Beate behöver mindre sömn

Jag bestämde mig för att åka på sommarkurs för att fördjupa mina kunskaper och erfarenheter i qigong som jag samlat på mig genom åren på olika ställen. Jag kom med en frisk kropp, ett stabilt och öppet sinne och utan stora förväntningar. Jag vill fördjupa känslan av qi.

Förändringar i kroppen

Till min förvåning märkte jag förändringar i kroppen. Jag hade nästan glömt att jag hade en början till artros i min högra handled. Jag tror att jag hade kompenserat det med min vänstra handled. Jag kunde inte ha hela vikten på den vristen. Men jag märkte att den blockeringen helt och hållet försvann. Det var en stor överraskning. Jag märkte också att när jag satt ner så öppnade sig mina höfter väldigt enkelt så att jag kunde lägga ner mina ben på marken. Det upplevde jag aldrig genom yoga-övningar. Allt som allt och dag efter dag blev min kropp mjukare och mjukare, öppnare och mer avslappnad. Det var väldigt behagligt.

Beate behöver mindre sömn

Hög koncentration

Med övningar som var lätta att lära, men samtidigt intensiva, var det lätt att få kontakt med qi-fältet. Så qi kunde byggas upp och bli starkare och starkare. Jag kände att min energinivå var högre hela dagen och jag hade konstant en hög koncentration.

Mindre sömn

En annan, och för mig den största överraskningen, var det faktum att jag behövde 40% mindre sömn. Jag vaknade innan klockan ringde, full med energi. Det var en känsla som jag inte hade haft på länge och det ökade min livskvalitet. Jag undrade om det skulle fortsätta så när jag kom tillbaka till Tyskland. Jag tränade hemma varje dag och det fortsatte vara på samma nivå med mindre sömn, mjukare kropp och en högre livskvalitet.

Beate Blasius