Zhineng Qigong har ökat Britts livskvalitet

Jag skulle vilja berätta om två bra resultat som jag fått av träningen. Det här är första gången som jag går sommarkursen nivå 2. Jag blev inspirerad att gå den efter en helgkurs i Lyft Upp Qi 2. Under kursen tränade vi mycket och det tilltalade mig. De första två dagarna på sommarkursen var jag lite förvånad över att jag klarade av träningen så pass bra utifrån mina förutsättningar. Den tredje natten vaknade jag, som jag brukar, för att gå på toaletten. Sen kunde jag inte somna. Då kom oron och ångesten. Så småningom somnade jag.

Zhineng Qigong har ökat Britts livskvalitet

Sömnproblematik förbättrats

Någon dag därpå så kom jag på att det ju var så jag brukade ha det på nätterna förut. Men jag har inte gjort det på länge och jag vet inte när det slutade. Kanske för 2-3 månader sedan, kanske för 6 månader sedan. För mig betyder det jättemycket! Det har förbättrat min livskvalitet. Den där natten var jag bara lite orolig men att ha riktigt ångest är inget roligt utan väldigt jobbigt. Jag har varit sjuk av stress, ångest, oro, sömnproblem, låg energi, sånt där skräp och kom i kontakt med Zhineng Qigong genom ett erbjudande från kommunen för långtidssjukskrivna! Det är verkligen en förbättring!

Mer energi

En annan sak: Innan sommarkursen var jag ute med min hund och fick syn på en fläderbuske. Dagen därpå gick jag och hämtade blommorna och gjorde flädersaft. Det har jag inte gjort på flera år. Jag har inte orkat med sådant utan jag har bara gjort det som jag absolut måste göra, akutinsatser. Det känns så skönt att orka göra sådant som inte är nödvändigt. Man känner sig så nöjd. Och jag har plockat vinbär och ska göra gelé. Det har jag heller inte gjort på flera år. Även om jag haft tillgång till vinbär så har jag inte orkat göra något med dem. Det känns så bra att orka. För mig är det stort. Det är en förbättrad livskvalitet!

Hemsidan

Jag har ganska långt till närmaste träningsgrupp och kan bara vara med några gånger varje termin. Det är stor skillnad att träna i grupp men jag brukar gå in på hemsidan för att få lite extra. Den ger mig mycket och jag har tänkt läsa om alla personliga berättelser. Det är roligt när man träffat personerna bakom berättelserna.

Jag är ännu inte riktigt såsom jag vill vara. Det är en bra bit kvar men några steg på vägen har jag kommit. Det kommer att bli ännu bättre. Det är jag övertygad om!

Britt Nyberg

64 år