sned. Qigongträningen rättar sakta men säkert ut armen och den söker sig till rätt ursprungsläge, nu är det lättare att andas.

Mentalt lugnare – livet blir bättre på alla plan

Mentalt kan jag enklare slutföra projekt, är mer strukturerad och lugn. Livet blir bara bättre på alla plan när jag tränar Zhineng qigong. Träningen är min medicin och ett redskap för att hålla en stabil, god och livslång hälsa. Eftersom mina två syskon dog i cancer kan jag och min familj känna oss trygga att jag håller mig frisk med qigongträningen.

jessica 440

Jag har fått en djupare kontakt med naturen än innan och ser på allt med nya klarare ögon. Efter hård fysisk träning i 10 år hade jag genom spinning, gym, mountainbike och annat krummat min rygg och skruvat armarna. Nu är jag mjukare och mer symmetrisk. Har fått cirkulation i både händer och fötter, livskraften flödar nästan fritt i hela kroppen.

Jag har funnit min urkraft, är mer lekfull, har bättre intuition, kroppens signaler är tydligare. Är mer beslutsam och glad. Jag har bearbetat flera sorger under träningens gång.

Jag önska av hela mitt hjärta att alla människor kunde få möjlighet att träna Zhineng qigong och ha det som ett livsredskap och att träna det varje dag såsom man äter frukost.

Jessica Olsson