Qigong hjälpte Monica att hantera sin depression

Jag har alltid tyckt att livet lekt och känt mig rätt nöjd med familj och vänner och gillat att motionera. Men så kände jag en dag att allt runtomkring mig gick bara snabbare och det hände en del sorgliga saker, som jag plötsligt inte kunde hantera på ett bra sätt. Jag blev sjukskriven i två längre perioder och provade olika gymnastik och träningsprogram för att må bättre, men kände att det inte längre gav mig den styrka jag så väl skulle behöva.

Zhineng Qigong kurs på Åland

Så läste jag en liten annons i tidningen om Qigongkurs på Åland. Året var 2001 och det var en helgkurs för nybörjare. Det var en tuff helg och jag hade tankarna på helt annat håll och svårt att lära mig övningarna. Det blev väl lite så och så med träningen första vintern eftersom jag under den tiden jobbade oregelbundet. Tack vare att det finns fina träningsmöjligheter varje vecka här på ön, så tog jag mig dit emellanåt och lärde mig övningarna efterhand.Qigong hjälpte Monica att hantera sin depression

Högt blodtryck och depression

Våren 2002 blev jag åter sjukskriven, denna gång på grund av högt blodtryck vilket i sin tur resulterade i ännu en depression. Strax efter detta träffade jag en Qigong vän som tipsade mig om sommarkursen så jag bestämde mig för att åka. Det året var kursen i Hamburgsund på västkusten och det var det bästa jag har gjort! Sen dess har jag gått de flesta sommarkurserna och även andra kurser i Sverige och Finland.

Qigongträningen en hjälp vid operationer

Jag har genomgått ett flertal underlivsoperationer, som varit rätt jobbiga men ändå kunnat träna "La Qi" de första dagarna. Det var en ganska tuff tid efteråt också, eftersom jag kom in i klimakteriet direkt efter operationen. Träningen har gjort att jag inte alls har de obehagliga svettningarna längre. Jag ökade sedan träningen och kunde känna att kroppen blev smidigare för var dag som gick. Vinter -08 blev jag trött och hade värk i magen. Efter några månader fann de några godartade cystor som opererade bort under våren. Det jag kände då var att nu var det dags att fylla på kroppen med Qi.

Träningen gör mig piggare

Sagt och gjort, jag fick semester och reste till Kvänum på sommarkurs. Jag längtade så till första träningen, den känsla jag fick vid armträningen går inte med ord att beskriva! Träningen kändes så bra och att dessutom få träffa så många härliga träningskamrater att diskutera Qigong med är kanon. Jag stiger nu upp endast en kvart tidigare än vanligt för att träna och känner att kroppen får en vitaminkick som räcker hela dagen. Stort TACK till min vän för livet, Qigongen!

Monica Pettersson