Ulla sover bättre, är mer energisk och har fått en bättre hållning

Jag började med qigong för ca 1 ½ år sedan. Jag hade funderat och var nyfiken på vad qigong var. Det finns ett ställe där jag brukar gå och dricka te, och de ordnade en informationskväll om qigong. Av det jag hörde tänkte jag att det skulle kunna hjälpa mig att bli bättre. Vi bor i ett radhus med tre våningsplan, och jag hade märkt att jag börjat få ont i knäna när jag gick i trapporna, var stel i kroppen och hade ont i lederna. Jag hade faktiskt börjat undra så smått hur länge vi skulle kunna bo kvar. Förra hösten fick jag också stora sömnsvårigheter. Jag kunde ligga och läsa till 03.00 på morgonen. Fick ofta ta insomningstabletter och var sen seg hela förmiddagarna och kunde inte komma igång med något. Jag hade tappat gnistan, var låg i humöret och kände ingen riktig glädje.

Morgonen efter gruppträningen är jag piggare

Qigongen har gett mig goda effekter. Min man säger att dagen efter jag varit på den gemensamma gruppträningen är jag mer energisk och tar itu med saker som jag länge skjutit upp. Morgnarna efter gruppträningen är jag piggare.

Flera personer i träningsgruppen hade sagt till mig att innan man går en sommarkurs vet man inte riktigt vad qigong är, och jag instämmer helt i det. Jag var lite orolig för att bo så många tillsammans eftersom jag aldrig har gjort det, och ska jag vara ärlig så gillar jag att bo på mysiga hotell med tjocka, varma handdukar och golvvärme i badrummet - men det har fungerat utmärkt! Jag har bott med åtta underbara kvinnor. Jag får god support och mycken omtanke och stöd av kontaktpersonerna på min ort, som också är med på sommarkursen. Det är spännande att se vad som händer med mig fysiskt och mentalt.Ulla sover bättre, är mer energisk och har fått en bättre hållning

Sover bättre och står stadigare på fötterna

Här på sommarkursen sover jag som jag aldrig sovit förr, och när jag vaknar är det med ett klart sinne. Hade någon sagt före kursen att jag skulle gå upp klockan 06.00 och vara pigg och stå beredd att börja träna klockan halv sju hade jag skrattat – men det gick bättre för varje dag. Jag har en klart bättre hållning nu och har fått korrigeringar under kursen som gör att jag står stadigare på hela fötterna.

Magen har fungerat bra

Läkare har sagt att jag har IBS, irritabel tarm, och jag är van att ha långa skov av ont i magen och uppblåsthet. Jag fokuserar mycket på magen hemma, och det har funnits dagar när jag knappt kunnat gå ut. Här har jag överhuvudtaget inte tänkt på den. Tidigare har jag skadat en axel i ett fall, och nu efter träningen är det mycket lättare att få upp armarna över huvudet.

Lärt mig att tänka positivt

Mentalt mår jag jättebra av att ha fått vara i den positiva atmosfär som råder här på kursen. Jag har lärt mig att tänka mer positivt. Jag har noterat hur alla ni underbara människor här beter er mot varandra och lärt mig mycket utav det. Här får jag några unika dagar i qifältet, och det gäller att utnyttja dem.

Nu ser jag med glädje fram emot att komma hem och förvalta detta och fortsätta träna och må så bra. Tidigare har jag varit van att anta intellektuella utmaningar, men nu är det en ny utmaning för mig att med dessa mjuka, sköna rörelser sträva mot ett mjukare och lugnare sinne.

Ulla Thagg Fisher