Inger kan andas bättre trots kol

Jag har haft astma i många år men plötsligt blev jag så mycket sämre att jag måste tas in på akuten. Där konstaterade man att jag har kol. Kol är obotbart även om det finns astmamediciner som hjälper en del. Jag har svårt att anstränga mig, till exempelvis gå upp för trappor eller bära tunga saker.

Kurs i Zhineng Qigong

Jag gick med i Hjärt- och Lungföreningen, en kol-gymnastikgrupp och gick också på gym för att försöka må bättre. Precis när jag gått med i föreningen ordnade de en kurs i Zhineng Qigong förra hösten, 2010. Jag gick två helgkurser och kände direkt att det var något för mig. Det kändes skillnad mellan att träna qigong och att gå på gymnastik eller gym. Så jag har fortsatt.

Inger kan andas bättre trots kol

Bättre hållning och utstrålning

Nu under Sommarkursen märkte en av ledarna att jag har fått en annan hållning. Han tyckte att jag strålade och jag märkte att det stämmer. Någonting har öppnats upp. Jag kan andas mycket bättre och känner mig på ett helt annat sätt. Jag har också fått bättre balans.

Roligt att träna

Det har hänt mycket mentalt. Har fått ro och gått ner i varv. Det är verkligen roligt att träna. Qigongen kommer jag hålla fast vid, den har redan gett mig så mycket. Jag har fått ett redskap som jag kan använda mig av var jag än är.

Inger Wisenfelt