Zhineng Qigong skapar obegränsade möjligheter för Anna

Jag blev rekommenderad av vänner till mig att börja träna. Med en jobbig utbrändhet bakom mig ville jag hitta en metod för att hantera stress. Qigongen har blivit ett väldigt bra redskap för mig. Om jag kommer hem från jobbet och är uppe i varv så skingras tankarna enormt mycket genom träningen. Jag får perspektiv på saker och ting. Det är som om det bara rinner av mig efter träningen. Det är fantastiskt skönt!

Trots att jag började träna för ungefär 1.5 år sedan är det inte förrän nu, på min första sommarkurs, som jag, i alla fall lite, börjar förstå vad Qigong egentligen är. Jag inser att jag bara skymtar det lite och bara har börjat nosa på hur stort det är. Filosofierna kring metoden känns helt naturligt för mig men fascinationen över vidden bara växer.

Sommarkursen

Mina vänner hade berättat en del om sommarkursen men det går ändå inte riktigt att föreställa sig hur det är. Jag tror aldrig att jag varit någonstans där jag mötts av en sådan vänlighet. Det är vänlighet rakt igenom; ung som gammal, män som kvinnor. Det var nog det första som slog mig när jag kom till kursen. Det tillståndet möts man vanligtvis inte av ute i samhället. Miljön är tillåtande. Enormt tillåtande!

Zhineng Qigong skapar obegränsade möjligheter för Anna När man är här skärmar man av sig från omvärlden, händelser, nyheter och situationer du normalt brukar konfrontera. Det är en nyttig erfarenhet att inse att det går väldigt bra och det är väldigt befriande.

Jag kan vara mycket mer i nuet. Första dagen på kursen tänkte jag på att det var åtta dagar kvar. Så har jag inte tänkt mer utan jag bara är här och nu. Idag är idag, inte imorgon. Det är viktigt att ta tillvara på dagen. Det är nyttigt i perspektivet hur vi lever annars.

Zhineng Qigong – obegränsade möjligheter

Genom Qigongen möter vi det vi måste möta. Vi får det vi behöver. Det hjälper mig att förstå vidden av vad träningen ger mentalt och också modet att våga möta det mentalt. Att inse styrkorna som vi alla har och som vi når genom mental träning. Detta mentala verktyg är ju något som går att applicera på alla situationer i livet. Det känns väldigt spännande.

Under kursen har jag känt av mina händer och fingrar. Det brukar jag inte så jag förstår att Qi har hittat ställen hos mig som behöver förbättras även om jag inte själv visste att jag hade de problemen eftersom de inte hunnit blomma ut. Det är bara är att träna vidare. Just do it!

Det känns som om jag sått ett frö till obegränsade möjligheter genom Qigongen. Nyfikenheten ökar. Det är en tuff utmaning men jag är jätteglad att jag åkte hit. Jag trodde att jag skulle längta hem men till min stora förvåning skulle jag gärna ha stannat ytterligare nio dagar om jag kunnat. Jag kommer tillbaka! Absolut!

Anna Lindén