Patricks ärr läkte

Jag ville hitta en lärare i qigong. En dag såg jag en affisch där det stod om att det skulle bli en grundkurs i Lyft upp Qi i Norwich. Jag bestämde mig för att gå på den. Tidigare har jag tränat olika qigong metoder men slutat. Zhineng Qigong är förresten den första qigong metod jag hållit fast vid och fortsatt att träna.

Arrangerade grundkurs på min nya ort

En tid efter att jag gått min första kurs flyttade jag till Cambridge. Jag ville gärna ha möjlighet att träna tillsammans med andra på min nya ort. På mitt initiativ arrangerades en kurs och sen har vi haft ytterligare kurser.

Patricks ärr läkte

Ärr läkt och huden mjukare

För ca två år sedan gick jag min första sommarkurs. Vid slutet av kursen så hade röda ärr som jag haft sen barndomen läkt, huden blev mjukare igen. Linjerna i huden var tillbaka och hårsäckarna återvände. Armträningen var till en början tung men övergick så småningom till njutning och mina armar rörde sig med lätthet. Även min hållning förbättrades mycket.

Utvilad efter träning

Nu är jag här för att gå min andra sommarkurs. Den irritation som jag ibland kände inne i träningssalen under min första sommarkurs finns inte alls denna gång. Jag har även mindre spänningar under träningen. Nu kan jag sitta bekvämt upprätt utan stöd under lång tid.

Om jag tränar qigong innan jag lägger mig så vaknar jag upp och känner mig utvilad.

Patrick Baigent