Qigong har gjort Anne-Grethe starkare och friskare

Jag gick min första kurs i Lyft Upp Qi i februari 2009 i Bergen. Anledningen till att jag började träna var att jag hade en förhoppning om att bli bättre i ryggen. Jag har varit sjukskriven i ett och ett halvt år på grund av ryggproblem. Problemen började i ryggen men på grund av snedbelastning fick jag ganska direkt ont i bäckenet, höften, ett knä och nacken. På grund av smärtor har jag i perioder varit sängliggandes och ibland haft problem med att lyfta vänster fot. Balansen var dålig och jag var tvungen att stötta mig mot väggen medan jag gick. Allt var en utmaning och jag kände en fruktan över att inte kunna ta hand om mig själv. Det är många som har försökt lista ut vad som har varit fel med mig. Jag har varit hos läkare, fysioterapeut, personlig tränare, healer, akupunktör, pulsdiagnostiker osv. Ingen har helt lyckats hjälpa mig. Jag har fått kortvariga förbättringar och så blivit sämre igen.

Sommarkursen blev en vändpunkt

Under min första helgkurs blev jag inte så mycket bättre men i och med att jag tränade hemma efter kursen så kunde jag känna att jag gjorde framsteg.

Qigong har gjort Anne-Grethe starkare och friskare

 

Sommarkursen i Nossebro 2009 var en stor upplevelse för mig. Den blev en vändpunkt, saker och ting bokstavligen föll på plats. Alla ryggkotor som tidigare låg fel fann sin rätta plats och stannade där. Smärtorna avtog väldigt. Musklerna blev starkare och hela ryggen blev stadigare. En gammal skada i knäet, höften och bäckenet, en gammal nackskada och en axel som hoppat ur led ett flertal gånger blev bra igen. Min hud har också blivit mycket bättre efter lång tid med eksem.

Sedan jag var en liten flicka har jag hört dåligt på grund av problem med öron, näsa och hals. Hörseln min är nu helt återställd. Min mat intolerans blev också väldigt mycket bättre. Jag kunde äta glass igen, vilken lycka!

Starkare och lyckligare

Jag känner att mitt immunförsvar har blivit mycket bättre. Jag sover bättre och känner mig mer utvilad när jag vaknar. Det är underbart att känna att kroppen funkar så otroligt mycket bättre än den gjort på väldigt länge.

Som ett litet tillägg till detta kan jag nämna att jag har blivit mycket lugnare, jag blir nästan aldrig irriterad eller stressad längre. Jag är generellt mycket gladare och tycker att livet är fantastiskt att leva! Jag är starkare och friskare än jag varit på många år. Jag känner att jag fått livet i gåva efter många år i dvala.

Jag vill tacka European Zhineng Qigong Center och Su Dongyue för detta fantastiska verktyg, hans tålmodighet och engagemang. Det har varit en gåva att få delta på hans kurs och ta del av hans kunskap.

Anne-Grethe Nilsen