Carinas ryggproblem har blivit bättre

Jag gick min första kurs för ett par år sedan men det är först här på sommarkursen som jag börjar förstå vad qigong verkligen är och vad det kan ge.

Problem med rygg och höfter

Jag har haft problem med min rygg och höfter under lång tid. När jag gick min första helgkurs hade jag ganska ont i ryggen. Jag hade inte varit hos min massör eller kiropraktor på länge. Men redan efter första dagen på kursen blev ryggen väsentligt bättre. Som genom ett trollspö hände något. Det kändes som ett mirakel.

Lugnare och gladare

Ryggen har blivit mycket starkare. Min hållning har blivit bättre. Jag kan hålla uppe mig själv på ett annat sätt och jag går lättare än vad jag gjorde tidigare. Jag är också lugnare, gladare och mindre stressad.

Carinas ryggproblem har blivit bättre Jag hoppas att qigongträningen ska hjälpa mot mina astmabesvär och efter att ha läst rapporterna från projekten med astma- och allergiföreningen så tror jag att det kommer att göra det. Läkare rekommenderade mig sjukskrivning på halvtid på grund av min hörselskada men jag jobbar heltid ändå. Jag tror att qigongen kommer att hjälpa mig att klara min vardag, få mer energi.

Su Dongyues föreläsningar inspirerar mig mycket. Att man inte ska ge upp utan kämpa vidare för att bli av med sina krämpor, tänka positivt även om det känns besvärligt. Träningen går så mycket lättare då och resultaten blir ännu bättre.

Lyckorus

Det är fantastiskt med alla krämpor som qigongen kan rätta till. Och det är så härligt att se alla människor som får resultat. För att inte tala om alla underbara människor på sommarkursen. Alla umgås med alla, som en jättestor familj. Om jag alltid får må så bra som jag gör på sommarkursen så är det helt fantastiskt. Det är ett lyckorus. Och om jag fortsätter att träna flitigt så har jag en chans att göra det. Träningen måste ju underhållas för att effekterna ska bli varaktiga. Men träningen är ju så enkel. Med så enkla medel kan man bibehålla hälsan och välbefinnandet. Man kan bara inte låta bli att träna. Det blir en vana som man inte vill vara utan. Jag rekommenderar qigong till alla.

Carina Åslund