Utbränd – nu jobbar Leena heltid igen

Äntligen efter nästan fem års träning har jag haft möjlighet att gå sommarkurs. Det var en rolig, tuff och nyttig upplevelse. Framför allt fick jag många nya vänner. Det jag uppskattade mest var lugnet. Jag började träna Qigong efter att fått erbjudande från min arbetsgivare att delta i ett projekt som de hade tillsammans med European Zhineng Qigong Center 2003 och på den vägen är det.

Smärta och cirkulationsproblem efter operation

Har alltid varit intresserad av motion som att springa lite längre lopp, träna på gym och över huvudtaget röra mig mycket. En misslyckad operation i ena benet satte stopp för det mesta. Operationen har orsakat mycket smärta, cirkulationsproblem och flera nya operationer. Genom att träna Qigong har jag fått mycket bättre cirkulation och smärtan har minskat.

Kroniskt trötthetssyndrom

Som det inte var nog hade det varit rörigt på jobbet en längre tid. Nya stora projekt, förändringar i organisationen mm. Samtidigt fanns det allvarliga kroniska sjukdomar inom den egna familjen samt att båda föräldrarna gick bort ganska tätt efter varandra. En dag var utbrändhet ett faktum. Jag bara gick hem en eftermiddag. Har inte en aning hur jag kom hem. Jag hade fått det som kallas kroniskt trötthetssyndrom.

Sen dess har tillvaron varit upp och ner, mediciner, samtal och läkarbesök har kantat min tillvaro. Jag har nog sovit bort den mesta lediga tiden de senaste åren, men har varit noga med att träna Qigong så mycket som möjligt. Det har hjälpt mig genom svåra dagar.

Qigongen ger mig ett större lugn

Qigongen ger mig ett större lugn. Samtidigt har jag haft stort stöd från min läkare som uppmuntrat till att träna Qigong. När jag börjar bli stökig hemma och höja rösten tycker min man att jag ska träna en stund. Han vet att jag blir lugnare då.

Jobbar heltid igen

Jag har haft några kortare återfall, men för varje gång har det varit lättare att komma tillbaka. Nu har jag jobbat heltid de senaste 2 åren.

Nu har Qigong blivit en naturlig del av min vardag. Jag tränar varje dag och går på gruppträning på måndagar. Vi är lyckligt lottade som har helgkurser minst 2 gånger om året i våra trakter. Jag tycker att det roligt och nyttigt att även gå på kurs på andra orter.

Leena Syrjälä