Richards första intryck av Qigongen är positivt efter fem dagar på Sommarkursen 2011

Familjen mår bra

Min sambo lockade med mig till Sommarkursen och nu har jag qigongat i fem och en halv dagar. Vår dotter Ida är också här och det känns fint att vara med familjen. Många trevliga människor, bra träning och stämningen är väldigt skön på kursen. Vi trivs jättebra.

Välorganiserat

Jag har varit tränare och organiserat läger i kampsport så nu känns det riktigt trivsamt att bara vara en person i ledet. Kursen är väldigt välorganiserad, lugn och skön. Det är skönt med rutiner och att allting är fixat. Det är ett helt annat liv här. Jag kan slappna av och det är en väldigt bra omgivning för att kunna släppa omvärlden.

Bättre kroppskontroll och rörlighet

Jag mår ganska bra även om jag förstås har mina trasigheter som jag hoppas ska bli bra. Jag är ganska stel i kroppen efter att ha suttit mycket framför datorn. Under dessa dagarna känner jag att min kroppskontroll blivit bättre. Rörligheten har ökat och axlarna har jobbat sig bakåt. Jag har kunnat jobba bort knölar på fläskfiléerna på ryggen och det känns bra att genom egna rörelser få massage där det annars är svårt att komma åt.Richards första intryck av Qigongen är positivt efter fem dagar på Sommarkursen 2011

Karaktärsdanande

Det är fyra år sedan jag tränade aktivt och jag är ganska otränad så det känns jättebra att röra på mig igen. Jag ser qigongen som en väldigt bra fysisk och mental träning. Det är karaktärsdanande att träna sin vilja och rent fysiskt få kontroll på kroppen. Det uppskattar jag väldigt mycket.

Richard Hellström