Christoffers nacke och axlar har blivit bättre

Jag sitter mycket vid datorn i mitt jobb. Det har resulterat i att min nacke och axlar blivit jättestela och jag har fått väldigt ont. Förra sommaren hade det gått så långt att jag hade svårt att sitta ner i längre stunder utan att det resulterade i att jag fick mer ont. Det var inte så kul.

Rekommenderad att prova

Min mamma har tränat qigong i många år och hon rekommenderade mig att prova. Jag hade egentligen ingen idé om vad det var men jag kunde ju testa. Jag var tvungen att göra något för jag ville inte gå runt och ha ont hela tiden. Smärta är inte roligt.

Christoffers nacke och axlar har blivit bättre Så för snart ett år sedan testade jag lite när min mor tränade hemma och sen gick jag en helgkurs. I början kunde jag inte ens göra armrörelserna för att jag var så stel. Sedan dess har jag gått på en del kurser och varit flitig med att gå på gruppträningen. Jag har också tränat hemma varje dag. Det har hänt saker med min nacke. Den har successivt blivit bättre och bättre. Även om den fortfarande är känslig så har jag inte alls ont på samma sätt. Träningen har också gjort att jag tänker mer på hur jag sitter och står när jag jobbar vid datorn.

Varm om händer och fötter

En annan sak är att jag alltid varit väldigt kall om händerna och fötterna. Antagligen för att jag har dålig cirkulation. Nu är jag varm nästan jämt i händer, fötter och även i nacken.

Även om jag alltid varit en lugn person så tycker jag att träningen gjort mig ännu lugnare. När det händer något så påverkar det mig inte så mycket utan jag tar det med en klackspark.

När jag hade ont i nacken gick jag till en läkare och han tyckte att jag skulle söka en sjukgymnast men eftersom det var sommartider så blev det aldrig så att jag gick dit. Och nu behöver jag det inte. Qigong har ju hjälpt att successivt bli bättre.

Christoffer Ståhlberg