Camillas magproblem har blivit bättre

Jag har i hela mitt liv haft problem med min mage och haft dåligt immunförsvar. I vuxen ålder har jag fått diagnoserna Celiaki (glutenintolerans) och laktosintolerans. Efter flera år av utredningar, svåra smärtor, extrem trötthet, illamående och yrsel fick jag även diagnosen kronisk bukspottkörtelinflammation.

Jag gick min första Qigong-kurs i maj 2007 och kände direkt att det hände saker i kroppen. Jag blev lugnare och kunde känna hur stress och frustration "rann" av mig. När jag blev lugnare blev magproblemen lite mindre.

Före och efter sommarkursen

2008 gick jag min första sommarkurs och det var en otroligt häftig upplevelse! Jag delar numera in mitt liv i före och efter sommarkursen, för så stor blev förändringen i mitt liv. Det var en fantastisk stämning och jag träffade många härliga människor. Jag fick också en djupare förståelse för vad Qigong egentligen är och jag upplevde för första gången styrkan i ett Qi-fält och meningen med att träna i grupp. Det som gav störst intryck var den mentala träningen och hur Su Dongyues föreläsningar gick rätt in i hjärtat. Motivationen att träna ökade markant och jag har sedan dess tränat dagligen. Slarvar jag med träningen känner jag av det relativt snabbt.

Camillas magproblem har blivit bättre

Inget offer

Jag har blivit SÅ mycket bättre och jag har i dag ett verktyg som gör att jag kan påverka mitt liv och min hälsa. Jag känner en tillit och en trygghet i Qigongen och när jag blir dålig gör jag bara mer Qigong. Känslan av att kunna påverka är av stor betydelse. Jag känner mig inte längre som ett offer för en kronisk sjukdom även om jag inte på långa vägar är frisk. Jag kan idag, rent mentalt, hantera mina svackor på ett helt annat sätt. De kommer också mer sällan och smärtorna är mindre.

Ljusare framtid

Jag är starkare, gladare och ser ljust på livet och framtiden. Min och min familjs livskvalitet har ökat markant och jag känner att Qigongen har gett mig mitt liv tillbaka.

Camilla Nilsson