John är hälsosammare, piggare och mycket lyckligare

Minskade i vikt och mådde bättre

Jag gick min första grundkurs i februari 2010. Jag hade mött min partner som hade tränat Zhineng Qigong under en tid. Jag var överraskad av hur hon kunde komma hem från sitt arbete utmattad och sen efter att ha tillbringat 30 minuter med att träna qigong så var hon helt förvandlad, återstyrkt och levande. Jag tog genast till mig qigongen och började må bättre i mig själv, jag började gå ner i vikt och kände mig piggare.

Som ung var jag mycket vältränad, jag arbetade i RAF, engelska flygvapnet, som flygplansbesättning och flög i 28 år. Jag sprang halvmaror och min passion var långa promenader. Efter att jag lämnade flygvapnet, så blev min hälsa och kondition försämrad av olika anledningar. Jag utvecklade astma och min vikt ökade, speciellt under tiden som jag skötte om min fru som hade en obotlig sjukdom.

Infektion i lungorna som försvann under sommarkurs

År 2009, ungefär under den perioden som jag träffade min nya partner genomgick jag en mindre operation i min hand under narkos. Efter det blev jag sjuk i en lunginfektion som pågick under 8 månader. Sex kurer med föreskriven antibiotika misslyckades med att bota den. Mitt bröst röntgades veckan innan jag skulle vara med på båda sommarkurserna 2010. Min doktor var bekymrad över röntgen som visade en infektion i min högra lunga. Jag fick en tid för återbesök veckan efter att jag kommit hem från kurserna i Sverige för att träffa en överläkare och för att göra en bronkoskop undersökning (titta med kamera i lungorna), för att försöka upptäcka vad som orsakade infektionen.John är hälsosammare, piggare och mycket lyckligare

Vid min hemkomst från sommarkursen åkte jag till sjukhuset där mina lungor återigen blev röntgade innan kamera undersökningen. Sjukhusets lungöverläkare var förbluffad då han upptäckte att röntgenplåtarna var "fria" från sjukdom och jag blev utskriven. Läkarens avskeds ord var; "om jag hade sett dina röntgen bilder innan du åkte till Sverige så hade jag lagt in dig på sjukhuset omedelbart, då de första röntgenbilderna visade att du var en mycket sjuk man". Överläkaren var väldigt intresserad av vad jag hade gjort när jag var i Sverige och uppmuntrade mig att fortsätta med qigong då den hade gett ett sådant häpnadsväckande resultat.

Har slutat att använda inhalator

Sedan sommarkursen har jag stadigt minskat på användandet av inhalator och nu behöver jag den inte alls. Jag har fortsatt att minska i vikt och jag håller på att komma tillbaka till en mycket bättre konditions nivå. Jag är lyckligare i mig själv och njuter av ett mycket aktivare liv igen. Jag är glad över att ha funnit Zhineng Qigong och njuter av att träna dagligen med min sambo.

John Cairnes