Qigong träningen har hjälpt mig med migrän som jag haft under 15 år

Jag har tränat Qigong nästan dagligen i snart 3 år och jag skulle vilja berätta lite om mina erfarenheter. En god vän som har haft cancer uppmuntrade mig att gå den första grundkursen i Zhineng Qigong i Norwich i mars 2006.

En förändring i mitt humör

Efter en månad med daglig träning så märkte jag en stor förändring i mitt humör som tidigare alltid varit lite vekt. Jag märkte hur mycket lugnare jag hade blivit när jag undervisade mina elever som är 4 och 5 år gamla. Mitt ökade lugn hade smittat av sig på dem. Tidigare brukade jag ta en tupplur en halvtimme efter lunch för att orka med mitt arbete. Nu kan jag ibland helt hoppa över den. Jag har tagit bort allt intag av koffein förutom det från grönt te och jag har minst lika mycket energi som förut och min sömn är djupare.

Qigong träningen har hjälpt mig med migrän som jag haft under 15 år

Qigongen hjälper mig att fokusera

Jag har utövat meditation från och till i 26 år innan jag började med Qigongen. Jag har funnit att träna Qigong är som att göra en kraftfull meditation för så snart mina tankar far iväg och jag blir okoncentrerad så missar jag i mina rörelser. Så Qigongen med rörelserna "tvingar" mig att vara mer fokuserad. Jag tror att jag har blivit en bättre person att leva med genom att jag inte längre reagerar så kraftigt på vardagliga småsaker. Det verkar som att jag kan ta en stund till eftertanke innan jag reagerar och bestämmer om det är värt det först. Och de flesta av gångerna är det inte värt det.

Jag är lugnare och mer fridfull

Det är inte förrän jag börjat med Qigongen som jag har förstått meningen med att ha ett inre lugn. Det verkar som att jag kan se mig själv komma in i en negativ känsla som ilska t.ex. och det hjälper mig att kontrollera känslan och stoppa den. Jag är mindre kritisk och dömande gentemot mig själv och andra, eftersom det hjälper mig att vända negativa tankar till positiva i livet. Om jag inte lyckas fånga en negativ tanke i tid så lägger jag märke till att det är en onödig negativ tanke och förhoppningsvis hinner jag fånga den i tid nästa gång. Qigongen förbättrar aspekter av mig som jag inte tyckte om. Den här förändringen är verkligen spännande.

Qigongen har hjälpt mig med min migrän

Även om migränen fortfarande kommer ibland, så är det inte lika ofta som tidigare, en gång varannan vecka eller en gång i månaden Anfallen är inte heller lika intensiva och jag kan fortfarande fungera istället för att behöva bli sängliggande. Jag har märkt att träna "Lyft upp Qi" mentalt verkligen hjälper mig att hantera smärtan och göra mig av med känslan av att tycka synd om mig själv för att behöva utstå detta lidande. När min migrän var som värst under de senaste 3 åren kunde jag inte planera några trevliga aktiviteter som att ha en fest hemma, gå ut på middag, konserter etc. eftersom migränen då oundvikligen skulle slå till. Nu under de år jag börjat träna Zhineng Qigong har jag 5 eller 6 gånger kunnat hela mig själv genom att göra "La Qi" eller "Lyft upp Qi" för att övervinna smärtan. Sedan har jag kunnat fullfölja det jag planerat. Det har jag inte klarat tidigare. Det enda jag kunde göra då var att gå till sängs och lida. Jag är så tacksam att jag har funnit ett verktyg som gör det möjligt att förbättra min hälsa på egen väg.

Nuförtiden behöver jag sällan ta värktabletter

Jag har haft en kroniskt klen lever och gallblåsa sedan jag var ett barn. Oavsett alla olika alternativa mediciner jag provat i över 10 år och oavsett en strikt diet, utan animaliskt fett och mjölk produkter, har jag haft daglig smärta i nacke och axlar. Jag har behövt ta värktabletter varje dag vilket gett mer arbete för min klena lever, det har blivit som en ond cirkel. Jag har gått igenom två sämre perioder med låg energi och samma smärta igen, däremellan en lång förbättring. Nu behöver jag väldigt sällan ta några värktabletter för min nacke eller axlar och jag har även kunnat börja använda lite mjölkprodukter i min diet igen.

Qigong öppnar gradvis upp mitt hjärta

Jag uppskattar den inre skönheten av många mer människor nu. Jag känner mig mer och mer välsignad av ett allt större antal vänner. Å andra sidan så uppskattar jag mer och mer att vara ensam med mig själv. Qigong har varit som en fantastisk gåva. Det är en daglig support, en flykt från en massa tankar i sinnet, en vän. Jag är fast för livet!

Véronique Gordon