Elisabet klarar sig bättre trots reumatism

När jag kom till sommarkursen i Kvänum 2008 var jag i väldigt dåligt skick med otroligt mycket smärta, med en kraftfull reumatism och sviter ifrån en svår whiplashskada. Det var svåra smärtor i kroppen, inflammationstillstånd och en stark trötthet. Sedan dess har jag blivit bättre och bättre. Genom att träna zhineng qigong har jag stärkt upp mig både mentalt och kroppsligen.

Starkare benmuskler

Jag har blivit starkare i mina ben. För några år sedan fick jag ligga ner ganska mycket på madrasser i träningssalen när jag var på sommarkursen. Då behövde jag hjälp för att komma ner på madrassen och för att komma upp igen. För att det alls skulle vara möjligt måste jag ha två madrasser på varandra. Fanns det ingen i närheten när jag ville upp, fick jag bli sittandes på madrassen och vänta på att någon skulle se mig och dra mig upp därifrån. Plötsligt, för ett par år sedan, märkte jag att jag kunde gå ner själv på madrassen. Sedan märkte jag att jag kunde gå upp själv. Idag klarar jag mig med bara en filt på golvet. Det är en sådan glädje i att kunna ta sig ner på golvet själv. Förut när jag var ute och gick tänkte jag att om jag ramlar nu, så kommer jag inte upp igen. Jag kunde bara hoppas på att det skulle finnas en gren eller ett träd som jag skulle kunna ta tag i. Det är så fantastiskt och en stor frihet i att kunna ta sig upp från marken utan hjälp.

Mognar mentalt

Jag tycker att jag med qigongens hjälp har ökat på mitt positiva sätt att se på tillvaron. Jag känner också att relationen med mina barn har blivit stärkt. Jag känner att jag har mognat mentalt och blir klokare. Jag tycker att har fått lite mer moral också, även om det kanske låter lite tråkigt, men jag tycker att jag bättre känner vad som är rätt och fel.

Jag kan varmt rekommendera zhineng qigong och framför allt sommarkursen. Det är så underbart att komma på sommarkurs varje år och träffa alla dessa fantastiska människor, alla gamla och nya vänner. Det blir en så fin gemenskap.

Elisabet